Büyükşehir Belediyesi, Su Sorununu Çözdü - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi, Su Sorununu Çözdü

Büyükşehir Belediyesi, Su Sorununu Çözdü

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tavas ilçesi'nin Sarabat Mahallesi'nde yarım asırdır süren içme suyu sorununu, DESKİ'nin projesiyle çözdü.

24.08.2014 15:05  Güncelleme: 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tavas ilçesi'nin Sarabat Mahallesi'nde yaklaşık yarım asırdır süren içme suyu sorununu çözdü.

Denizli'nin Tavas ilçesi'nin Sarabat Mahallesi'nde yaklaşık 50 yıldır süren içme suyu sorunu DESKİ'nin projesiyle çözüldü. Sarabat Mahallesi sakinleri su sorununu çözen Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etmek için bir tören düzenledi. Sarabat İlkokulu'nda düzenlenen şükür yemeğinin ardından gerçekleşen törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Kaymakamı Ali Arıkan, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Sarabat Muhtarı Hasan Bakaç ve vatandaşlar katıldı. Tören alanına gelen Başkan Zolan, Sarabatlıların sevgi gösterileri ile karşılanırken, vatandaşlar yaklaşık 50 yıldır süren su sıkıntısının Büyükşehir tarafından giderilmesi dolayısıyla Başkan Zolan'a teşekkür etti. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, Denizli'nin büyükşehir ile beraber yeni bir başlangıç yaptığını belirterek, "Denizli'de ne varsa, Tavas'ta ne varsa, Sarabat'ta da o olacak demiştik. 50 yıllık su hasretiyle ilgili; Sarabat'ta sürekli su sıkıntısı çekildiği bize aktarıldı. Sarabat bir çok yerde yetkililere bu konuyu iletti. Büyükşehrin ardından DESKİ'deki arkadaşlarımız burada inceleme yaptılar. İlk defa burada çok güzel bir proje yapıldı" dedi.

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Projeyi gerçekleştiren DESKİ Genel Müdürümüz Mahmud Güngör'e ve ekiplerimize teşekkür ediyorum. İki kilometrelik mesafeden buraya su getirildi. Aynı zamanda su kaynağına elektrik götürülmesi gerekiyordu. 1200 metrede direklerle elektrik hatlarını Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, götürdü. Kuyuların temizliği ve her türlü bakımları yapıldı. Daha önce saniyede 5 litre suyunuz vardı. Şimdi 13 litreye çıktı. 3 kata yakın suyunuz oldu. Güle güle iyi günlerde kullanın. İnşallah Sarabatımız bundan sonra Allah'ın izniyle su sıkıntısı çekmeyecek."

Sarabat Muhtarı Hasan Bakaç da, uzun süredir çektikleri su sıkıntısının Büyükşehir ile birlikte bir daha yaşanmayacağını belirterek, bundan dolayı duydukları memnuniyetin anlatılamaz olduğunu kaydetti. PAHOY Halk Dansları Topluluğu'nun zeybek oynadığı törenin ardından Sarabat Muhtarı Hasan Bakaç, Başkan Zolan ve protokol üyelerine teşekkür ederek, çiçek takdim etti. Başkan Zolan, kendisine takdim edilen çiçeği törene katılan yaşlı bir teyzeye hediye etti. Tören, okunan duanın ardından son buldu. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi, Su Sorununu Çözdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement