Büyükşehir İtfaiyesi 5 Yeni Araçla Filosuna Güç Kattı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir İtfaiyesi 5 Yeni Araçla Filosuna Güç Kattı

Büyükşehir İtfaiyesi 5 Yeni Araçla Filosuna Güç Kattı

Kocaeli Büyükşehir Belediye İtfaiyesi, filosunu 5 yeni araçla daha da güçlendirdi.

27.09.2016 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye İtfaiyesi, filosunu 5 yeni araçla daha da güçlendirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi bünyesine kattığı 5 yeni araçla filosunu daha da güçlendirdi. Son teknolojiye sahip araçlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda düzenlenen törenle göreve başladı. İtfaiye araçlarının göreve başlama törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol, İftaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Kent Konseyi Başkanı Kadir Köktürk, daire başkanları, itfaiye personeli ve gönüllü itfaiyeciler katıldı.

Öte yandan Gebze Mollafenari Gönüllü Müfrezesi'ne de bir araç tahsis edildi. Aracı Gönüllü İtfaiyeci Mehmet Sadık Kabaca, Başkan Karaosmanoğlu'ndan teslim aldı. Yeni hizmete alınan araçların 4 tanesi 6 ton su kapasiteli, 350 beygir motor gücünde ve tam otomatik şanzımana sahip. Çift kabinli araçlar sürücü ile birlikte 6 personel taşıyabiliyor. Araçların çevresinde çalışma sahasını aydınlatıcı projektörler yer alıyor. 6 ton su, 600 kilo da köpük bulunduran araçlar, kaza-kırım-kurtarma ve yangın söndürme gibi tüm vakalarda yardımcı araç olarak kullanılabiliyor. 3 ton su kapasiteli diğer araç ise aynı özelliklerin yanı sıra 300 kilo köpük kapasitesine sahip. Araçta ayrıca diğerlerinden farklı olarak Havalı Köpük Sistemi yer alıyor. Çok maksatlı olarak kullanılabilen araç kaza-kırım-kurtarma, yangın ve söndürme vakalarında öncü araç olarak görev alacak.

İtfaiye araçlarının hizmete alınma töreninin açılış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Köylere traktör miliyle çalışan itfaiye tankerleri verdik. Vatandaşlar bu tankerlerle oluşan yangına itfaiye gelene kadar müdahale ederek, yangının büyümesini engelliyor. Yangına ilk çıktığı saniyelerde müdahale çok önemli. Çünkü yangın birkaç saniyede büyüyebiliyor. Her türlü yangına ve afetlere müdahale etmek için hazırlıklı olmamız gerek. İtfaiyenin araç gereçlerinin yeni, personelin eğitimli olması önemli. Bunun için araçlarımızı yeniliyoruz" dedi.

Yeni İtfaiye aracını teslim alan Gönüllü İtfaiyeci Mehmet Sadık Kabaca ise, "Araçlarımız olmasına rağmen yeni araçlarımız geldi. Beklediğimizin çok üstünde bir araba hediye etti başkanımız teşekkür ediyoruz. Yerimiz merkeze biraz uzaktı. Yollar da virajlı olduğu için itfaiye araçlarının ulaşması zaman alıyor. Bölgede ahşap yapılar da fazla olduğu için yangın çabuk büyüyor. Biz gelen itfaiye araçlarına yardımcı oluyorduk. Bizim çabalarımız sonrasında sağ olsunlar belediyeden bize bir itfaiye aracı tahsis ettiler. Ondan sonra da faal olarak çalışmaya başladık" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir İtfaiyesi 5 Yeni Araçla Filosuna Güç Kattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement