Büyükşehir'den Dik Rampalara Merdiven - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Dik Rampalara Merdiven

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yayalara kolaylık sağlamak amacıyla dik rampalara merdiven yapıyor.

16.08.2016 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yayalara kolaylık sağlamak amacıyla dik rampalara merdiven yapıyor. Üzerleri andezit taşıyla kaplanan merdivenler, yan taraflarına yapılan paslanmaz korkulukla daha güvenli hale getiriliyor.

Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Ankara'nın çeşitli bölgelerinde yer alan dik rampalara betonarme merdivenlerin yapımına başladı.

Toplam 8 adet yapılacak merdivenlerden, Çankaya'da Akpınar ve Karapınar mahallelerinden Gökkuşağı Caddesi'ne inilmeyi sağlayacak 5 tanesinin yapımı sürüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla, daha önce toprak kaymaları gibi olaylarla karşı karşıya kalan Akpınar ve Karapınar mahallesi sakinleri, Gökkuşağı Caddesi'ne daha kolay ve güvenli bir şekilde inme imkanına kavuşmuş olacak.

İnşaat çalışmalarında, betonarme merdiven alanında kazı yapılarak, yeni uygulanan bir sistem olan hücresel dolguyla zemin güçlendirilip, üzeri de andezit taşıyla kaplanıyor.

Betonarme merdivenlerin yan taraflarına aynı zamanda paslanmaz korkuluk yapılarak güvenli hale getiriliyor.

Sıhhiye'deki merdiven yenilenecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı betonarme merdivenlerden diğerleri ise Çankaya Aşıkpaşa Mahallesi'ne (214. Cadde), Sıhhiye'ye (Cep içinden köprü üzerine), Yenimahalle Pamuklar Mahallesi'nde (632. Sokak) yapılacak. Yenimahalle 632. Sokak'a yapılacak betonarme merdivenin bulunduğu alana, ayrıca çocuk oyun parkı da kurulacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Dik Rampalara Merdiven - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement