Büyükşehir, Mavikent'te Altyapı Çalışmalarını Tamamlıyor - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir, Mavikent'te Altyapı Çalışmalarını Tamamlıyor

Büyükşehir, Mavikent\'te Altyapı Çalışmalarını Tamamlıyor

Yoğun göç alan ve her yıl yeni yerleşim birimlerinin kurulduğu Gaziantep’te, bu yerleşim birimlerinin altyapı çalışmalarını yapan GASKİ, yeni kurulan Mavikent’in altyapı çalışmalarını da tamamlamak üzere.Çalışmanın olduğu alana giderek incelemelerde bulunan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Mavikent’te 6 aydan bu yana süren kanalizasyon çalışmalarının son aşamasına gelindiğini söyledi.

23.07.2015 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yoğun göç alan ve her yıl yeni yerleşim birimlerinin kurulduğu Gaziantep'te, bu yerleşim birimlerinin altyapı çalışmalarını yapan GASKİ, yeni kurulan Mavikent'in altyapı çalışmalarını da tamamlamak üzere.

Çalışmanın olduğu alana giderek incelemelerde bulunan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Mavikent'te 6 aydan bu yana süren kanalizasyon çalışmalarının son aşamasına gelindiğini söyledi. Sönmezler, "Öncelikle altyapısı olmayan ve yoğun yapılaşmaların olduğu meskun hale gelmiş mahallelerde kanalizasyon çalışmalarına hız veriyoruz. Bu çerçevede Bülbülzade, 75. yıl, Karataş, Akkent ve Mavikent'te yoğun bir kanalizasyon çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Sönmezler, bu mahallelerin dışında tüm yeni yerleşim birimlerinin de projelerini hazırladıklarını, finansman konusunu da çözdüklerini, çalışmaların yakında Beylerbeyi, Beykent ve İbrahimli2'de yoğunlaşacağını söyledi.

Kanalizasyon açısından en sıkıntılı bölgelerden biri olan Mavikent'te çalışmaların 6 aydır sürdüğünü ifade eden Sönmezler, Mavikent'in kanalizasyon sorunu yaşadığını, pissuların mevcut kanalizasyon sistemine bağlayabilmek için proje çalışmalarını tamamlayıp, inşaat çalışmalarına geçen yıl başladıklarını aktardı. Hüseyin Sönmezler, şebeke ve toplayıcı hatlarda çalışmaları sürdürdüklerini ve nihayet sona geldiklerini belirtti.

Sönmezler, "Mavikent'in tüm pissularını mevcut kollektöre bağlamak için 33 metre uzunluğundaki yatay delgi çalışmalarımız mevcut zemin yapısının bazalt kaya olmasından dolayı hızlı ilerleyemiyor. Bugüne kadar 5 bin 275 metre hat döşenmiş olup, yatay delgi çalışmamız iki haftaya kadar tamamlanır" şeklinde konuştu.

Sönmezler, Mavikent Mahallesi'nden çıkan tüm atık suların Körkün Arıtma Tesisine gittiği bilgisini verdi.

JAPONYA'DAN 450 MİLYON TL'LİK KREDİ GELİYOR

Yeni gelişen yerleşim birimlerinin altyapısı için 450 milyon TL'ye yakın bir finansmanın söz konusu olduğuna vurgu yapan Sönmezler, "Biz bu kaynağı Japonya'da bulduk. Japonya'nın Suriyeli göçmenlerin yaşadığı bölgelere verdiği JİCA kredisinden 450 milyon TL gibi bir rakam için kredi başvurusu yaptık. Bu kredi bizim için çok uygun bir sistem. Projemizi yaptırdık. Şuanda kredi için son noktaya geldik. Buradan alacağımız kredi ile Gaziantep'teki yeni yerleşim birimlerinin altyapısını tamamlayacağız" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir, Mavikent'te Altyapı Çalışmalarını Tamamlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement