Büyükşehir'den Arıcılara Destek - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Arıcılara Destek

Büyükşehir\'den Arıcılara Destek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde İl genelinde çiftçilerin hizmetine sunulmak üzere polen tuzaklı kovan altlığı dağıtımı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

05.08.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde İl genelinde çiftçilerin hizmetine sunulmak üzere polen tuzaklı kovan altlığı dağıtımı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur Belediye olarak Balıkesir'deki insanların gören gözü, işiten kulağı ve uzanan eli olacaklarını ifade ederek " Büyükşehir Çiftçimizin Her Zaman Yanında olacağız" dedi.

Sebze Meyve Halinde düzenlenen tören öncesi açıklama yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün "Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanlığı olarak yine çiftçimizin ihtiyaç duyduğu ekipmanları vermeye başladık. Cuma günüde ilimizin arıcılarına dönük olarak ilave katkı maddeleri vereceğiz. Bunlardan en önemlisi polen tuzaklı kovan altlığıdır. İlimiz Marmara Bölgesinde arıcılıkta 1. sıradadır. Bal üretimi konusunda gayet iyi durumdayız. Ancak bal ile beraber katma değeri yüksek ürünleri de üretmemiz lazım. Bu yüzden polen tuzaklı kovan altlığı veriyoruz ki üreticilerimiz polenleri rahat bir şekilde toplayabilsinler ve pazara sunabilsinler. Bu çalışmamız ilimizdeki bütün arıcıları kapsamaktadır. Arıcılar birliği ile birlikte toplam 1102 adet 6'şar tane olmak üzere 6612 adet polen tuzaklı kovan altlığını vereceğiz"dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur ise yaptığı konuşmada " Türkiye'de arıcılık işletme sayısı 57 bin. Balıkesir'de ise 1540. Balıkesir'deki üretilen bal miktarı 2 bin 700 ton, bal mumu 74 ton polen ise 15 ton. İstiyoruz ki bu miktar daha da artsın. Bu işleri yürütürken arıcılarımızla da iş birliği yapıyoruz. Dağıtım konusunda hiç bir arıcımızı dışarıda bırakmadık. Hepsi sisteme dahil polen altlıklarını alacaklar. Tarım Kredi Müdürlüğü ile yaptığımız protokol çerçevesinde hem aldığımız süt tanklarını, hemde bu kovan altlıklarını Tarım Kredi üzerinden alıyoruz. Bugün dağıtılacak bu altlıklar Altıeylül, Bandırma, Balya, Bigadiç, Dursunbey, Erdek, Gönen, İvrindi, Karesi, Kepsut, Manyas, Marmara, Savaştepe, Sındırgı ve Susurluktaki çiftçilerimize arıcılarımıza toplam 600 çiftçimize 3600 altlık dağıtacağız. Hayırlı ve bereketli olur inşallah bal ve polen üretimimiz artar, biz her zaman yanınızdayız, destekçiniziz, bundan sonrada bu destekler artarak devam edecek"şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından arı yetiştiricilerine polen tuzaklı kovan altlıkları dağıtıldı. Arı yetiştiricileri ise Başkan Uğur'a ürettikleri ballardan hediye etti. Düzenlenen törene Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, Balıkesir Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Atilla Sevim, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, kurum müdürleri, davetliler ve çok sayıda arı yetiştiricisi katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Arıcılara Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement