Büyükşehir Kent Konseyinden 'Şiirli Fotoğraf' Sergisi - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Kent Konseyinden 'Şiirli Fotoğraf' Sergisi

Büyükşehir Kent Konseyinden \'Şiirli Fotoğraf\' Sergisi

Malatyalı Şair ve Fotoğrafçı Hasan Basri Tuncel’in 1960 yılından günümüze kadar çektiği Malatya temalı 105 adet fotoğrafı ile şiirleri MalatyaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde sergilendi.

23.09.2016 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatyalı Şair ve Fotoğrafçı Hasan Basri Tuncel'in 1960 yılından günümüze kadar çektiği Malatya temalı 105 adet fotoğrafı ile şiirleri MalatyaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde sergilendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubunun organizasyonunda Malatyalı şair ve fotoğrafçı Hasan Basri Tuncel'in 1960 yılından bugüne kadar çektiği Malatya temalı 105 adet fotoğraf ve şiirler sergilendi. Çekilen fotoğrafların üstüne fotoğrafın konusu ile ilgili yine kendisine ait şiirleri de yazan Hasan Basri Tuncel'in bu özelliği ile Türkiye'de ilk kez böyle bir sergi açıldığı belirtildi.

MalatyaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi fuaye alanında yer alan sergi açılışına Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Haci Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Memur-Sen İl Başkanı Kerem Yıldırım, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, Malatya Kızılay Başkanı Umut Yalçın, Büyükşehir Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Mesut Çitil, Malatya Musiki Derneği Başkanı Mehmet Tunç Yıldırım ve Malatya Girişim Gurubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kavuk katıldı.

Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Fransız Yazar Emile Zola'nın "Eğer bir şeyleri fotoğrafını çekmediyseniz o şeyi gerçekten gördüğünüzü iddia edemezsiniz" cümlesine atıfta bulunarak "Hızlıca akıp giden hayatın içerisindeki kareleri, önemli anları çoğunlukla kaçırıyoruz. Fakat bir fotoğraf makinesinin deklanşörüne basan bir parmak ve onun arkasındaki irade hayatı bir anlama dolduruyor ve hayatı, resimdeki duyguyu, atmosferi, fakirliği, heyecanı ve tutkuyu öyle bir güzel ifade ediyor ki biz onu daha rahat müşahede edebiliyoruz"diye konuştu.

Pektaş, Hasan Basri Tuncel'in 1960 yılından günümüze çektiği fotoğrafların üstüne yazdığı şiirlerle birlikte açtığı sergisinin anlamlı olduğunu ifade ederek, "Emeklerinden dolayı Hasan Basri Tuncel'e çok teşekkür ediyorum"dedi.

Fotoğrafçı-Şair Hasan Basri Tuncel, fotoğraflarının sergilenmesinden duyduğu mutluluğu ifade ederek, Türkiye de ilk defa şiirli fotoğraf sergisi düzenlendiğini söyledi. Hasan Basri Tuncel, "Serginin hazırlanmasına destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a ve Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş'a çok teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Genel Sekreterlikten alınan bilgiye göre "Hasan Basri Tuncel Foto-Şiir" sergisi 23 - 25 Eylül tarihleri arasında Malatya Park AVM' de fotoğraf ve şiir severlerin beğenisine sunulacağı belirtildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Kent Konseyinden 'Şiirli Fotoğraf' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement