Büyükşehir Manavgat'ta İçme Suyunun İki Yakasını Bir Araya Getirdi - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Manavgat'ta İçme Suyunun İki Yakasını Bir Araya Getirdi

Büyükşehir Manavgat\'ta İçme Suyunun İki Yakasını Bir Araya Getirdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat’ta onlarca yıldır sorun haline gelen içme suyu sıkıntısını çözdü.

26.06.2016 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat'ta onlarca yıldır sorun haline gelen içme suyu sıkıntısını çözdü. Yenilenen ve kapasitesi arttırılan borularla tazyik sorunları da ortadan kaldırılarak Manavgat'ın doğusu ile batısı arasında içme suyu transferi sağlandı. Manavgat'ın iki yakası da kendi içme suyu hattına sahip ve iki yaka arasında kesintisiz içme suyu akışı yapılıyor.

Manavgat Köprüsü'nün sağ ve sol kenarında 200'lük akış kapasiteli eski ve çalışmayan dört plastik boru nedeniyle Manavgat'ta düzenli olarak iki yaka arasında içme suyu transferi sağlanamıyordu. Büyükşehir ekipleri olaya el atarak 4 plastik boruyu kaldırdı. Yerine bir tane 600'lük çelik boru yerleştirildi. Köprü kenarlarındaki tüm boru ve vanaların da kapasitesi arttırıldı. İlave edilen borular ile basınç ve tazyik sorunları tarihe karıştı.

SU KESİNTİLERİ TARİH OLDU

Manavgat tarihinde ilk kez doğu-batı, batı-doğu arasında içme suyu transferi sağlandı. Manavgat'ın iki yakası da kendi içme suyu hattına sahip ve iki yaka arasında kesintisiz içme suyu akışı yapılabiliyor. Ekipler, önceden çoğu mahallede aynı anda yaşanan su kesintisini önlemek için ana güzergahlarda da dört vana yenilemesi yaptı. Doğu ve batı yakasından geçen tek ana hatta yeni bir içme suyu hattı daha eklenerek aynı anda yaşanan su kesintisinin önüne geçildi. Yapılan düzenlemeler ile sadece belli bir mahallede geçici su kesintisi yaşanacak.

İKİ HAT BİRBİRİNİ DESTEKLEYECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş, tarihi sorunun çözümü hakkında bilgi verdi. Büküş, "Birçok noktada yapılan içme suyu hatları kapasite artış çalışmaları, yenilenen ve ilave edilen büyük vanalar ve Manavgat Köprüsü altından geçen boruların yenilenmesi ve kapasitelerinin arttırılması ile birlikte Manavgat içme suyunun iki yakasını bir araya getireceğiz. Doğu hattında yaşanan sıkıntısında batının içme suyu doğu hattını, batı hattında yaşanan sıkıntısında ise doğu hattının içme suyu batı hattını besleyecek. Manavgat içme suyunun sonunda iki yakası bir araya geldi" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Manavgat'ta İçme Suyunun İki Yakasını Bir Araya Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement