Büyükşehir'in 5. Dev Araç Filosu - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'in 5. Dev Araç Filosu

Büyükşehir\'in 5. Dev Araç Filosu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği görkemli törenle 5. Araç Filosu’nu kamuoyuna tanıttı.

06.07.2015 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği görkemli törenle 5. Araç Filosu'nu kamuoyuna tanıttı.

Aziziye Anıt Park'ta gerçekleştirilen ve 28 aracın yer aldığı tanıtım programına Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç, Selami Keskin, Cevat Öksüz ve Zafer Aynalı, daire başkanları ve protokol üyeleri katıldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, programda yaptığı konuşmada, Ramazan ayının önemine vurgu yaptı. Konuşmasında kurum çalışmalarına da değinen Başkan Sekmen, 5 yılın sonunda insanların Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinden mutlu ve memnun olacaklarını kaydetti. Şehir genelindeki altyapı çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Sekmen, "Sokaklarımızda çok daha yoğun bir şekilde su boruları, atık su kanalları döşeniyor. Yağmur suyu kanalları yapılıyor. Hedefimiz 2018'in sonunda bu şehrin alt yapısını tamamen tamamlamaktır" şeklinde konuştu.

ERZURUM BÜTÜN DİNAMİKLERİYLE GELİŞİYOR

Erzurum'da büyük bir dönüşümün yaşandığına dikkati çeken Başkan Sekmen, şöyle devam etti: "Şehrin atık sularını arıtacak tesis bitti. Altyapıyla beraber kentsel dönüşümü de başlattık. Eski Hayvan Pazar'ında TOKİ ile başlatmış olduğumuz binalarımızın kaba inşaatı bitti. Şimdi ikinci etap ihalesine başlıyorlar. Takribi olarak 2000 konut orada yapılıyor. Orayla da sınırlı kalınmıyor, Çevre Bakanlığımızın konut inşaatları da devam ediyor. Kale çevresinin planları çıktı, projeleri tasdik edildi, yıkımları da devam ediyor. Şimdi oraya başlıyoruz. İnşallah seneye bu zamanda çok farklı bir mekanda gezinti yapacağız. Aziziye ve Mecidiye tabyalarımızdaki çalışmalarımız sürüyor. İnşallah 2017'de onlar da bitecek. Bir yandan da, il merkezimizde, ilçelerimizde, eski tabirle köylerimizde 200'den fazla yerde ihaleli çalışmamız var. Biz bile takip etmekte zorlanıyoruz. Çünkü bir ucu Tekman'da, Pazaryolu'nda, Şenkaya'da ve bir ucu da Hınıs'ta. Bu nedenle yoğun bir çalışma sergiliyoruz ve yaptığımız her işi de projeli, planlı, programlı kalıcı bir şekilde yapmaya özen gösteriyoruz. Bu dönemin sonunda Allah'ın izniyle bunların hepsini tamamlayacağız ve şehrin farklı bir konuma geldiği görülecek." "Erzurum büyük bir dönüşüm yaşayacak" diyen Sekmen, şunları kaydetti: "Biz istiyoruz ki Erzurum güzelleşsin. Bu şehirde istihdam olsun. Bu şehirde yeni yatırımlar yapılsın. Bunun için 2. Organize Sanayi Bölgemizde inşaatlar devam ediyor. Ayrıca, bu şehirde sosyal faaliyetler, kültürel hizmetler, sportif faaliyetler de olacak. Eğer Erzurumlu hemşerilerim, esnafımız para kazanmak istiyorsa bunların hepsi olacak ki bunun neticesinde para kazanılsın. Hareket olsun, bereket olsun, çoluk çocuğumuza iş, AŞ olsun. Bunun için çalışıyoruz, gayret gösteriyoruz."

ŞEHİRDEKİ DEDİKODU ALIŞKANLIĞI

Şehirde hizmetlerle ilgili bazı kesimlerce dedikodu üretildiğini anımsatan Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehrimizde dedikodu yapanlar var. 'Zaman zaman doğrudan temin yapıyorlar, şunu yapıyorlar, bunu yapıyorlar' diyorlar. Bizim yaptığımız işler büyük işlerdir. Doğrudan teminle yapılacak işler değil. Doğrudan temin işleri ufak işlerdir. Mesela aldığımız bu araçların parçaları kırıldığında doğrudan teminle temin edeceğiz. 'Kedi uzanamadığı ciğere mundar' dermiş. Maalesef böyleleri de var. Bu tip dedikodu insanlarına fırsat vermemeye hep beraber gayret edeceğiz. Çünkü onlar ne Erzurum'u seviyor ne de Erzurumluyu seviyor. Onlar sadece menfaatini seviyor." Erzurum'a 5. Araç Filosu ile birlikte 200'e yakın araç kazandırdıklarını ifade eden Sekmen, "Bunların hepsi resmi ihaleli yapılan işler. Bugün 28 tane aracımız devreye giriyor. 10 tane de itfaiye aracımızın ihalesi yapıldı onları da teslim alırken tören yapacağız. 40 tane de şehrimizin merkezinde ulaşıma katkı sağlayacak otobüs ihalesi yaptık. Zaman zaman büyüklerimizden 'Toplu ulaşım araçlarına binemiyoruz, bizi almıyorlar' diye şikayet alıyorduk. Şimdi hemşerilerimiz belediyenin araçlarına rahatlıkla binerek şehrin her tarafına ulaşabilecek. Otobüslerde geldiğinde onlara da ayrı bir tören yapacağız" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'İN SORUMLULUĞU DA BÜYÜK

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de, Yeni Büyükşehir Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle 30 Mart 2014'ten itibaren Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluklarının arttığına vurgu yaptı. Kiremitci, "Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluğumuz yaklaşık 10 kat arttı. 2700 metrekareden, 26 bin metrekarelik hinterlanda sahip olduk. Bunun anlamı, hem kadro ve organizasyon yapısında hizmet vereceğimiz birimlerin yapılanmasında hem de makine ekipmanda bu kadarlık iş yükünün arttığı anlamına geliyor. Yaklaşık bin köyümüzde, bin 600 yerleşim birimimizde, 20 ilçemizde, 26 bin metrekarelik alanda bütün imkanlarımız, ekiplerimiz ve ekipmanlarımızla Erzurum halkına hizmet vermenin gayreti içerisindeyiz" şeklinde konuştu. Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Aynalı da, Erzurum'a hayırlı bir hizmet yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Aynalı, "İş makineleri ve araç alım projelerimizin 5. ayağı olan bugünkü hizmete soktuğumuz araç alım kapsamında 11 adet damperli kamyon, 6 adet damper, 1 adet greyder, 4 minibüs, 2 tuz sericili ve kar bıçaklı kamyon, 3 temizlik aracı almış bulunmaktayız. Bu araç alım projemizin yaklaşık maliyeti 5 milyon TL'dir" dedi. Konuşmaların ardından araçların anahtar teslimi yapıldı. Başkan Sekmen, direksiyon başına geçerek kamyonları test etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'in 5. Dev Araç Filosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement