Büyükşehir'den Köy Yollarına Avrupa Standartlarında Asfaltlama Sistemi - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Köy Yollarına Avrupa Standartlarında Asfaltlama Sistemi

Büyükşehir\'den Köy Yollarına Avrupa Standartlarında Asfaltlama Sistemi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelere ve köylere başlattığı hizmetler köylerde ikamet eden vatandaşları sevindiriyor.

29.05.2015 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelere ve köylere başlattığı hizmetler köylerde ikamet eden vatandaşları sevindiriyor.

Köy yollarının asfaltlanması için yeni bir sisteme geçen Büyükşehir Belediyesi, eski yolları ve yeni yapılan yolları artık finişer makineler ile yapıyor. Avrupa'nın birçok ülkesinde kullanılan bu makineler artık Gaziantep'teki merkez, ilçe ve köy yollarında da hizmet vermeye başladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Fen İşleri, GASKİ, İtfaiye ve Mezarlık Müdürlüğü vasıtasıyla başlattığı hizmetler çerçevesinde park-bahçe, yol-kaldırım, kilittaşı, içme suyu, otobüs, itfaiye ve alt yapı çalışmaları başta olmak üzere birçok hizmet veriliyor.

9 ilçe ve buna bağlı köylerde alt ve üst yapı hizmetlerinin yanında köy yollarında sathi kaplama (mucur) çalışması başlatan Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta Nizip-Suboyu Köyü, Karkamış-Kumla arasında 10 km'lik yolu finişer makineler ile asfaltlamasını yaptı.

Yeni alınan asfalt kaplama araçları ile köy yollarındaki sathi kaplamaların finişerle (mucur serici) yapıldığını aktaran Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, tüm köy yollarında artık bu sistemin kullanılacağını belirttiler.

Finişerin eski kaplamaya oranla daha kaliteli ve dayanıklı olduğunu belirten yetkililer, ayrıca yollarda sathi kaplamanın görsellik ve bütünlük açısından gayet iyi olduğunu vurguladılar. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Köy Yollarına Avrupa Standartlarında Asfaltlama Sistemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement