Büyükşehir'den Amatör Spor Kulüplerine Yardım - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Amatör Spor Kulüplerine Yardım

Büyükşehir\'den Amatör Spor Kulüplerine Yardım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki 39 amatör spor kulübüne nakdi yardımda bulundu.

10.09.2016 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü, spor kulüplerinin lige katılması için amatör spor kulüpleriyle dayanışma töreni düzenleyerek, 39 amatör spor kulübüne nakdi yardımda bulundu.

Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Cep Sineması Salonu'nda düzenlenen dayanışma törenine, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan, amatör spor kulübü başkanları, il temsilcileri ve sporcular katıldı.

Dayan Teşekkür Etti

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç'in ardından konuşan ASKF Başkanı Remzi Dayan, Büyükşehir Belediyesi'ne amatör spor kulüplerinin lige katılım paylarını ödemesinden dolayı teşekkür etti. Dayan, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı'nın kendileri için bir şans olduğunu dile getirdi.

'Büyükşehir Kimsesi Olmayanın Kimsesidir'

Katılım paylarının amatör spor kulüpleri için önemli bir stres kaynağı olduğunu belirten Eş Başkan Fırat Anlı, "Kurumu olmayanların, kimsesi olamayanların kimsesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'dir. Diyarbakır barışın başkenti bir şehirdir. Diyarbakır sporun da kardeşliğin de başkenti olacaktır. Bizde bu halkın iradesinin bileşkesi olarak, 15 bin kilometrekarelik Diyarbakır toprağında, 17 ilçemizle bir milyon 700 bin insanımızla birlikte başarılı olacağız." diye konuştu.

'Halkın İradesine Saygılı Olalım'

Kayyum atama tartışmalarına da değinen Anlı, iradeyi halktan aldıklarını, sandıkla bu iradeyi teslim edene kadar da kesintisiz ve ısrarla halkın verdiği görevi yerine getireceklerinin altını çizdi. Anlı, "Bunun altını ısrarla bir kez daha çiziyorum. Milli iradeye saygılıysak, halkın sandıkla belirlediği yönetimlere saygılıysak, eğer 15 Temmuz'da yaşananların bir meşruiyet tartışması sonucunda ortaya çıktığını görmeyecek kadar gözlerimiz ve kulaklarımız işlemez halde değilse, buradan bir kez daha sesleniyoruz: Bu iradeye hep birlikte saygı duyalım. Bir dahaki seçim geldiğinde herkes gelir, burada projelerini anlatır, bu halkın gönlünü, iradesini temsil etme arayışı içerisine girer ve bu şekilde biz yolumuza devam ederiz. Bunun dışındaki yol ve yöntemler geçmişte denendi. Bizde bunların tecrübesini acı tatlı yaşadık. Birbirimizi bir daha sınamaya gerek olmadığını düşünüyoruz." dedi.

'Hep Birlikte Başaracağız'

Spor camiasının bütün zorluklara rağmen başaracağına inandığını vurgulayan Anlı, Amedspor ve Diyarbakırspor'a başarılar diledi. "Bizim ilkesel bir tutumumuz var. O da şudur: Yoksulun yanındayız, yaşlının yanındayız, hastanın yanındayız, kadının yanındayız, engellinin yanındayız, kimsesizin yanındayız." diyen Anlı, profesyonel ligde kimi imkan ve kaynakları olan kulüplerden daha fazla amatör spor kulüpleri ve sporcuların yanında olduklarını, olacaklarını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından kulüplere dayanışma amaçlı yardım dağıtımı yapıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Amatör Spor Kulüplerine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement