Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 Bütçesi 770 Milyon Tl - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 Bütçesi 770 Milyon Tl

Büyükşehir Belediyesi\'nin 2017 Bütçesi 770 Milyon Tl

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi belediyelerin 2017 yılı mali yılı bütçesini onaylandı.

14.11.2016 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi belediyelerin 2017 yılı mali yılı bütçesini onaylandı. Buna göre Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 yılı gelir ve gider bütçesi 770 milyon TL oldu.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2016 yılı Kasım ayı 20. birleşiminin 1. oturumu Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleşti. Meclisin gündem maddelerinden olan Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 yılı gelir gider bütçesinin 770 milyon TL olarak oybirliği ile onaylandı. Diğer gündem maddeleri ise ilçe belediyelerin gelir gider bütçeleri okunarak oyçokluğu ve oybirliği ile kabul edildi.

Buna göre, İlkadım Belediyesi 255 milyon 298 bin 139 TL, Atakum Belediyesi 120 milyon TL, Bafra Belediyesi 69 milyon 700 bin TL, Çarşamba Belediyesi 75 milyon TL, Vezirköprü Belediyesi 52 milyon 500 bin TL, Canik Belediyesi 40 milyon TL, Terme Belediyesi 34 milyon 791 bin 350 TL, Tekkeköy Belediyesi 50 milyon 200 bin TL, Havza Belediyesi 30 milyon 552 bin 819 TL, Alaçam Belediyesi 14 milyon 500 bin TL, 19 Mayıs Belediyesi 16 milyon 100 bin TL, Ayvacık Belediyesi 10 milyon TL, Kavak Belediyesi 12 milyon 650 bin TL, Salıpazarı Belediyesi 7 milyon 500 bin TL, Asarcık Belediyesi 8 milyon 500 bin TL, Ladik Belediyesi 14 milyon TL, Yakakent Belediyesi 6 milyon 677 bin 928 TL olarak mecliste uygun görülerek oybirliği ve oyçokluğu ile kabul edildi.

Oylama sonrası konuşan Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, "Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere ilçe belediyelerimiz bütçesindeki rakamları hizmete çevirme noktasında elinden geleni gösteriyorlar. Bu bütçelerin hizmete döndüğünü görüyoruz. 2017 yılı bütçesinin şehrimize ve ilçelerde yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.

Samsun-Çarşamba Havalimanı'nın onarımı

Daha sonra mecliste Ocak-Mart aylarında onarım için kapatılacak olan Samsun-Çarşamba Havalimanı'nın kapatılmadan veya ikinci bir pistin yapılmasını belirten CHP Grup Başkanvekili Mustafa Tüfek, "Son zamanlarda Samsun gündeminde havaalanının onarımı ile ilgili tartışmalar yaşanmaktadır. Samsun havaalanı, verilere göre 2016 yılında 2 milyon kişinin inip bindiği, 17-18 bin uçağın kalkıp indiği bir havaalanı konumundadır. Samsun için çok ciddi projelerden bahsediyoruz. Samsun için kongre merkezi, kültür merkezi, kuş cenneti gibi çok ciddi iddialarımız var. Bu iddialarımızı gerçekleştirebilmek için bu havaalanın kapatılmadan onarılması veya kapatılmadan ikinci bir pistin yapılması konusunda sizlerin düşüncelerini almak istiyorum" diye konuştu.

Havalimanının onarımı için ihalenin yapıldığını ve yakın zamanda çalışmaya başlanılacağını ifade eden Çakır, "Bu konu direkt olarak Büyükşehir Belediyesi'ni ilgilendiren bir konu değil ama şehrimizi ilgilendiriyor. Samsun-Çarşamba Havalimanı şehrimizin en önemli ulaşım aksıdır. Havaalanın 3 ay kapalı kalmasını ben teknik bir konu olduğunu düşünüyorum. Uçakların iniş ve kalkışlarında teknik bir sıkıntı olmamış olsaydı bu noktaya geleceğini zannetmiyorum. Bununla ilgili Devlet Hava Meydanları'nın ve diğer kurumların bir açıklama yapacağını biliyorum. Havaalanın çalışmaları için ihalesi yapıldı ve yakın zamanda da çalışmalarına başlayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 Bütçesi 770 Milyon Tl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement