Büyükşehir Belediyesi Yabancı Öğrencileri Yalnız Bırakmadı - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Belediyesi Yabancı Öğrencileri Yalnız Bırakmadı

Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi ve Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı öğrencileri yalnız bırakmadı.

21.01.2015 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Akdeniz Uluslararası Öğrenci Derneği (AKULDER) işbirliği ile Antalya'da eğitim gören uluslararası öğrencileri akşam yemeğinde bir araya getirdi.

Büyükşehir Belediyesi ve AKULDER'in ev sahipliği yaptığı akşam yemeğinde Antalya'da eğitim gören 60 farklı ülkeden 320 öğrenci birbirleri ile tanışma ve kaynaşma olanağını buldu. Ülkelerinden ve ailelerinden uzakta olan öğrencilerin yalnızlığını gidermek amacıyla düzenlenen etkinliğe öğrencilerin yoğun katılımı oldu. İlim öğrenmek için Antalya'ya gelen öğrencilere sıcak bir yuva sağlamaya çalıştıklarını belirten AKULDER Başkanı Recep Batu, kardeşlik bilinci oluşmaya çalıştıklarını ifade etti. Batu, "Hem bizim hem de öğrencilerin kendi aralarında ömür boyu sürecek bir bağ oluşturmayı amaçlıyoruz. Aslında bu bir medeniyet yetiştirme projesidir" dedi.

BÜYÜKŞEHİR BİZE GÜVEN VERİYOR

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Öğrencisi Kamerunlu Mohamed Mouncharou, 6 yıldır Antalya'da olduğunu belirterek, "İlk defa böyle bir program düzenleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'e teşekkür ediyorum. Farklı ülkelerden arkadaşlarımızla tanışma imkanı bulduk. Antalya'da yaşadığımız güzel şeyler bir anı olarak kalıyor. Daha sık bir araya gelmek isteriz. Bu tür organizasyonlar ailemizin yokluğundan doğan boşluğu bir şeklide dolduruluyor. Büyükşehir'in bizim yanımızda olduğunu anlıyoruz. Bu bize güven veriyor" diye konuştu.

Somali'den gelen ve 3 yıldır Antalya'da yaşayan Akdeniz Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Yonis Mohamud, "Ben çok mutluyum. Bu kadar farklı ülkelerden gelen arkadaşlarla bir araya gelmek ve zaman geçirmek çok keyifli. Bu organizasyonu düşünenlere Allah güç ve kuvvet versin" dedi.

Rusya'dan gelerek Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde eğitim aldığını belirten 2. sınıf öğrencisi Shahbaz Konniev ise "Bizi bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi ve AKULDER'e teşekkür ederim. Burada bulunmaktan çok mutluyuz. Sürekli olmasını temenni ediyorum. Başka bir ülkedeyiz ve birbirimize destek olmalıyız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir Belediyesi Yabancı Öğrencileri Yalnız Bırakmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kaçak suç makinesi jandarmanın operasyonuyla yakalandı
    12:57 Kaçak suç makinesi jandarmanın operasyonuyla yakalandı

    Aksaray'da cezaevi firarisi olan ve 'Kasten öldürme, birden fazla kişi tarafından birlikte yağma, hükümlü ve tutuklunun kaçması' suçlarından aranan ve hakkında 25 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs jandarmanın operasyonuyla yakalandı.

  • Battalgazi Belediye Başkanı Sosyal Konut İnşaatını İnceledi
    12:57 Battalgazi Belediye Başkanı Sosyal Konut İnşaatını İnceledi

    Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, sosyal konutların yapımına devam edildiği inşaat alanında incelemelerde bulundu. Taşkın, projenin ilerleyişi hakkında bilgi aldı ve vatandaşların daha sağlıklı ve konforlu yaşam şartlarına kavuşmalarını hedeflediklerini belirtti.

  • Manisa'da Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği Yarışmaları Tamamlandı
    12:56 Manisa'da Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği Yarışmaları Tamamlandı

    Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Artistik Cimnastik Minikler, Yıldızlar ve Gençler Kız ve Erkek İl Birinciliği yarışmaları sona erdi. Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Okul Sporları İl Tertip Komitesi, Hakemler ve Antrenörler tarafından verildi.

  • Türkiye'den Gazze'ye insani yardım taşıyan 9. gemi Mısır'da limana yanaştı
    12:55 Türkiye'den Gazze'ye insani yardım taşıyan 9. gemi Mısır'da limana yanaştı

    Türkiye'den Gazze'ye uğurlanan "9. İyilik Gemisi", 3 bin 774 ton insani yardım malzemesinin indirileceği Mısır'ın El-Ariş Limanı'na yanaştı.

  • Erzincan'da maden faciasında bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı
    12:54 Erzincan'da maden faciasında bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı

    Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni'nde meydana gelen liç kayması faciasında kimyasal içeren toprağın altında kalan işçilerden Adnan Keklik'in cansız bedenine ulaşıldı. Faciada toprak altında kalan diğer 7 işçiyi arama çalışmaları sürüyor.

  • SAÜ Vakfı Özel Okulları Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Türkhan atandı
    12:54 SAÜ Vakfı Özel Okulları Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Türkhan atandı

    Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Vakfı Özel Okulları Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Türkhan atanmıştır. Türkhan, SAÜ Vakfı Özel Okulları'nın başarılarına katkıda bulunma imkanı elde etmekten mutluluk duyduğunu belirtmiştir. SAÜ Vakfı Özel Okulları ailesinin bir parçası olmaktan gurur duyan Türkhan, eğitim alanında yeni başarılar elde etmek için çalışacaklarını ifade etmiştir. Türkhan, SAÜ Vakfı'na teşekkür ederek bu önemli eğitim kurumunda görev yapmanın heyecanını yaşadığını belirtmiştir.

  • Burhaniye Belediyesi Altyapı Çalışmalarına Devam Ediyor
    12:53 Burhaniye Belediyesi Altyapı Çalışmalarına Devam Ediyor

    Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin çeşitli bölgelerinde altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bahçelievler Mahallesi, Kocacami Mahallesi ve Öğretmenler Mahallesi'nde parke taşı döşeme, tamirat ve onarım çalışmaları yapılmaktadır.


Advertisement