Büyükşehir Doğalgaz Dolum İstasyonu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Doğalgaz Dolum İstasyonu Açıldı

Büyükşehir Doğalgaz Dolum İstasyonu Açıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs Doğalgaz Dolum İstasyonu açıldı.

28.08.2015 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs Doğalgaz Dolum İstasyonu açıldı. Başkan Hüseyin Sözlü, otobüslerde doğalgaz kullanılmasıyla yılda 10 milyon liralık tasarruf beklediklerini ve bunun yanında çevreyi ve doğayı koruma açısından önemli kazanımlar sağlanacağını açıkladı. Başkan Sözlü, önümüzdeki süreçte daha büyük yatırımlar gerçekleştirileceğini de ifade etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Doğalgaz Dolum İstasyonu'nun açılışını gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Adana'da bir şey değişecek, her şey değişecek" sloganı ile hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti. Açılışa Başkan Hüseyin Sözlü'nün yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'nin çok sayıda bürokratı ve bazı ilçe belediye başkanları katıldı.

YILLIK 10 MİLYON LİRALIK TASARRUF

Adana'da yine bazı şeylerin değiştiği bir gün yaşadıklarını kaydeden Başkan Sözlü, "Mevcut sistemde bünyemizde bulunan 246 adet otobüs baz alındığında, yaklaşık yıllık tasarrufumuz 10 milyon TL olacak ama işletim masrafları ve çevreciliğini de ortaya koyduğumuzda sıfır emisyon, yani daha temiz bir çevre elde edeceğiz. Yeni otobüs alımlarımızı Temsa' dan yaptık. Ömrünü tamamlayan ve tamamlayacak otobüslerimizi de şasesi hariç yenileyerek ekonomiye tekrar kazandıracağız. Bu gayretlerimiz Türk otomotiv sanayisine destek vermek açısından da önemli. Hem açılışını yaptığımız bu dolum tesisi hem de ekonomiye kazandırdığımız otobüsler için yüklenici Poseidon firmasına teşekkür ediyorum. İnşallah otobüs sayımızı artıracağız. Adana'da gerek şehrin havasını temiz tutmak, gerekse Adana halkının kaynaklarını verimli kullanmak açısından yeni bir modeli ortaya koyacağız. İnşallah başarılı bir deneme olacak. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

DAHA BÜYÜK YATIRIMLAR YOLDA

Yenilenen otobüslerin Türk mühendis, teknisyen ve işçilerinin ürünü olduğuna dikkat çeken Başkan Hüseyin Sözlü, " İthal edilse maliyeti daha yüksek olurdu. Bunlar Adana için çok ekonomik ve verimli yatırımlardır. Benimsediğimiz bu model milli ekonomimize katkı koyarken, inşallah Adana ulaşımına yeni bir soluk, yeni bir renk ve temiz bir hava getirecek. Adanalılar bizi izlemeye devam etsin. Çok yatırımımız var, çok kaynak kullanıyor, çok para harcıyoruz ama hiç kimse nefessiz kalacağımızı zannetmesin. Daha büyük yatırımlar yolda . İnşallah en kısa zamanda onları da Adanalılar ile paylaşacağız ve görecekler" diye konuştu.

YERLİ ÜRETİMİ DESTEKLERİZ

Yerli üretimi teşvik etme noktasında her zaman var olacaklarının altını çizen Başkan Hüseyin Sözlü, son günlerde TEMSA'dan otobüs alınmasıyla ilgili basına yansıyan bir konuya da değinerek şunları söyledi. " Basına yansıdığı için bu konuya giriyorum sadece. Temsa - Mitsubishi ortaklığı ile Adana, otomotiv sanayisinde önemli aşamalar kaydetti. Temsa'yı tercih edişimizden dolayı çeşitli yüklenmeler var. Bu konuda bir şeyden çekinecek değilim. Yerli üretimi destekleriz. Yerlinin içerisinde eğer Adana varsa, yine birinci tercihimiz o olacaktır. Birileri de suyu bulandırmaya çalışabilir ama sonuç elde edemez. Öyle bir endişe ve korkunun içerisinde değiliz. Aldığımız otobüsler Temsa'da çalışan işçilerimizin emeğidir. Adana'nın yerli sanayisidir, Adanalıdır. Bu konuda da bir tereddüt içerisinde değiliz. Bunu da burada özellikle basın mensuplarımızla ve özellikle Adana halkıyla paylaşmak istiyorum."

HEDEF, ÇEVRECİ VE GÜVENLİ ULAŞIM

Doğalgaz dolum istasyonu ve doğalgaz sisteminin otobüslere uygulanması konusunda teknik bilgiler veren Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı İlyas Karabıyık da şunları söyledi:

"Proje kapsamında 2 adet otobüsümüz test amaçlı olarak 31 Ağustos'ta trafiğe çıkacak. Bu test sürecinin ardından 4 ay sonra da otobüs filomuzun tamamına uygulayıp, uygulamayacağımızın kararını vereceğiz. Hedefimiz çevreci, huzurlu, konforlu ve güvenli bir ulaşım ağı oluşturmak. Doğalgazlı araçlar gerek maliyet, gerekse çevre güvenliği açısından tercih edilir araçlar."

Başkan Hüseyin Sözlü, bürokratlar ve bazı ilçe belediye başkanları, törenin ardından, trafiğe çıkacak otobüslerde incelemelerde bulundu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Doğalgaz Dolum İstasyonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement