Büyükşehir'den İlçelerde Yatırım Hamlesi - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den İlçelerde Yatırım Hamlesi

Büyükşehir\'den İlçelerde Yatırım Hamlesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerde yeni yatırımları Kulu ve Cihanbeyli’den başlattı.

08.10.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerde yeni yatırımları Kulu ve Cihanbeyli'den başlattı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın tüm ilçelerinde gerçekleştirilecek yatırım programları kapsamında Kulu ve Cihanbeyli'de çeşitli açılış ve temel atma programlarına katıldı.

Kulu Şehir Konağı temel atma töreninde konuşan Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Büyükşehir Belediyesi'nin Kulu'ya çok önemli yatırımlar yaptığını ve değer verdiğini belirterek, Başkan Akyürek'e teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2014 seçiminden sonra ilçe ve belde ziyaretlerinde verdikleri sözlerinin tamamının arkasında olduklarını belirterek, mahalle parkları, mahalle konakları, köy yollarının asfaltlanması, ilçe merkezlerine yapılan prestij caddeler, su ve kanalizasyon hizmetlerinde çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürdüklerini ifade etti. Kulu KOMEK şubesinde ilk kez açılan İsveçce ve Sürü Yöneticisi Kursları başta olmak üzere 22 kursta 597 kursiyer bulunduğunu belirten Başkan Akyürek, 2 milyon liraya mal olacak Şehir Konağı'nın ve diğer yatırımların hayırlı olmasını diledi.

AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ve Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız ile birlikte Şehir Konağı'nın temelini atan ve gönüllü itfaiyecilere sertifikalarını veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kulu'daki KOMEK şubesinde incelemelerde bulundu.

CİHANBEYLİ KORDONBOYU PARKI'NIN TEMELİ ATILDI

Daha sonra Kulu ve Tavşançalı'daki cadde düzenleme çalışmasını inceleyen Başkan Akyürek, Cihanbeyli'ye geçerek Kordon Boyu Parkı'nın temel atma törenine katıldı.

Programda konuşan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, son yıllarda Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile adeta bir hizmet seferberliği başlattıklarını, ilçenin adeta bir şantiyeye döndüğünü belirterek, ilçeye hizmet getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, temeli atılacak olan Kordonboyu Parkı'nın sadece Cihanbeyli'nin değil, Konya'nın da prestij parklarından biri olacağını belirttik. Cihanbeyli'deki Şehir Konağı inşaatının belli bir aşama geldiğini vurgulayarak, hanım lokali, meslek edindirme kursu olarak kullanılacak konağın hayırlı olmasını diledi. Cihanbeyli'de ana cadde tanzimine 6,5 milyon, ana caddelere 5 milyon, mahalle yollarına 8,5 milyon lira harcandığını belirten Başkan Akyürek, ilçeye ayrıca 3 milyon liralık asfalt plenti kazandırılacağını ifade etti. Başkan Akyürek, "Şehir Konağı da 3 milyon liralık bir yatırım. Su yapımına 6,2 milyon lira harcıyoruz. Kanalizasyon çalışmaları devam ediyor. Kordon Boyu Parkı'na 5 milyon lira harcayacağız" dedi.

Konya'nın bir Başbakan şehri olduğunu, şehirdeki birlik ve beraberliğin son derece önemli olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, "Geleceğimiz bu günlerde göstereceğimiz birlik ve beraberliğe, kardeşlik görüntüsüne bağlı. Bu nedenle önümüzdeki süreç çok önemli" diye konuştu.

AĞRALI VE AKYÜREK KOMEK ŞUBESİNİ İNCELEDİ

AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı da, milletten güç alanların bu gücü hizmete dönüştürdüğünü belirterek, "Bugün Cihanbeyli şantiyeye dönmüştür. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece Cihanbeyli'ye inşallah daha iyi hizmetler gelecektir. Ülkemizin en önemli kaynağı birlik ve beraberliğimizdir" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda gönüllü itfaiyecilerin sertifikaları verilirken Kordonboyu Parkı'nın temeli canlı bağlantı kurularak hep birlikte atıldı. AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, daha sonra Cihanbeyli KOMEK şubesinde incelemelerde bulundu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den İlçelerde Yatırım Hamlesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement