Büyükşehir'den İhtiyaç Sahibi Her Eve 1 Ton Kömür - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den İhtiyaç Sahibi Her Eve 1 Ton Kömür

Büyükşehir\'den İhtiyaç Sahibi Her Eve 1 Ton Kömür

Ankara Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için kış ayları boyunca 80 bin aileye, toplam 80 bin ton kömür yardımında bulunacağını bildirildi.

17.11.2016 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için kış ayları boyunca 80 bin aileye, toplam 80 bin ton kömür yardımında bulunacağını bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi, kömür yardımı öncesinde herhangi bir karışıklığa ve haksızlığa yol açmamak için yoksulluk sınırının altında olan vatandaşların tespitini, TÜİK yoksulluk sınırını baz alarak yapacağı belirtildi. Ankara il sınırları içinde yaşayan ve TÜİK'in yoksulluk sınırında bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde uzmanlar tarafından yapılan incelemenin sonucuna göre yakacak kömür yardımında bulunacak.

İhtiyaç sahipleri, kömür yardımı başvuruları için Keçiören'de bulunan Osmanlı İş Merkezi ile Çubuk ve Sincan'daki Büyükşehir Belediyesi'nin yardım şubelerine başvurarak, kömür yardımı kaydı yaptırabiliyorlar. Yardım kaydı, kimlik fotokopisi ve muhtarlıktan temin edilen ihtiyaç sahibi olduğuna dair belgeyle yapılıyor.

Kükürt oranı düşük, kalori oranı yüksek

Dar gelirlilere dağıtılan kömürün kükürt oranı düşük, kalori oranı yüksek Güney Afrika orijinli kömür olduğunu belirten Büyükşehir Belediye yetkilileri, kömürle ilgili tüm ölçüm ve kalite kontrolünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yapıldığını belirtti.

Yetkililer ayrıca kömürün Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BELKO Şirketi tarafından teslim alındıktan sonra sunulana kadar laboratuvar analizlerinin de yapıldığını ifade ettiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den İhtiyaç Sahibi Her Eve 1 Ton Kömür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement