Büyükşehir´den Annelere Anlamlı Jest - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir´den Annelere Anlamlı Jest

Bursa Büyükşehir Belediyesi, TAKAV Bursa Sosyal Tesisi'nin odalarını kiralayarak Zübeydehanım Hastanesi'nde doğum yapan annelerin hizmetine sundu.

28.08.2014 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiçeği burnunda annelerin Tapu ve Kadastro Vakfı (TAKAV) tesislerinde kalmasına ilişkin protokol, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve TAKAV Başkanı Nihat Şahin arasında imzalandı.

Hedef: Annelerin duasını almak

Çekirge'deki tesis merkezinde yapılan protokol nedeniyle bir açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gerçekleştirilen hizmetin annelerin duasını almak ve doğumevinin yükünü azaltmak adına çok anlamlı olduğunu söyledi. Bursa'yı yönetenler olarak şehrin tüm sıkıntılarını gidermek ve halkın beklentilerini karşılamak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Altepe, "Bir yandan kentin alt ve üst yapısıyla uğraşırken, diğer yandan da insana yönelik sosyal projelere ağırlık veriyoruz. Toplumuzun her kesimine; gençlere, yaşlılara, engellilere hizmet edecek projeleri bir bir hayata geçiriyoruz" dedi.

Konaklama ve kahvaltı imkanı

Hizmet önceliğinin kentin beklentisi olan projelerde bulunduğunu söyleyen Başkan Altepe, bunlardan birinin de günde ortalama 25 doğum oranına sahip Zübeydehanım Hastanesi'nde annelerin yaşadığı sıkıntılar olduğunu dile getirdi. Doğumdan çıkan annelerin bir kısmının bakım isteyen bebekleri nedeniyle hastaneden ayrılamadığını ve hastane bahçesinde konaklamak zorunda kaldığını vurgulayan Başkan Altepe, bu durumun hastane bölgesinde büyük sıkıntılar oluşturduğunu ifade etti. Bu nedenle TAKAV'a ait tesislerin odalarını kiraladıklarını belirten Başkan Altepe, "1 yıl geçerli olacak kiralama sonucu artık, günlerini hastanede geçirmek zorunda olan annelerimiz sıkıntı yaşamayacak. Bizim için büyük değer arz eden annelerimiz, çocuk hastaneden alınıncaya kadar rahatlıkla bu hizmetlerden istifade edebilecek. Yapılacak başvuruyla birlikte, burada rahatlıkla konaklayabilecekler ve sabahları kahvaltılarını yapabilecekler" diye konuştu.

Başkan Altepe'ye teşekkür

Başkan Altepe, doğum yapan annelere yönelik projeye katkıları nedeniyle, TAKAV Başkanı Nihat Şahin ve Zübeydehanım Doğumevi Hastanesi Başhekimi Dr.Mürüvvet Dayıoğlu'na teşekkür etti.

TAKAV Başkanı Nihat Şahin ise, 'Çok önemli' olarak nitelediği projeye katılmaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi. Başkan Altepe'ye teşekkür eden Şahin, "Başkanımızın bu konuda başka birçok projeye öncülük yapacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Dr.Mürüvvet Dayıoğlu da, Zübeydehanım Doğumevi'nin 38 kuvözü ve yıllık 7000'lere ulaşan doğum oranıyla Bursa bölgesinin en büyük hastanesi olduğunu belirterek, yapılan hizmet nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir´den Annelere Anlamlı Jest - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement