Büyükşehir'den Türkmeneli'ne İlaç Yardımı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Türkmeneli'ne İlaç Yardımı

Büyükşehir\'den Türkmeneli\'ne İlaç Yardımı

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Türkmeneli’de, savaş nedeniyle zor şartlarda yaşayan Türkmenlere yaptığı ilaç yardımını yerine ulaştıran ve ihtiyaç sahiplerine teslim eden Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı ve beraberindeki gönüllü heyet faaliyetlerini sürdürüyor.

26.07.2014 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Türkmeneli'de, savaş nedeniyle zor şartlarda yaşayan Türkmenlere yaptığı ilaç yardımını yerine ulaştıran ve ihtiyaç sahiplerine teslim eden Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı ve beraberindeki gönüllü heyet faaliyetlerini sürdürüyor.

Önceki gün sabah saatlerinde ilaç yüklü kamyon Irak Türkmen Cephesi ve Irak Türkmen Doktorlar Birliği yetkilileri nezaretinde çadır kentlerde yaşayan Türkmenlere dağıtılmak üzere tutanakla Kerkük'te komisyona teslim edildi. İlaçların teslimi sırasında Türkmeneli TV, yerel Kerkük Televizyonu (HRT) ve Anadolu Ajansı çekim yapmak üzere hazır bulundu.

Daha sonra Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi Bey'i makamında ziyaret eden Adana Büyükşehir Heyeti, Tuzhurmatu Bölgesi'nin Emirli ve Tekavcılı Köylerinden işkencelerle sürgün edilen Türkmen ailelerle bir araya geldi. IŞİD tarafından katledilen 22 Türkmen ve tecavüze uğrayıp öldürülen kadınların ailelerine ve çocuklarına Adanalı hayırseverlerin gönüllülere vermiş oldukları fitre ve zekatlar ulaştırıldı.

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN DESTEĞİ İÇİN TEŞEKKÜR

Ziyaret sonrasında Dr. Fatih Karayandı tanık olduklarını şu cümlelerle anlattı:

"Türkmenler, çok zor durumda. Tuzhurmatu'dan Kerkük'e sığınan Türkmenlerin yaşadıkları karşısında kahrolmamak elde değil. Soydaşlarımız terör örgütü IŞİD zulmünden sığındıkları kamplardan, bu sefer de peşmerge baskısı ile Kerbela bölgesine sürgün edilmeye çalışılıyor. Heyetimizi en çok duygulandıran olaylardan biri; oğlu IŞİD tarafından katledilen Abdulvahap amcanın bizlere gösterdiği yakın ilgi oldu. Soydaşlarımız Türkiye'den, Adana'dan geldiğimizi söylediğimizde bizleri hasretle kucakladılar. Bizler kavim gardaşımızın çağrısına duyarsız kalamadık. Kardeşlerimizin yaralarını bir parça da olsa sarmamıza imkan tanıyan başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Bey'e, Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerine ve hayırseverlere çok teşekkür ederiz." dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Türkmeneli'ne İlaç Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement