Büyükşehir "Doğru Hamle"den Vazgeçmiyor - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir "Doğru Hamle"den Vazgeçmiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine yönelik 2013 yılında başlattığı satranç takımı dağıtımını 2015 yılında da devam ettirecek.

21.08.2014 14:16  Güncelleme: 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu çerçevede 2014-2015 eğitim öğretim döneminde birinci sınıfa başlayacak olan öğrencilere toplam 26 bin 555 adet satranç takımı ve eğitim seti dağıtılacak. Büyükşehir Belediyesi böylece üç yıl içinde toplam 91 bin 555 adet satranç takımı dağıtmış olacak.

PAZARTESİ GÜNÜ PROTOKOL İMZALANACAK

"Doğru Hamlede Buluşalım" adını taşıyan ve Türkiye'ye örnek olan proje kapsamında Pazartesi günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir protokol imzalanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay'ın da katılacağı tören 18 Ağustos Pazartesi (yarın) 14.00'de The Ness Otel'de gerçekleştirilecek.

DOĞRU HAMLE'DE BULUŞMAYA DEVAM
Satranç sporunun tabana yayılması amacıyla hayata geçirilen proje sürekliliği nedeniyle eğitimin parlayan yıldızı oldu. 2013 yılında başlatılan proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi 36 bin 500 adet satranç takımı dağıttı. 2014 yılında ise 28 bin 500 adet satranç takımı birinci sınıf öğrencilerine verildi. Büyükşehir 2015 yılı eğitim öğretim döneminde ise yine birinci sınıflara 26 bin 555 adet satranç takımı verecek. Böylece üç yıl içinde toplam 91 bin 555 adet satranç takımı verilmiş olunacak.

KASPAROV'U DUYGULANDIRAN PROJE

"Doğru Hamlede Buluşalım" adını taşıyan proje dünyaca ünlü Rus satranç ustası Garri Kasparov'u da etkilemişti. 2013 yılındaki Kocaeli ziyareti sırasında proje ile tanışan Kasparov duygularını, "Muhteşem bir proje. Burada çocukların satranca ilgisi beni mutluluktan ağlatacak derecede sevindirdi" sözleriyle dile getirmişti. Kasparov 2013 yılında verilen satranç takımı ve eğitim setinin ilk 20 adedini Akçakoca İlkokulu öğrencilere bizzat kendisi dağıtmıştı. Kasparov ayrıca 6,5 yaşında Dünya 4'üncüsü olan, Türkiye şampiyonu 9 yaşındaki Can Baylav ile de satranç oynamıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir 'Doğru Hamle'den Vazgeçmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement