Büyükşehir'in Gıda Yardımları Aralıksız Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'in Gıda Yardımları Aralıksız Sürüyor

Büyükşehir\'in Gıda Yardımları Aralıksız Sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği sosyal yardımlarla ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam ediyor.

05.10.2015 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği sosyal yardımlarla ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam ediyor.

Başkent'in 25 ilçesinin tamamında yaşayan dar gelirli, mağdur durumdaki ailelere, yaşlı ve kimsesiz kişilere, engelli vatandaşlara ve ailelerine ulaşan ekipler, yılda 150 bin aileye yardım kolisi ulaştırıyor. Yardım paketleri büyük bir özenle bizzat hak sahibinin konutlarına teslim edilirken, olası bir karmaşanın da önüne geçiliyor.

TÜİK verilerine göre yoksulluk sınırı altında yaşayan ve uzman ekiplerle belirli kriterler değerlendirildikten sonra yardıma muhtaç olduğu belirlenen ailelere içinde çeşitli gıda ve temizlik maddeleri bulunan paketler, büyük bir özenle belirli periyotlar halinde dağıtılıyor. Yardım almak isteyen vatandaşların nüfus cüzdanı ve fakirlik ilmühaberi ile Büyükşehir Belediye Binası, Etlik Osmanlı İş Merkezi, Çubuk ve Sincan'daki 4 başvuru merkezinden birine şahsen başvuru yapmaları gerekiyor. Şahsen başvuru yapamayacak durumda olan engelli, yatalak ya da yaşlı vatandaşların kayıtları görevli personel tarafından evinde yapılıyor. Başvuru sahipleri ilk kayıtta personelin de yardımıyla "Yardım Başvuru Formu"nu doldurduktan sonra SGK ve aile beyanı için nüfus taraması yapılıyor ve sonuçların ardından Bilgi İşlem Sistemi'ne kesin kayıt yapılıyor.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİZE BÜYÜK DESTEK OLUYOR"

Büyükşehir Belediyesi'nin yardımlarının kendilerine büyük destek olduğunu belirten 32 yaşındaki Z.B., eşinin cezaevinde olduğunu kaydederek, "Allah bizi düşünenlerden razı olsun. Üç çocuğum var. Karnımızı bu paketler sayesinde doyuruyoruz" dedi.

Yapılan yardımların düzenli olarak kendilerine iletildiğini ifade eden 21 yaşındaki A.Z., "Eşimden ayrıldım. Bir oğlum var. İhtiyacımız var, başvurduk. Allah razı olsun yardımları getirenlerden" diyerek, Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

2 çocuk sahibi 49 yaşındaki Y.K ise, yapılan yardımlardan çok memnun olduklarını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi ekipleri yardımları kapımıza kadar getiriyor. Allah onlardan razı olsun" dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıp ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılan koliler içerisinde yer alan malzemeler şunlar:

"10 kg makarna, 5 lt ayçiçek sıvı yağ, 5 kg un, 2 kg arpa şehriye, 2 kg zeytin, 2 kg peynir, 2 kg sofralık tuz, 5 kg pirinç, 2 kg kuru fasulye, 2 kutu 1660 gr domates salça, 2 kg bulgur, 2 kg nohut, 3 kg çay, 6 kg şeker, 2 kg tahin helva, 4 kg reçel, 1 kg kuru üzüm, 750 gr el sabunu, 1 kg banyo sabunu, 3 kg çamaşır deterjanı, 2 kg bulaşık deterjanı." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'in Gıda Yardımları Aralıksız Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement