Büyükşehir, Malatya'da Tecrübelerini Paylaştı - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir, Malatya'da Tecrübelerini Paylaştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Malatya'da düzenlenen Ulaşım Çalıştayı'nda tecrübelerini paylaştı

31.01.2015 08:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başarılı çalışmalarıyla diğer büyükşehirlere örnek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Malatya'da gerçekleştirilen Ulaşım Çalıştayı'na katıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki toplu taşıma hizmetlerinde yaşanan sorunların çözümü için Türkiye genelindeki 30 Büyükşehir Belediyesi'nin de katıldığı "D4 Dönüşüm Çalıştayı" düzenledi. Çalıştaya katılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdaki tecrübelerini paylaştı. İl sınırlarıyla birlikte Büyükşehir statüsünün ardından, Büyükşehirlerde karmaşaya neden olan D4 Toplu Taşıma Sistemi, Kocaeli ve Kayseri gibi deneyimli Büyükşehir Belediyeleri'nin katılımıyla Malatya'da masaya yatırıldı.

SALİH KUMBAR BİLGİ VERDİ

Çalıştayda ''Büyükşehir Belediyelerinin Toplu Taşım Araçlarının Dönüşüm Projesi'' ve ''D4 Yetki Belgelerinin İl Sınırı İçerisinde Büyükşehir Belediyelerine Devri ve Yüklediği Sorumluluklar'' konulu iki panel düzenlendi. Çalıştaya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen Toplu Taşıma Dairesi Başkanı Salih Kumbar konuşmacı olarak katıldı.

ULAŞIM YETKİLİLERİNE BİLGİ

Kumbar, çalıştayda yeni büyükşehir statüsüne geçen diğer belediyelerin ulaşım yetkililerine, Kocaeli'nde 2004 yılından günümüze gerçekleşen Toplu Taşıma Sistemi'ndeki dönüşüm ve süreçler hakkında bilgi verdi. 2 gün süren çalıştayda mevcut sorunlar tartışıldı ve yapılması gereken düzenlemeler ortaya konuldu. Çalıştayda sonuç bildirgesinin, tavsiye kararı olarak ilgili bakanlık ile tüm Büyükşehir Belediyeleri'ne gönderileceği kaydedildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir, Malatya'da Tecrübelerini Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement