Büyükşehir'den 'Çarşı İftarı' Programı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den 'Çarşı İftarı' Programı

Büyükşehir\'den \'Çarşı İftarı\' Programı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla kırsal ilçelerde “Çarşı İftarı” programıyla, vatandaşlarla birlikte iftar yapıyor.

26.06.2015 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla kırsal ilçelerde "Çarşı İftarı" programıyla, vatandaşlarla birlikte iftar yapıyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi tarafından "Çarşı İftarı" programının ilki, Doğanşehir ilçesinde düzenlendi. Düzenlenen iftar yemeğine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra; Doğanşehir Kaymakamı Murat Irgatoğlu, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ziya Kesriklioğlu ve Doğanşehir protokolü ile Doğanşehirli vatandaşlar katıldı.

Doğanşehir ilçesi çarşı meydanında düzenlenen programda, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, iftar yemeğini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile iftar yemeğine katılan vatandaşlara teşekkür etti. Küçük, "Büyükşehir Belediyemiz, sağ olsun ilk olarak Doğanşehir'de bu iftar yemeğini düzenledi, kendisine teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah bütün milletimize birlik ve beraberlik versin, hayırlı Ramazanlar diliyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Doğanşehir Kaymakamı Murat Irgatoğlu da, verilen iftar yemeğinin çok anlamlı olduğunu belirterek, Başkan Ahmet Çakır'a teşekkür etti. Irgatoğlu, "Kendileri sofralarını bizlerle paylaştılar, sizlere kucak açtılar. Burada aşlarını bizlerle paylaşan büyüklerimize çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Ramazan ayının birlik, beraberlik, dayanışma, bolluk, bereket, ibadet ve mağfiret ayı olduğunu söyledi. Ramazan ayını Ramazan gibi yaşanmasının herkese nasip olması temennisinde bulunan Başkan Çakır, "Ülkemizde güzel bir huzur ortamı, dayanışma ve paylaşma var. Bu ayda komşumuzla, akrabalarımızla, dostlarımızla, vatandaşlarımızla iftarlar yapmak nasip oluyor. Bu güzel geleneğin, güzel ibadetin sıcak bir şekilde sürdürülmesi gerekiyor. Dolayısıyla biz de bunu vesile kılarak ilçelerimizde 'Çarşı İftarı' yapalım dedik ve şimdi hep birlikte Çarşı Meydanı'nda bir aradayız. Bunun kıymetini ve ülkemizin kıymetini bilmemiz lazım. Birliğimizi ve beraberliğimizi korumamız gerekiyor. Çevremizde yaşanan olayları üzüntü ile izliyoruz. İnsanlık dışı olaylar yaşanıyor. İslam coğrafyası kan ağlıyor. O mazlumlara el uzatmakta zorlanıyoruz. Bunlara el uzatan bir tek ülkemiz var. Ülkemizin birlik ve beraberliği çok çok önemli. Bu Ramazanların buna vesile olduğuna inanıyorum. Rabbim güzel günlerde buluşmayı nasip etsin. Nice Ramazanlara huzur içerisinde çıkmayı nasip etsin. Sizlerle birlikte olmakta büyük mutluluk duydum. Katılan herkese yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Doğanşehir ilçe merkezinde kurulan "Çarşı İftarı" programında Malatya Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Musikisi Korosu konser verdi. Ayrıca, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez uygulanan ve ilki Doğanşehir ilçesinde verilen "Çarşı İftarı" programının bütün kırsal ilçelerde düzenleneceği belirtildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den 'Çarşı İftarı' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement