Büyükşehir'den Yıldırım'a Dostluk Köprüsü - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir'den Yıldırım'a Dostluk Köprüsü

Büyükşehir\'den Yıldırım\'a Dostluk Köprüsü

Bursa'yı hizmetleriyle sağlıklı bir geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım İlçesi'nde Deliçay'ın ayırdığı Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini dostluk ve barış köprüsü ile birbirine bağlıyor.

29.05.2015 08:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar artarak devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Deliçay'ın ayırdığı Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini birbirine bağlayacak olan köprünün temel atma çalışmalarını başlattı.

"25 yıldır konuşuldu, bize nasip oldu"

Başkan Altepe, Bursa'nın ulaşılabilir bir kent olması için çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, "Değirmenönü ve Karapınar mahalleleri arasında yapılacak bu köprü, Yıldırım'ın trafiğinin rahatlaması noktasında uzun yıllardır bekleyen önemli yatırımlardan biriydi. Bu da bize nasip oluyor, Yıldırım'da yaklaşık 25 yılı aşkın süredir konuşulan önemli bir eserdi bu. Yıldırım'ın Deliçay'ın iki yakası Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini birbirine bağlayan, yaklaşık 21,5 metre genişliğinde 30 metre boyunda olan bu köprünün de startını verdik" diye konuştu.

"Trafik rahatlayacak"

Başkan Altepe, kent içi yaşamın kalitesini artırabilmek ve kent içi ulaşımın gelişmesini sağlamak amacıyla şehrin her yerinde çalışmaların sürdüğünü de vurgulayarak, "Ankara Yolu; köprüleri, yolu ve metro hattıyla yeni düzenlendi ve köprülerimiz de yenilendi. Şimdi de diğer alternatif köprüler ve alternatif yolların sırası geldi. Bizlere her zaman destek olan Karapınar ve Değirmenönü mahallelerine hizmet etmek bizler için büyük bir onur. Bu köprü, iki mahalleyi bağlayan dostluk, barış, kardeşlik köprüsü olacak ve bölgedeki trafiği de rahatlatacak" dedi.

Deliçay üzerindeki Değirmenönü - Karapınar Mahalleleri bağlantı köprüsünün her bir ayak temelinin 24 metreye 11.30 metre boyutunda radye temel olarak tasarlandığını anlatan Başkan Altepe, "Güzel ve geniş bir köprü olacak, gerdanlık gibi bölgenin kalitesinin artmasına da katkı sağlayacak. Karapınar ve Değirmenönü'nün çehresi değişecek" diyerek mahallelere yatırımların devam edeceğini de kaydetti.

Başkan Altepe, köprünün en kısa zamanda tamamlanarak ulaşıma açılacağını sözlerine ekledi.

"Bütünşehir, Bursa'ya çok şey kazandıracak"

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de iki mahalle arasındaki ulaşımın sağlanmasının önemli olduğunu ifade ederek, kentlere daha çok değer katmak adına yerel yönetimlerin yetkilerinin artırıldığını hatırlattı. Bütünşehir uygulaması ile ilçe belediyelerinin vergiden aldığı payın da arttığına işaret eden Şahin, "Bu sayede imar bütünlüğü, yetki ve mali bütünlüğü de sağlandı. Artık Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleriyle birlikte Mustafakemalpaşa'da Hacıahmet'ten İnegöl'deki Mezit Köyü'ne ve İznik'teki Hacıosman Köyü'ne kadar hizmet götürecek. Büyükşehir kanununun Bursa'ya çok şey kazandıracağına inanıyoruz. Çünkü güçlü bir Büyükşehir Belediye'miz, güçlü bir idari yapılanma ve teknik altyapımız var. Biz bu konuda çok şanslıyız. Daha yaşanabilir Bursa'nın oluşumu sürecek" şeklinde konuştu.

"Ulaşımı kolaylaştıran yeni bir alternatif olacak"

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise "Karapınar ve Değirmenönü mahalleleri arasından geçen Deliçay üzerindeki Deliçay Köprüsü, Bursa'nın Doğu'ya çıkışındaki tek ana arterimizdi, alternatifsiz bir yoldu. Şimdi Büyükşehir'imizin buraya yapacağı ikinci alternatif yol ve köprüyle, sadece Yıldırım değil Gürsu ve Kestel için de ulaşım çok ciddi manada kolaylaşacak" dedi.

Edebali, Değirmenönü ve Karapınar mahalleleri arasındaki ulaşımın çok rahatlayacağını vurgulayarak, "Kompakt şehir dediğimiz, bütünleşik ulaşım anlayışını hem Yıldırım'da hem tüm Büyükşehir'de yaşayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin liderliğinde yerel yöneticiler olarak insanlarımıza hizmeti sürdürüyoruz" diye konuştu.

"Kandilde mevlit okutacağız"

Karapınar Mahalle Muhtarı Mehmet Çakır ise Karapınar'da milat yaşandığını belirterek, "Güzel ve tarihi bir gün. Yatırımlarında önceliği Karapınar'a veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür ediyoruz. Bu köprü inşaatı başlayınca emeği geçenlere mahalledeki 4 camide mevlit okutup etli pilav dağıtacağız demiştik. İlk kandilde bu sözümüzü yerine getireceğiz" diyerek, Karapınar Mahallesi'nin ihtiyaçlarını Başkan Altepe ile Edebali'ye aktardı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir'den Yıldırım'a Dostluk Köprüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement