Büyükşehir Meclisi İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Büyükşehir Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Samsun Büyükşehir Belediyesi ilk meclis toplantısını yaptı.

21.04.2014 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi ilk meclis toplantısını yaptı.

30 Mart yerel seçimleri ile birlikte statüsü değişen Büyükşehir Belediyesi Meclisi ilk toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında eski İl Özel İdaresi Meclis Salonu'nda gerçekleştirdi. Toplantı ilçe belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Gündem maddelerinin okunmasından önce yoklama yapıldı. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve meclis üyeleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından meclis toplantısı başladı. Kısa bir konuşma yapan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, meclisin Samsun'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Gündem maddelerinde ilk olarak 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 19. maddesine istinaden ilk 2 yıl görev yapmak üzere gizli oy ile Belediye Meclisi 1. ve 2. Başkan seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylamada Belediye Meclisi 1. Başkanvekili AK Parti'den Atakum Meclis Üyesi Turan Çakır, ikinci başkan ise AK Parti'den Yavuz Yılmaz seçildi.

Daha sonra meclis komisyonlarının belirlenmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Büyükşehir Belediyesi 2013 yılı faaliyet raporunu okudu.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ayrıca, AK Parti'li Vezirköprü Meclis Üyesi Esra Türkoğlu da meclisin ilk başörtülü üyesi olma özelliğine sahip oldu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Meclisi İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement