Büyükşehir Meclisi'nde Koordinatörlük Tartışması - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Meclisi'nde Koordinatörlük Tartışması

Büyükşehir Meclisi\'nde Koordinatörlük Tartışması

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısında koordinatörlük sistemi tartışıldı.

09.03.2015 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısında koordinatörlük sistemi tartışıldı. CHP'li meclis üyeleri ve Belediye Başkanları, sistemi eleştirip hizmeti yavaşlattığını iddia etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, koordinatörlük sisteminin ilk defa CHP tarafından Döşemealtı Belediyesi'nde uygulamaya sokulduğunu hatırlattı. Türel, " Koordinatörler benim temsilcimdir, hizmet etmek için oradalar, benim tarafımdan denetlenmetekdir" dedi. Toplantıda ulaşıma ilişkin de bazı kararlar alındı. Koltuk sayısı 18+1'e çıkarılan AB plakalı minibüslerin koltuk sayıları 15+1'e düşürüldü. 14+1 olması gereken koltuk sayısı 15+1 şeklinde meclisten geçirildi ve 1 koltuğun bedeli olan 20 bin TL'nin ise belediyeye ödenmesi kararlaştırıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) konferans salonunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında toplandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nün birlikte hazırladığı "Başkan Türel Gençlerle Buluşuyor" projesi meclis gündemine geldi. Başkan Türel, projenin güzel bir çalışma olduğunu belirterek meclisi bilgilendirdi.

Ak Parti Kepez İlçe Meclis Üyesi Mehmet Başaran'ın Ak Parti'den milletvekili aday adayı olması nedeniyle yerine seçilecek encümen için öneriler istendi. Ak Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, Ak Parti Kepez Belediye Meclis Üyesi İsmail Afşar'ı aday gösterirken CHP Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş, öneride bulunmak istemedi. MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli' de önerilerinin olmadığını belirterek Ak Parti'nin encümen adayı İsmail Afşar'ı aday gösterdiklerini kaydetti.

Mesut Kocagöz, Bahadır Yantaç, Esat Göyük, Abdurrahman Yılmaz ve İsmail Afşar'ın önerildiği gizli oylamada 87 geçerli oyun 61'ini alan İsmail Afşar, Başaran'ın yerine hem Kepez Belediyesi hem de büyükşehir meclis üyeliğine seçildi.

20 BİN TL' YE 1 KOLTUK SATILDI

UKOME kararı gereği daha önce AB plakalı minibüslerin, 14+1 koltuk sayısı 18+1 şeklinde düzenlenmiş, konu haksız rekabet oluşturduğu gerekçesiyle yargıya taşınmıştı. İlgili madde komisyonda tekrar görüşülerek 3 koltuğun sökülüp minibüslerin 15+1 şeklinde kullanılması karar verildi. Bir fazla olan koltuk bedelinin de Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ödenmesi kararlaştırılan maddede bedeli belediyeye ödenen koltuk ise engellilere ya da engelli refakatçisine tahsis edilmesi kararlaştırıldı. Koltuğun 20 bin TL olan bedelinin ise 4 taksit şeklinde tahsil edilmesine karar verildi.

KOORDİNATÖR TARTIŞMASI

Bütünşehir yasasının ardından merkezden uzak olan ilçelerde Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı'nı temsilen koordinatör atanması eleştirildi. CHP Grup Sözcüsü Beşiktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes türel'e koordinatörlerin ilçe belediyelerinde ne iş yaptığını ve ne kadar maaş aldığını sordu.

Başkan Türel, ilçelerde görevli koordinatörlerin kendi yetkisi dahilinde görevlendirildiğini ve ilçelerde kendisini temsille yükümlü olduklarını kaydetti. Ayrıca Başkan Türel, CHP'li meclis üyelerinin koordinatörlük uygulamasına ilişkin Alanya'da açtığı davanın yerel mahkeme tarafından reddedildiğini hatırlattı.

Merkez ilçeleri olan Konyaaltı ve Döşemealtı'nın dışında merkezdeki ilçelerde koordinatörlük uygulamasının olmadığını belirten Türel, koordinatörlerin 2 bin 500 TL civarında maaş aldığını bazılarının ise maaş almaksızın çalıştıklarını ifade etti. Döşemealtı Belediyesi'nde koordinatörlük uygulamasına CHP'li yönetim döneminde geçildiğini de kaydeden Türel, şöyle konuştu:

"Döşemealtı Koordinatörlüğü benden önce kurulmuştu. Şimdi koordinatörlükler için 'Hukuki değildir' deniyor. CHP'nin o zaman bu konuda gösterdiği tasarrufu anlamakta nasıl güçlük çekmediğinizi ben anlamakta zorluk çekiyorum" dedi.

"KOORDİNATÖREDE KOORDİNATÖR GEREKİYOR"

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in koordinatörlük uygulamasında vatandaşın zarar gördüğü ve koordinatörlere de koordinatör gerektiği iddiasını da cevaplandıran Türel " Koordinatörün koordinatörü benim. Ben onların yaptıkları işleri elimden geldiği ölçüde değerlendiriyorum. İşinize zerre oranda müdahale edemezler. Böyle bir şey de yok. Belediye Başkanı olarak arkadaşlarımızın beni orada en iyi şekilde temsil etmeleri görevleridir" dedi.

Meclis gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Meclisi'nde Koordinatörlük Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement