Manisa Büyükşehir'den Akhisar'da Ramazan Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Manisa Büyükşehir'den Akhisar'da Ramazan Etkinliği

Manisa Büyükşehir\'den Akhisar\'da Ramazan Etkinliği

Manisa Büyükşehir Belediyesinin mübarek ramazan ayında il bütününde düzenlediği konser ve etkinlik programının ikinci günü Akhisar'da yapıldı.

30.06.2014 01:04  Güncelleme: 08:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin mübarek Ramazan ayında il bütününde düzenlediği konser ve etkinlik programının ikinci günü Akhisar'da yapıldı. Akhisar'da yapılan ramazan etkinliğinin ardından Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Konser alanında Hacivat-karagöz ve orta oyunu sergilendi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Akhisar Belediyesi MHP Grubu Belediye Meclis Üyeleri Doğan Ensivri, Halil Aktaş, Leyla Özkan ve Feza Yavuzkasap'ın da katıldığı etkinliğe Akhisarlılar büyük ilgi gösterdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin 17 ilçede gezici sahne ile gerçekleştireceği Ramazan Ayı etkinlikleri ikinci gününde, Akhisar'da düzenlenen programla devam etti. Akhisarlı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, 'İki Direk Bi Şamata' adlı orta oyunu sahne aldı.

Başrollerinde usta oyuncular, Sinan Bengier ve Ayberk Atilla'nın rol aldığı oyunda, temel orta oyunu klasiklerinin belli bölümleri canlandırıldı. İbiş, Laz ve Külhanbeyi gibi orta oyununun sevilen tiplerine de yer verilen oyunda, Akhisarlılar keyifli bir Ramazan gecesi geçirdi.

Oyun öncesi, Gölet Konser alanını dolduran Akhisarlı vatandaşlara, Büyükşehir Belediyesi tarafından, ücretsiz olarak geleneksel Ramazan lezzeti, Osmanlı macunu ve şerbet ikram edildi. Geleneksel kıyafetleri giyen görevliler tarafından dağıtılan macun ve şerbeti alan vatandaşlar, unutulmaya yüz tutan Ramazan lezzetlerinin hatırlanmasından dolayı memnuniyetini ifade etti.

Akhisarlılar tarafından büyük beğeni toplayan oyunun sonunda, oyuncular ayakta alkışlanırken, vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerinde, Ramazan etkinliği düzenlemesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Büyükşehir Belediyesi tarafından ikram edilen Ramazan şerbeti, Osmanlı macunu ve bol kahkahalı orta oyunu ile çocuklarımızla beraber, geleneksel bir Ramazan gecesi yaşadık. Bizlere bu imkanı sağlayan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür ediyoruz. Daha birçok güzel hizmeti Manisa'da hayata geçireceğine inanıyor, başarılarının devamını diliyoruz" dedi.

Oyunun sonunda sahneye çıkan Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu da, Akhisarlı vatandaşlara, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün selamını ileterek, "Geçtiğimiz yıllarda Manisalıların beğeniyle takip ettiği Ramazan Ayı etkinliklerimizi, bu sene büyükşehir olan Manisa'mızda il genelinde hayata geçiriyoruz. Akhisar'dan, Kırkağaç'a, Kula'dan, Yunusemre'ye kadar, Ramazan Ayı'nın coşkusunu birlikte paylaşacağız. Önümüzdeki günlerde inşallah, birçok güzel hizmeti daha, 17 ilçemizde hayata geçireceğiz. Hayırlı Ramazanlar diliyorum" dedi. Konuşmasının ardından Ustamehmetoğlu, oyuncuları sergiledikleri performans nedeniyle tebrik ederek, çiçek takdim etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa Büyükşehir'den Akhisar'da Ramazan Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement