Büyükşehir Kurban Bayramı İçin Hazırlıklarını Tamamladı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Kurban Bayramı İçin Hazırlıklarını Tamamladı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı hazırlıkları tamamladı.

02.10.2014 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı hazırlıkları tamamladı.

Vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için tüm tedbirleri alan Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram boyunca vatandaşları ücretsiz taşıyacak. Özel halk otobüsleri bu uygulamanın dışında tutulurken, vatandaşların kabir ziyaretlerini yapabilmeleri için Bahçecik, Bostancı, Sülüklü ve Boztepe mezarlıklarına saat 09 ila 14.00 saatleri arası ücretsiz otobüs seferleri konulacak. Bahçecik ve Boztepe mezarlıklarına gitmek isteyen vatandaşlar otobüsler Meydan'da eski Bağ-Kur binası önünden, Bostancı ve Sülüklü mezarlığına gitmek isteyen vatandaşlar için ise Baro Binası önünden kalkacak.

Bayram dolayısıyla mezarlıkların bakım ve temizlikleri yapılırken, engelli vatandaşların kabir ziyaretlerini rahatça yapabilmeleri için söz konusu mezarlıklarda engelli araçları hazır bulundurulacak.

Bayramda belediyelerce hazırlanan kurban kesim yerleri dışında kesim yapılmasına izin verilmeyecek, kuralara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacak.

Vatandaşların bayramlık alışverişlerini yapabilmeleri ve sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak için Zabıta kontrolleri sıklaştırırken, alışverişin yoğun olduğu yerlerde Zabıta görevlileri bulundurulacak.

Vatandaşlar bayram boyunca 321 1628 ve 188 nolu telefonları arayarak istek ve şikayetlerini bildirebilecek. Halkın bayramlaşması, bayramın birinci günü olan 4 Ekim Cumartesi günü saat 12.00'de Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde yapılacak.

Vatandaşların bayramlarını en iyi şekilde idrak etmeleri için tüm tedbirleri aldıklarını kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kurban Bayramının paylaşmanın, dayanışmanın, sevginin ve kardeşliğin en güzel örneklerini ortaya koyduğunu kaydetti. Gümrükçüoğlu, "Bayramlar, kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu milletçe yaşama, duygu birliğimizi en üst düzeyde tazeleme günleridir. İnanıyorum ki bu birlik, beraberlik ruhunu, daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacak, daha güzel ve aydınlık yarınlara mutlaka ulaşacağız. İslam aleminin mübarek bayramlarını kutluyorum" ifadelerini kullandı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Kurban Bayramı İçin Hazırlıklarını Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement