Büyükşehir, Sarıçam'ı Cazibe Merkezi Haline Getirmeye Kararlı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir, Sarıçam'ı Cazibe Merkezi Haline Getirmeye Kararlı

Büyükşehir, Sarıçam\'ı Cazibe Merkezi Haline Getirmeye Kararlı

Sarıçam Belediye’sinde muhtarlarla bir araya gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam’ın sorunlarını birinci ağızdan dinledi.

23.05.2015 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıçam Belediye'sinde muhtarlarla bir araya gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam'ın sorunlarını birinci ağızdan dinledi. Sarıçam'a yaptıkları ve yapacakları hizmetleri anlatan Sözlü, toplantının ardından bölge esnafını ziyaret etti, halkla buluştu. Başkan Sözlü, uçuruma sürüklenen Cumhuriyeti koruma noktasında Türk Milleti'nin bir şahin, bir bozkurt gibi davranması gerektiğini, 7 Haziran'da sandıkta bunun gereğinin yerine getirileceğine inandığını ifade etti.

Sarıçam'da esnaf ve muhtarlar ile bir araya gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ASKİ'nin açılışını yaptığı Buruk Kolektörü ile Sarıçam'ın en önemli sorunlarından birini çözdüklerini kaydetti. Sarıçam'ın ihtiyacı olan hizmeti tereddütsüz vereceklerini söyleyen Başkan Sözlü, "Vilayet sınırları içindeki köylerimizin Büyükşehir'e bağlanıp, mahalle olmasıyla birlikte bin 200 adet mezarlığın bakım ve temizliğini biz yapıyoruz. İlerleyen dönemlerde namazgah, abdest bölümleri ve tuvaletler yapılacak. Ayrıca hayvanı olup da bahçelerinde çiti olmayanların, çitlerini çeviriyoruz. Hepsi de medeni ve sıhhi olarak halkımızın ihtiyacını karşılayacak ve mahallelerimizin, köylerin yüzünü ağartacak hale gelecek. Ayrıca Kırsal Kalkınma ile birlikte yapacağımız çok sayıda proje var" dedi.

Toroslar'ın eteklerinde yer alan köylerin ihmal edilmiş olduğuna da değinen Başkan Sözlü, "Buralara da elma, kiraz ve ceviz fidanları dağıtıyoruz. Hatta öyle sınır köyleri var ki, veteriner bile gitmiyor, suni tohumlama gerçekleştiremiyorlar ve hala eski ekipmanlarla hayvancılık yapıyorlar. Bir Halep Keçisi'nden bile daha küçük tosunlara bakıyorlar, emekleri boşa gidiyor" diye konuştu.

"SÜT, BAL VE MEYVE-SEBZE ÜRETİMİNİ DESTEKLEYECEĞİZ"

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak mandıra kurup, bölgedeki rekabet ortamını iyileştirmek istediklerini kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi:

"Ailem hala süt ürünleri işiyle iştigal etmekte. Anam babam sabahtan akşama kadar hala ahırdadır. Ben bu meseleyi bilen birisiyim. Adana ayrıca Türkiye'nin en önemli bal üreten merkezlerinden biri. Amacımız, üreticinin balını,sütünü alarak Büyükşehir Belediye'sin ismini de sembolize eden bir marka oluşturmak. Hatta yaş sebze ve meyvenin de işlenip paketlenmesi konusunda da fırsatlar sunmak istiyoruz. Depolama tesislerini imar mevzuatı yüzünden yapamayanların da önünü açacağım ki ürünlerimizi alacak olan tüccar sayısı artsın. Türkiye'nin en iyi sucuk ve pastırmasını üretmemize rağmen diğer illere pazarlayamıyoruz. Bu konuda da üretimi destekleyerek hayvancılığın değer kazanmasına çalışacağız."

SARIÇAM CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Sarıçam'da yeni bir konut ihalesi açtıklarını belirten Başkan Sözlü, Sarıçam'ı Adana'nın cazibe merkezi yapacaklarını söyledi. Sarıçam'ı modern şehircilik adına üst seviyeye çıkaracaklarını belirten Sözlü, şöyle devam etti: "Ayrıca üniversitelerin yükünü Sarıçam'a yönlendireceğim. Böylelikle ilerleyen dönemde Sarıçam'ı Adana'nın trafik yükünü de absorbe eden, kıymetli bir merkez haline getireceğim. İnşallah Sarıçam'ın köyleri de bu ekonomik canlılıktan nasiplenecek. Bizim hizmetimizden zerre kadar şüpheniz olmasın. Geldiğimiz her yere halkımızın bize olan inancıyla geldik. Bu konuda siyasi ahlakım da fikir ahlakım da var. Milletime olan derin muhabbetimden başka bir önceliğim yok. Benim Adana halkına hizmetten başka önceliğimi gören, hisseden olursa bunu yüzümüze söylemekten hiç çekinmesin. Tüm baskılara rağmen bir memleket evladı tek tek engelleri aşarak geliyorsa, onu seçen halkın hakkını yememek lazım. Bu anlamda üzerimizdeki emeğin farkındayız."

"TEMEL İHTİYAÇLARIN SİYASETİ OLMAZ"

Muhtarların sorunlarını dinleyerek sorularını yanıtlayan Başkan Sözlü, ardından bir kıraathanede vatandaşları dinledi. Şehir merkezinden her köye ulaşım hizmeti vereceklerini belirten Sözlü, "Adana'yı bu konuda Türkiye'nin örnek kenti yapacağım ve bunda da iddialıyım. Halkıma hizmet etme noktasında 'seçim adamı' değilim. Bu konularda da sözümün adamıyım. Her hangi bir köyden sıfır oy alsam da oraya hizmet götürürüm. Bunu test edebilirsiniz.Biz gerçek Türk milliyetçisiyiz. Hizmet konularında siyasetçi değilim. Temel ihtiyaçların siyaseti olmaz. İktidarın 12 yıldır çözemediği yol-su sorununu gidermek için çalışıyoruz ve başarıyla yürütüyoruz çalışmalarımızı. Adana'da şu zamana kadar temel ihtiyaçlar bile karşılanmamış.Başka türlü olsa siz bu gün benden bunları mı isteyecektiniz?" dedi.

Adana'da yaşan Suriyeliler konusuna da değinen Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi: "Sadece Adana'da 200 bin Suriyeli var. Mülteci çadırlarında, ortak tuvalet ve banyolarda çocuk nasıl yetişir? Çocuklar ortalığa düştü, özellikle Suriyeli kız çocuklarının düştüğü durumları hepimiz biliyoruz artık. 'Başka oy verecek kim var? diyenler, Milliyetçi Hareket Partisi'nin hangi söylediği yalan çıktı? Hizmetlerimizi bir pazarlık unsuru olarak sunmak gibi bir ahlaksızlığı yapacak siyasi anlayışımız yok. Sizi en yüce makama koyup, size hizmet ettikçe şeref duyan bir kültürün mensubuyuz. Sizin, milli iradenin kurulmasında emeği olan Adana'nın yiğit evlatları olarak, Cumhuriyeti, sürüklenmekte olduğu uçurumdan çekip, onu koruma ve kollama gibi tarihi bir sorumluluğunuz var. Türk Milleti Cumhuriyet'i koruma noktasında çekingen davranmamalıdır. Cumhuriyet'i koruma noktasında bir şahin, bir bozkurt gibi olmalıdır. Kötü gidişatı değiştirmek için gerekeni, demokrasi kültürünü de kökleştirerek sandıkta yapmalıdır."

30 Mart seçimleri ile Sarıçam'ın tarihini değiştirmek için büyük bir adım atıldığının altını çizen Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ da, "Sarıçam'da bu güne kadar işlerin sadece 'Bismillah'ını yaptık. Önümüzdeki 4 yılda da kalan kısmını tamamlayacağız. Sarıçam'ın tarihi ve talihi değişecek, Adana'nın en kaliteli yaşam merkezlerinden birisi haline gelecek. İnşallah 7 Haziran'da da sizlerle birlikte Türkiye'de tarih yazılacaktır" dedi.

Toplantının adından Varsaklar Kültür ve Dayanışma Derneğini de ziyaret eden Başkan Sözlü, esnafla bir araya gelerek, onların sıkıntılarını can kulağıyla dinledi. Esnaf tarafından içten bir misafirperverlikle ağırlanan Başkan Sözlü, alışveriş de yaptı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir, Sarıçam'ı Cazibe Merkezi Haline Getirmeye Kararlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement