Büyükşehir, Kosova'da Günde 150 Kişiye İftar Yemeği Veriyor - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir, Kosova'da Günde 150 Kişiye İftar Yemeği Veriyor

Büyükşehir, Kosova\'da Günde 150 Kişiye İftar Yemeği Veriyor

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce, Kosova’nın Prizren kentinde günde 150 kişiye iftar yemeği veriliyor.

14.07.2015 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce, Kosova'nın Prizren kentinde günde 150 kişiye iftar yemeği veriliyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kosova'nın Prizren şehrinde yaşayan Türklerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Prizren'de Ramazan boyunca iftar çadırı kurduklarını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Ramazan ayının manevi ikliminde sizlerle birlikte olmanın hazzını yaşamak için buradayız. Sevgili kardeşim Prizren Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Orhan Lopar'ın da teklifiyle burada Adana Büyükşehir Belediyesi olarak iftar soframızın açık olmasına karar verdik. Burada amacımız semalarında yükselen minarelerinden, sokaklarında konuşulan Türkçesinden haz aldığımız, ecdadımızın emaneti, yadigarı olan Prizren'deki kardeşlerimizle İslam Aleminin mübarek Ramazan ayında yakınlaşmak. Sizlerle bir nebze olsun yakınlaşabilmek, var olan bağımızı güçlendirmek, kardeşliğimizi perçinlemek niyetimize inşallah nail oluruz" dedi.

DEVLET BAHÇELİ'NİN SELAMI İLETİLDİ

İslam ve Türk coğrafyasında yaşanan sıkıntılara da değinen Başkan Hüseyin Sözlü, "Tuttuğumuz oruçlar, yaptığımız ibadetler Cenab-ı Allah'ın katında inşallah kabul olur ve İslam Alemi'nin derdi, ızdırabı, sıkıntıları azalır, son bulur. Burada sizlerle şu atmosferde olabilmek hakikaten büyük nimet.

Suriye'de, Irak'ta, Ortadoğu'da, Doğu Türkistan'da, İslam Alemi'nin bir çok noktasında Türk kardeşlerimizin yaşamış oldukları sıkıntıları görüp, idrak edersek, burada yaşamış olduğumuz manevi anı, bu nimeti daha iyi anlamış oluruz. Biliniz ki Türkiye'deki milyonlarca kardeşimizin kalbi sizlerle birlikte çarpmaktadır. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekilimiz Sayın Mevlüt Karakaya biraz önce sizlere Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin selamını ilettiler. Cenab'ı Allah sizlerle bizleri yeniden bir araya getirmeyi nasip etsin" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün Kosova Prizren ziyaretine MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, MHP İl Başkanı Yusuf Baş eşlik etti.

Kosova Demokrat Türk Partisi Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Demokrat Türk Partisi Prizren Yönetim Kurulu Üyesi Bayhan Erciyas, Prizyen Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Orhan Lopar'ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programında kardeşlik duyguları ön plana çıktı, birlik ve beraberlik pekiştirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Prizren Eskişehir Bölgesi Maraş Semti'nde kurulan iftar çadırında Ramazan boyuncu günde 150 kişiye iftar yemeği verildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir, Kosova'da Günde 150 Kişiye İftar Yemeği Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement