Büyükşehir Belediyesinden Mültecilere Yardım - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesinden Mültecilere Yardım

Büyükşehir Belediyesinden Mültecilere Yardım

Başkent’te yaşayan Suriyeli ve Iraklı mültecilere yakacak, yiyecek, giysi ve ilaç gibi yardımlar Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanacak.

18.11.2014 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkent'te yaşayan Suriyeli ve Iraklı mültecilere yakacak, yiyecek, giysi ve ilaç gibi yardımlar Büyükşehir Belediyesi'nce karşılanacak. Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanına giren yeni ilçelerdeki çalışmalarına son sürat devam ederken, Ankara genelinde yapılacak yatırımlara destek için ek ödenek de taşınmaz satışlarından sağlanacak.

SURİYELİ VE IRAKLI MÜLTECİLERE YARDIM

Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve bir bölümü Ankara'da yaşayan Suriyeli ve Iraklı mültecilere yardım kararı alındı. Mültecilere, yasaların izin verdiği imkanlar ölçüsünde yakacak, yiyecek, giysi ve ilaç gibi yardımların Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması konusunda gerekli çalışmaların yapılması üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.

YENİ İLÇELERE EĞİTİMDEN ALT YAPIYA DESTEK SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi'nin, sorumluluk alanına dahil olan yeni ilçelerdeki ve bağlı ilçelerindeki yatırım ve destekleri sürüyor. Belediye Meclisi'nde alt yapıdan eğitime kadar yine pek çok konuda destek için çeşitli kararlar alındı.

Toplantıda, Beypazarı ilçesindeki turizmin canlandırılması ve çeşitliliğinin artırılmasına ilişkin Turizm Komisyonu Raporu görüşüldü. "İlçedeki mevcut durumun değerlendirilmesi, pazarlama ve çeşitliliği artırmak için Büyükşehir Belediyesi bütçe imkanları ölçüsünde İncirli Camisi etrafında düzenleme yapılarak, Osmanlı Sokağı haline dönüştürülmesi hususunda gerekli çalışmaların yapılması" ifadelerinin yer aldığı rapor, Meclis üyelerinin tümünün "Evet" oyuyla karara bağlandı.

Evren'e bağlı ve okula uzak olan 9 Mahalledeki 'Çatalpınarı, Solakkuşağı, Yusufuşağı, İbrahimbeyli, Eskitorunobası, Cebirli, İnebeyli, Altınbaşak ve Demirayak' öğrencilerin, okullarına giderken kış şartlarında sık sık hasta olduklarının tespit edildiği belirtilen Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Komisyonu Raporu'nda ifade edilen, "bu konuda gerekli çalışmaların yapılması" ifadeleri de oy birliği ile kabul edildi.

Su depolarının tamamen tahrip olmasından dolayı her tarafından su sızdırdığı ve su kaybına yol açtığı belirlenen Polatlı'daki Türktaciri Mahallesi'nin, bu sorununa da el uzatan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, sözkonusu mahalledeki su depolarının yerine ya yenisinin alınması ya da tamiratlarının yapılması kararlaştırıldı.

Belediye Meclisi'nde ayrıca, Ayaş'tan Bala'ya kadar çeşitli ilçe ve mahalledeki su ve kanal bakımları ile yeni şebeke talepleri de görüşülerek, karara bağlandı.

Büyükşehir Belediyesi'nin yeni ilçeleriyle birlikte 25'e yükselen bağlı ilçe sayısı ile Başkent merkezinde süren büyük yatırımlarına ek ödenek desteğine ilişkin de bir karara imza atıldı. Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin dört bir tarafında sürdürdüğü yatırımlara yapılan harcamalara ait ek ödeneğin, taşınmaz satış gelirlerinden 400 milyon TL'lik olarak karşılanması da oy çokluğu ile kabul edildi.

TÜKETİCİ ŞİKAYETLERİ İÇİN YENİ BİRİM

Büyükşehir Belediyesi Alo 153 Mavi Masa bünyesinde tüketici şikayetleri adında bir birim kurulmasına ilişkin araştırmaların ve çalışmaların yapılması oy birliğiyle karara bağlandı. Ayrıca, Havaray sisteminin Başkent'te uygulanabilirliğinin tespit edilmesi amacıyla çalışmaların yapılması da Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

BC-HO-Y) - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesinden Mültecilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement