Büyükşehir'den Ulaşım Konusunda Tarihi Adımlar - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Ulaşım Konusunda Tarihi Adımlar

Büyükşehir\'den Ulaşım Konusunda Tarihi Adımlar

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa genelinde ulaşım konusunun çözümü için atılan radikal adımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

20.07.2015 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa genelinde ulaşım konusunun çözümü için atılan radikal adımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Muradiye ile il merkezi arasındaki ulaşım entegrasyonunun sağlandığını belirten Başkan Ergün, benzer çalışmanın Saruhanlı, Hamzabeyli ve Çobanisa için de yapılacağını söyledi. CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi de Başkan Ergün'ü ziyaret ederek, ulaşım çilesini bitirdikleri için teşekkür etti.

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü ziyaret ederek, Muradiye-Manisa arasındaki toplu ulaşım sorununu bitirmelerinden dolayı teşekkür etti. CBÜ'de eğitim gören öğrencilerin ve çalışanların en büyük sorununun ulaşım olduğuna dikkat çeken CBÜ Rektörü Kemal Çelebi, bu konuyu Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün çok hızlı bir şekilde çözüme kavuşturduğunu belirtti. Çelebi, "Daha önce de ifade etmiştim. Üniversite tek başına hiç bir anlam ifade etmiyor. Üniversite şehirle birlikte var. Tabii ki şehir içinde üniversitenin ayrı bir önemi var. Dolayısıyla Manisa ve Celal Bayar Üniversitesi inşallah birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyecek. Bizim, üniversite öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın en büyük sıkıntısı Muradiye Kampüsü'ne ulaşımdı. Ziyaretinizde size bunu aktarmıştık. Hiç vakit kaybetmeden 'bu sorun üniversitenin sorunu değil, bizim sorunumuz, üniversite bizim üniversitemiz' dediniz. Hemen konuya el attınız. Çok hızlı bir şekilde çözüme kavuştuğunu görüyoruz. Bundan dolayı mutluyuz" dedi.

BÜYÜKŞEHİR SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE HIZLA HAREKET ETTİ

CBÜ'nün sorunlarının çözümünde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün hızlı hareket ettiğini de belirten Çelebi, "Bir yerde marifet varsa, buna iltifat edilmesi gerekir. Ben size teşekkür ediyorum. Şahsınızda tüm belediye çalışanlarınızı da kutluyorum. Sizin liderliğinizde Büyükşehir Belediyemiz, bizim sorunlarımızı çözme noktasında çok hızlı hareket etti. Köprü inşaatı bitmek üzere. İyi çalışıyorlar. Muradiye ve kampus ulaşımının, kent içi ulaşıma dahil olması bu çok önemli. Size öğrencilerimiz adına, çalışanlarımız ve şahsım adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KAMPÜSE GİDEN YOLLAR YENİLENECEK

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yılların kanayan yaralarının hep üzerine gittiklerini vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, "Tabi bu vesileyle hem Muradiye Kampüsü, hem de Muradiye halkının Manisa'ya ulaşım noktasında sıkıntısını da 69 yeni araçla çözdük. Öğrencilerimizin Manisa'da sosyal alanlara ve şehir merkezine gidip gelmelerinde sıkıntı yaşamalarının önüne geçtiğimizi düşünüyorum. Sizlerden de bu güzel sözleri duymak bizleri daha da şevklendiriyor. Tabi işin ikinci etabı orada ikinci bir köprü yapımı söz konusu. Beton atımları başladı. Çok kısa bir süre içinde bitmiş olacak. Bu arada yeni bir müjdemiz daha var. Muradiye-Manisa arasındaki 4 kilometrelik yolun ve mevcut Menemen yolundan kampüse kadar olan yolun sıfırdan kaldırımlarıyla, aydınlatmalarıyla, refüjleriyle yeniden yapılması için ihalesine çıkılacak. Tahmin ediyorum 1-1,5 ay sonra ihalesini tamamlamaya müteakip kış mevsimi öncesi çalışmasını başlatacağız. Yani eski Muradiye yolunun genişletme çalışmaları ve Menemen-Kampüs arasındaki yolun genişletilmesi yapılacak" dedi.

MURADİYE'DEN ŞEHİR MERKEZİNE ULAŞIM RAHATLADI

Muradiye'den Manisa'ya gelen yolcunun yarım saat içerisinde ikinci bir araca binmesi durumunda yalnızca 1 TL ödeyerek dilediği bölgeye gidebileceğini de kaydeden Başkan Ergün, "Tabi bir diğer müjde de mevcut 69 aracın Manisa'ya gelmesinin ardından aktarma yapılması durumunda, yolcu yarım saat içinde merkezdeki ikinci araca binerse sembolik olarak 1 lira ile ulaşımına devam etmiş olacak. Bu kampüse giderken de geçerli olacak. Bunun da çalışması tamamlandı. Hem merkezdeki kooperatifle, hem de 69 aracın dahil olduğu kooperatifle bunun tam mutabakatı sağlandı. Bu entegreyi Saruhanlı, Çobanisa ve Hamzabeyli hattıyla da yapacağız. Bunun da çalışması devam ediyor. Bu bizim için ilk bir örnek oldu. O bölgelerde de şehirle entegreyi sağlayacak ulaşım sistemini inşallah hayata geçireceğiz" diye konuştu.

MANİSA'NIN ULAŞIM ANA PLANI OLUŞTURULUYOR

Manisa'nın genelinde ulaşım ana planının hazırlandığını ve bu plana göre ulaşım raporları oluşturulduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, ilçelerde ulaşımla ilgili yapılan çalışmalar hakkında şunlara yer verdi: "Safha safha ilçelere artık hazırlık noktasına geldik. İnşallah diğer ilçeleri de 70-75 otobüs daha alıyoruz. İlçelerde de merkezleriyle mahallelerin bağlantısını sağlayacağız. İlk etapta Demirci'nin 3 otobüsü geçen hafta hizmete başladı. Bütün Manisa ilinin ulaşım sistemi, taşıma ve yolcu kapasiteleri gibi raporları hazırlanıyor. Bu rapora göre bir plan ortaya koyuyoruz. Tabi geçtiğimiz hafta Belçika'ya troleybüslerle ilgili bir ziyaretim oldu. Tabi biraz prosedür ve imalatlar noktasında süreci uzun. 1,5 yıl gibi bir süreç. Ona OSB ve Kampüs'ü de dahil edeceğiz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Ulaşım Konusunda Tarihi Adımlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement