Büyükşehir'den Selendi'de Toplu Açılış - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Selendi'de Toplu Açılış

Büyükşehir\'den Selendi\'de Toplu Açılış

Manisa’nın Selendi ilçesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Belediye Hizmet Binası, Otobüs Terminali, Açık Otopark, İş Merkezi, MABEM, Çampınar Köprüsü, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi, İtfaiye Hizmet Binası, Gıda Bankası, Çocuk Dostu Şehirler Projesi ile asfalt sezonu için toplu açılış töreni düzenlendi.

14.04.2016 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Selendi ilçesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Belediye Hizmet Binası, Otobüs Terminali, Açık Otopark, İş Merkezi, MABEM, Çampınar Köprüsü, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi, İtfaiye Hizmet Binası, Gıda Bankası, Çocuk Dostu Şehirler Projesi ile asfalt sezonu için toplu açılış töreni düzenlendi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Seledi'ye kazandırdığı hizmetlerin toplu açılış töreni, ilçe meydanında düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, eşi Ayçin Savaş, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran ve Erdal Nohutçu, daire başkanları, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Başkan Danışmanları, Meclis üyeleri, Ülkü Ocakları İl Başkanı Murat Yörük, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Selendili vatandaş katıldı.

"İÇİMİZ BURUK"

Açılış öncesi Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Selendi Belediyesi eski hizmet binası önünde coşkuyla karşılandı. Açılış alanına alkışlar eşliğinde gelen Başkan Ergün, Selendilileri selamladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri konseriyle renklenen tören, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş yaptı. İlçelerine bu denli güzel hizmetleri kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Savaş, "Ülkemizin bir bölgesinde yaşanan terör olayları nedeniyle içimiz buruk. Bugün Selendi'mizin düğün günü belki ama şehitlerimiz olduğu için bu açılışlarımızı gösterişten uzak yapıyoruz. Bu duygularla tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun" dedi.

"GELECEK NESİLLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Planladıkları bazı projelerle ilgili Başkan Ergün'den destek isteyen Başkan Savaş, "Sadece adı büyük değil, yüreği de büyük olan Başkanımın bir sözü vardı. 'Hizmet Manisa'nın en doğusundan başlayacak' demişti. İnşallah hayvancılık projesinde de, otopark projemizde de bize yardımları olacaktır. Bugün bize güç verdiniz, şevk verdiniz, ilham verdiniz. Sevincimize ortak olduğunuz için beni çok mutlu ettiniz. Biz, gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz" dedi.

"ŞEHİT HABERLERİ ALMADIĞIMIZ GÜNLERİ NİYAZ EDİYORUZ"

Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş'ın konuşmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün kürsüye davet edildi. Selendi'ye kazandırdıkları Belediye Hizmet Binası, Otobüs Terminali, Açık Otopark, İş Merkezi, MABEM, Çampınar Köprüsü, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi, İtfaiye Hizmet Binası, Gıda Bankası, Çocuk Dostu Şehirler Projesi ve asfalt sezonu açılışlarını yapmak amacıyla Selendi'de olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Ergün, konuşmasına şehitlerimizi anarak başladı. Başkan Ergün, "Konuşmama başlamadan önce terör belası nedeniyle hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların son bulacağı, şehit haberleri almadığımız günleri yüce Rabbimden niyaz ediyor; vatan savunmasında şehit düşen polis ve askerlerimizle hain saldırılar sonucu hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

"HİZMETLER DOĞUDAN BAŞLAYACAK DEMİŞTİK"

2 yıl önce Selendililere 'Hizmetler Manisa'mızın doğusundan başlayacak' dediğini hatırlatan Başkan Ergün, "Nurullah Başkanımla birlikte daha o zamandan başlattığımız hizmet yağmurunu, henüz 2 yıllık bir büyükşehir olmamıza rağmen üzerine katarak devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü Selendi en iyisini, Selendili kardeşlerim en güzelini hak ediyor. Bu bilinçle hareket ederek, ilçemize hizmet sevdasıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün açılışlarını yaptığımız hizmetlerimizle ilgili değerli kardeşlerime, konuklarımıza ve protokol üyelerimize birkaç bilgi vermek istiyorum. Selendi'mizin çalışkan ve tuttuğunu koparan Belediye Başkanı Nurullah kardeşim Belediye Hizmet Binası, Otobüs Terminali, Açık Otopark ve İş Merkezinden oluşan Selendi Belediye Kompleksi inşaatına başlamış ve hizmet binasının kabasının bitmesini sağlamıştı. Manisa, büyükşehir olunca projeyi bizim yapmamız için ricada bulundu. Hemen ondan devraldığımız bayrağı en iyi yere taşımak için Nurullah Başkanımla kollarımızı sıvadık" dedi.

SELENDİ'YE BELEDİYE KOMPLEKSİ

Yaklaşık 3 milyon lirayı bulan bir ihale bedeliyle Mart 2015'te ihalesini gerçekleştirdikleri çalışmanın kısa sürede tamamlanmasının mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Ergün, "Çevre düzenlemesi işi kapsamında 5 bin 200 metrekare saha betonu imalatı, 367 metre bordür, bin 700 metrekare karo, taban tuğlası ve kozak imalatları ile çevre düzenlemesi imalatı yapıldı. Ayrıca süs havuzları ve aydınlatma direkleri ile beraber Selendi'mize modern bir görünüm kattı. Ayrıca böyle güzel bir kompleksin önündeki cadde düzenlemesi ve asfalt çalışması kısa bir sürede tamamlanarak kullanıma sunuldu. Kaba inşaatı Selendi Belediyemiz tarafından yapılan çalışmanın tesviye tabakaları, seramik kaplamaları, sıva ve boya imalatları, kapı pencere doğramaları, ısı yalıtım, elektrik ve tesisat işleri ile binasını tamamladık. A Blokta 21 adet dükkan, 20 adet büro mevcut. B blokta 17 adet dükkan ile beraber belediye hizmet birimleri bulunuyor" diye konuştu.

"AMACIMIZ 'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE' DİYEN GENÇLER YETİŞTİRMEK"

MABEM dershanesinin de açılışı yapılan hizmetler arasında yer aldığını belirten Başkan Ergün, "Dershaneye gitme imkanı bulamayan öğrencilerimiz için Manisa merkezinde hayata geçirdiğimiz ve yüzde 100 başarıya ulaşan bu güzel projemizi, Manisa'mızın büyükşehir olmasıyla birlikte 17 ilçemizin tamamına yaydık. Selendi'mizde 2015-2016 eğitim dönemi itibariyle ders başı yapan MABEM'deki 8 derslikte; 11 öğretmen ve 3 personelimizle toplam 162 öğrencimize eğitim veriyoruz. Bu hizmetimizle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, geleceğe güvenle bakmalarını sağlamayı amaçladık. Onlardan tek beklentimiz Cumhuriyet'ine, vatanına, milletine, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı olmaları, cesurca ve yılmadan 'Ne mutlu Türküm Diyene' diye haykırmalarıdır" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZI DA UNUTMADIK"

Çampınar Mahallesi'ne sözünü verdiği köprünün de tamamlandığını belirten Başkan Ergün, "Bugün Çampınar Mahallemiz için de ayrı bir bayram günü. 30 Mart 2014 seçimleri öncesi traktör üzerinde geçtiğim, Çampınar ile Dere Mahallesi'ni ikiye bölen derenin üzerine çok güzel bir köprü inşa ettik. Yaklaşık 900 bin lira gibi bir bedelle tamamladığımız bu köprüyle Çampınar'ın 60 yıllık sorunu da tarihe gömülmüş oldu. Helali hoş olsun, güle güle kullansın halkımız" dedi. Hizmetlerde Selendili çocukları da unutmadıklarını ifade eden Başkan Ergün, "Manisa merkezinde sayılarını gün geçtikçe arttırdığımız Çocuk Kültür ve Sanat Merkezimizden bir tane de Selendi'mize kazandırdık. 250 bin lira gibi bir bedelle ilçemize kazandırdığımız merkezimiz Matematik, Mental Aritmetik, Satranç, Halkoyunları gibi birçok kursu içinde barındırıyor. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için hayata geçirdiğimiz bu güzel merkezimizde 3 derslikte 2 personelimizle tam 94 ön kayıt yaptıran Selendili evladımıza hizmet verecek" diye konuştu.

İLÇEYE YENİ İTFAİYE HİZMET BİNASI

Manisa'nın Büyükşehir olmasıyla itfaiye hizmetlerinin Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna geçtiğini hatırlatan Başkan Ergün, "Tabi ki köylerin de mahalle statüsü kazanmasıyla birlikte mevcut itfaiye ekipman ve binalarının yenilenmesi gerektiğini tespit ettik. Bu düşünceden hareketle önce 56 adet itfaiye aracı ve telsizine kadar tüm ekipmanları sıfır alarak belli sayılarda ilçelerimize pay ettik. Ardından hızlı ve zamanında müdahale için itfaiye amirlikleri ve müfreze inşaatlarına başladık. Selendi'mizde de açtığımız itfaiye hizmet binası, 120 metrekare itfaiye noktası ve 240 metrekare de itfaiye araç park yeri olmak üzere toplam 360 metrekarelik bir itfaiye noktasını ilçemize kazandırdık" şeklinde konuştu.

İHTİYAÇ SAHİBİNE HİZMET VERİYOR

Seçim döneminde sözünü verdiğim hizmetler arasında yer alan Gıda Bankası'nı da hizmete açtıklarını aktaran Başkan Ergün, "Manisa merkezinde gerçek ihtiyaç sahibini tespit ederek, verdiğimiz kartlarla vatandaşlarımızın alışverişlerini yapabildikleri bu güzel hizmet, artık Selendili ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da hizmet verecek. İlçemizin merkezinde uzak olmasına ve vatandaşlarımızın rencide edilmemesi konularına hassasiyetle yaklaşarak bu hizmeti ilçemize kazandırdık. Ürünlerin konulduğu poşetlerin üzerine dahi herhangi bir logo, amblem ya da yazı eklemedik. Yani yardımı şova dönüştürmek gibi bir düşünce içinde olmadık, olmayız. Benim ihtiyaç sahibi kardeşim dilediğince alışverişini yapabilsin, ihtiyacını gidersin. Selendi'mizde 71 gerçek ihtiyaç sahibi şuan Gıda Bankamızda gönül rahatlığıyla alış veriş yapabiliyor" dedi.

236 KİLOMETRE ASFALT YAPILACAK

2016 yılı asfalt sezonunu da Selendi'de Mehmet Akif Ersoy ve Şehit Er Kemal Davulcu caddelerinden başlattıklarını kaydeden Başkan Ergün, "2015 yılında Selendi'de 44 bin metrekare parke, 4 bin 250 metre bordür, 9 bin 600 metre oluk çalışması yaptık. Toplam 1 milyon 633 bin 362 liralık bir çalışma oldu bu. Ayrıca bu yıl için de 107 bin metrekare parke, 2 bin 500 metre bordür ve 500 metre daha oluk çalışması yapacağız. 2015 yılı asfalt programımızdaki ihalemize yapılan itirazlar nedeniyle zamanında başlayamamıştık. Selendi'mizde merkez ve mahalleler olmak üzere 2015 yılından kalan 120 kilometre ve 2016 yılı için planladığımız 116 kilometre olmak üzere bu yıl içerisinde toplam 236 kilometre asfalt çalışması yapmayı öngörüyoruz. Kula-Selendi arasındaki 32 kilometrelik sıcak asfalt çalışmasını da başlattık. Önümüzdeki hafta ihalesi gerçekleşecek. İnşallah itiraz olmazsa bu çalışmayı da hemen başlatacağız" diye konuştu.

ÇOCUK DOSTU ALANLARIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Protokol üyeleri ayrıca; Selendi Belediye Kompleksi'ndeki Manisa Büyükşehir Belediyesi, UNICEF ve IKEA işbirliğinde çocuklar için oluşturulan Çocuk Dostu Şehirler Projesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Çocuklar için yepyeni bir alanının ilçeye kazandırılmasından mutluluk duyduğunu belirten Başkan Ergün, çocukların istedikleri zaman kitap okuma, sinema ve oyun alanlarında keyifli ve mutlu vakit geçirebileceklerini söyledi.

ESKİN KÖPRÜSÜ 10 MAHALLEYİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK

Eskin'de yapımına devam ettikleri köprüyle ilgili de bilgi veren Başkan Ergün, şunları söyledi; "Çampınar Köprüsü'nü tamamladık. Eskin Mahallemizde de tam 10 mahallemizi birbirine bağlayacak köprü çalışmalarımız hızla devam ediyor. KDV dahil 934 bin 560 lira gibi bir bedelle ihalesini gerçekleştirdiğimiz bu çalışmayla Eskin Mahalle Muhtarımız Mehmet Uygun ve Eskinli kardeşlerime verdiğim sözü tutmuş olduk. Tahmin ediyorum bu ayın sonu ya da Mayıs ayı başında Allah'ın izniyle Eskin Mahallemizin köprüsü de hizmete açılmış olur. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Geçtiğimiz yıl başlattığımız mahalle boyama çalışmamıza Selendili hemşerilerimin yakın ilgisi oldu. Bu kapsamda tam 45 mahallemizi boyadık. 9 mahallemizde de önümüzdeki günlerde bu çalışmayı yapıp, Selendi köylerini yepyeni bir yüze kavuşturmuş olacağız."

İLÇEYE ÜNİVERSİTE MÜJDESİ

Selendililerin uzun yıllardır beklediği Üniversite ile ilgili de müjdeyi veren Başkan Ergün, "Hayırsever vatandaşımız tarafından bağışlanan arsanın imar planını meclise getirdik. Salı günü ara komisyonda çalışılacak. İnşallah Pazartesi günü bunu meclisten geçirerek Selendi'mizin hayalini kurduğu üniversite binasını ilçemize kazandırmış olacağız. hayırlı olsun" dedi. Başkan Ergün'ün bu sözleri, Selendili vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

ÜRETİCİYE GELİR ARTTIRICI PROJELER

Selendi'de üreticiye yönelik çalışmalardan da bahseden Başkan Ergün, "Tarım ve hayvancılık faaliyetleri ilçemiz için önemli. Bu nedenle öncelikle kırsalda neler yaptığımızla ilgili bilgi vereyim. Tavak Mahallesi'nde bir adet küçük ölçekli sulama Göleti ile bir adet tarımsal sulama sondajı yaptırıp, 360 dekar arazinin damla sulama sistemi ile sulamaya açılması sağlanacak. Proje için öngörülen yatırım masrafı yaklaşık 200-250 bin lira civarı olup, projemizin uygulanmasıyla 400 bin lira yıllık gelir artışı öngörüyoruz. Turpçu Mahallesi'nde bir adet tarımsal sulama sondajı yaptırıp, 600 dekar arazinin damla sulama sistemi ile sulamaya açılmasını sağlayacağız. Proje için öngörülen yatırım masrafı 180-200 bin lira civarı olup, projenin uygulanması ile 650 bin lira yıllık gelir artışı öngörüyoruz" dedi.

SERACILIĞA DESTEK

Omurlar Mahallesi'nde bir adet tarımsal sulama sondajı yaptırıp, 620 dekar arazinin damla sulama sistemi ile sulamaya açılmasını sağlayacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Proje için öngörülen yatırım masrafı 210-250 bin lira civarı olup, projemizin uygulanması ile 700 bin lira yıllık gelir artışı öngörüyoruz. Çortak ve Eskin'de 1, Omurlar'da 2, Yağcı'da 2, Çıkrıkçı'da 1, Tepeeynihan'da 2, Gölbaşı'nda 3, Kazıklıda 1, Çamköy'de 2 olmak üzere toplam 15 adet hayvan içme suyu göleti yaptık. Akçakertil ve Dedeler'de çalışmalarımız devam ediyor. Manisa'da seracılığın geliştirilmesi ve düşük gelir seviyesindeki ailelerin, ekonomik durumlarının iyileştirilmesi, refah düzeylerinin yükseltilmesi ve kendi imkanlarıyla geçinebilecekleri bir hale gelebilecekleri fırsatı sağlama amacı ile Sera malzemesi verilmesini planlıyoruz. Selendi ilçemiz de proje kapsamına alındı. Bir adet 500 metrekare sera maliyeti 15 bin lira civarında olacağını ön görüyoruz. Proje tutarının yüzde 75'i Büyükşehir Belediyemiz katkısı, yüzde 25'i çiftçi katkısı olarak karşılanacak. Projeden faydalanmak isteyen üreticilerimize seracılık konusunda eğitim planlanmasına da başladık" diye konuştu.

LAVANTA YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPILACAK

Selendi'de Ceviz, Zeytin, Badem, Ayva, Armut kapama bahçeleri kurulmasını da planladıklarını dile getiren Başkan Ergün, "İl genelinde 2016 yılında 10 bin Adet Ceviz Fidanı, 50 bin Adet Zeytin Fidanı ve 10 bin Adet Muhtelif Meyve Fidanı dikimi yapılmasını hedefliyoruz. Proje fidan alım tutarının yüzde 75'i yine Büyükşehir Belediyemiz katkısı, yüzde 25'i çiftçi katkısı olarak karşılanacak. Büyükşehir Belediyemizce sağlanacak olan katkı tutarını geri ödemesiz, hibe olarak verilmesini planlıyoruz. Yine ilçemizde belirlenen üreticilerimize ilk yıl 20 Dekar alanda 26 bin kök torbalı lavanta fidesi dikimi yapılması için çalışma başlattık. Selendi'mizde lavanta tarlaları oluşturulması ve üreticilerimize eğitim verilmesini planlıyoruz. Lavanta toprak yönünden seçici olmayan bir bitki. Kuru, hafif, kireççe zengin yerleri sever. Ayrıca önemli bir polen ve nektar kaynağı olarak arıcılarımıza da hizmet edecek ve bal üretimine de katkı sağlayacak. Selendi bölgemizde bulunan Çaltı (Karaçalı) varlığı ile bölgede arıcılık için önemli bir kapasite ve ballı bitki popülasyonu oluşturulacak. Projenin ilerleyen dönemlerinde Selendi çaltı balı ve Lavanta balı için coğrafi işaret tescil çalışmaları da yapacağız" dedi.

135 MEZARLIĞIN TEMİZLİĞİ YAPILDI

Selendi ilçe merkezi ve mahallelerinde bulunan 152 mezarlığın 135'inde temizlik, boyama, ot biçme çalışmalarını tamamladıklarını da belirten Başkan Ergün, "Kalan mezarlıklarda da bu çalışmalarımız devam ediyor. Yolu bozuk olan 11 mahallemizin mezarlık yollarının da onarım ve düzeltilmesini yaz mevsimi öncesi başlatacağız. Ayrıca Büyükşehir Belediyemizden ilçemize cenaze hizmetlerinde kullanılması amacıyla 1 adet cenaze nakil aracı ile 1 adet cenaze yıkama aracı verildi. İlaçlama çalışmalarımız da periyodik olarak devam eden çalışmalarımız arasında" dedi.

8 MAHALLEYE ULAŞIM MÜJDESİ

İl genelinde ulaşım konusunda da önemli adımlar attıklarını hatırlatan Başkan Ergün, Selendi'nin 8 mahallesini kapsayan önemli bir müjde de verdi. Başkan Ergün, şöyle konuştu; "Selendi ilçemizden Kula ve Salihli ilçelerine Güvercinlik, Yurtbaşı, Ortaköy, Dereköy, Körez, Kavacık, Sandal, Gökçeören, Derbent, Mersinli, Salihli OSB, Durasıllı mahallerinden geçerek Salihli ilçesine 1 hatta, 2 otobüs ve 3 şoför ile toplu taşıma hizmeti sağlıyoruz. Ayrıca, toplu taşıma hizmeti verilmesi planlanan mahallerimiz içerisinde bulunan Rahmanlar, Hacılar, Çansa, Eskin, Kepez, Tavak, Çıkrıkçı, Tepeeynihan mahallerimize de toplu taşıma hizmeti verilebilmesi için 4 adet yeni hat düzenlemesi yaptık. Bu hatlar için 4 adet karsan jest verilecek ve yeni ulaşım bu saydığım mahallelerimizde hayata geçecek. 25 Nisan Pazartesi günü saat 13.00'te Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda bu araçlarımızın tanıtımını yaptıktan sonra sizlerin hizmetine sunacağız."

EN ÇOK ALTYAPI YATIRIMI YAPILAN 3'ÜNCÜ İLÇE

MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Ergün, "Selendi ilçemizin kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi, kanalizasyon hizmeti alamayan bölgelerin kanalizasyon hizmetine kavuşması ve fenni usullere uygun sağlıklı bir kanalizasyon sisteminin yapılması amacıyla yaklaşık 42 bin 500 metre kanalizasyon ve şebeke hattının projelendirme çalışmaları devam ediyor. 95 mahalle kapsamında; Avlaşa, Çamyayla, Aşağıgüllüce, Halılar, Mıdıklı ve Tepeynihan mahallelerinde yapılacak projeler bitti, yapım ihalesine çıkılıyor. Kayranlar, Akçakertil, Şehirlioğlu'nda kanalizasyon çalışmaları tamamlandı. Merkez'de ise 3 caddede yağmursuyu hattı yapıldı. 2014 yılında 2 bin metre, 2015 yılında 8 bin 133 metre toplamda 10 bin 133 metre kanalizasyon hattı döşendi. Bu rakam Manisa Merkez ve Sarıgöl'den sonraki en yüksek metraj oldu. 2016 yılında geçen süre içinde 468 metre kanalizasyon, 208 metre de yağmur suyu hattı döşendi. Atıksu Arıtma Tesisi projesi MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilerek yaptırılmış olup, onaya yönelik inceleme çalışmaları bitme aşamasına gelmiştir. Tesis bittikten sonra 2029 yılına kadar olan dönemde 28 bin eşdeğer nüfusa, 2049 yılında ise 40 bin eşdeğer nüfusa hitap edecek şekilde planlandı" diye konuştu.

SELENDİ KENT MEYDANI PROJESİ İHALE AŞAMASINDA

Selendi'ye yapılacak hizmetlerin bunlarla sınırlı olmadığını vurgulayan Başkan Ergün, "İçerisinde gençlerimize yönelik 8 adet atölye, 1 adet kütüphane, 3 adet cep sineması, fuaye ve kafeterya, sergi alanı ve amfi, 65 kişilik seminer salonu, 10 adet derslik, 2 adet bire-bir sınıfı, 1 adet VIP oda ve ortak kullanımda 150 kişilik Çok Amaçlı Salon bulunan Selendi Gençlik Merkezi projemiz de ilçemize sözümüz. Bir başka projemizde Selendi Kent Meydanı. Mevcut Kentpark yanındaki boş araziye yapılacak bu proje 9 bin 650 metrekare alana yayılacak, 150 metre uzunluğunda istinat duvarlarıyla teşkil edilecek projede rekreasyon ve yaşam alanları, 1 adet yapay şelale, rekreasyon alanlarını bağlayan köprüler, istinat duvarları arasında yürüyüş yolları yer alacak. Selendi Kent Meydanı projemiz ihale aşamasında, ihale birimimize gönderildi" dedi.

"HİZMETLERİMİZLE GÜNEŞ GİBİ DOĞACAĞIZ"

İçerisinde oturma birimleri, süs havuzları, açık amfi, yeşil alan, yürüme yolları ve 2 adet büfe bulunan 6 bin 850 metrekarelik Nazmi Gürcan Parkı Peyzaj projesi çalışmasının devam ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "2 katta toplam 175 araçlık otopark, pazar kurulacağı gündeyse alt katta 85 araçlık otopark, üst katta 200 adet tezgah, meydanda 50 adet tezgah ile 1 adet büfe ve kotlu terasta 23 adet kapalı dükkan tezgahı bulunan Selendi Kapalı Otopark-Pazaryeri projesi de sözümüz arasında. Bu saydığım çalışmaları da kısa süre içinde hayata geçirerek, yaşayan, nefes alan, insanlarının mutlu yaşadığı bir Selendi'yi ortaya çıkarmış olacağız. Hizmete susamış olan Selendi'mizde daha birçok proje ve hizmette, birçok açılışta yine bir araya geleceğimiz şüphesiz. Manisa'mızın en doğusuna Belediye Başkanımız Nurullah Savaş ile birlikte hizmetlerimiz güneş gibi doğacak inşallah. Bu yapılan hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu duygularla törenimize katılan herkese bir kez daha teşekkür ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Başkan Ergün'e ilçeye özgü ürünlerden hediye etti. Selendi Muhtarlar Derneği de Başkan Ergün'e çiçek takdim etti. Ardından ilçeye kazandırılan hizmetlerin temsili açılış kurdelesi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş ve protokol üyeleri tarafından kesildi. Törenin hemen sonrasında Başkan Ergün'ün eşi Şeyda Ergün ve Başkan Savaş'ın eşi Ayçin Savaş, Selendili kadınlara fular hediye etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Selendi'de Toplu Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement