Büyükşehir, trafiğe nefes aldıracak tarihi yatırımlara başlıyor - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir, trafiğe nefes aldıracak tarihi yatırımlara başlıyor

Büyükşehir, trafiğe nefes aldıracak tarihi yatırımlara başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında kentin trafik ve ulaşım sorununa kökten çözüm getirecek pek çok önemli projeye start verecek.

24.12.2016 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüzyılın proje atağı

Hazırlıkları süren yatırımlar arasında kentin en uzun tüneliyle Otogar'a bağlanacak 7 km'lik yol, Alsancak Tüp Geçidi, Marina Kavşağı altgeçidi, Narlıdere ve Buca metroları ile Fuar İzmir bağlantı yolu gibi dev projeler yer alıyor.

İzmir'in raylı sistem alanında tarihinin en büyük yatırımlarıyla geleceğe hazırlandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Her yıl daha da artan bir ivmeyle gerçekleştirdiğimiz ulaşım yatırımları 2017 yılında zirveye çıkacak. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 hedeflerine çok daha erken ulaşacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Kocaoğlu'nun çizdiği bu hedef doğrultusunda, 2017 yılında atacağı adımlarla kentteki ulaşım altyapısı alanında adeta devrim yapacak. Raylı sistem projelerinde çok önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin en uzun tüneliyle Buca'dan Otogar'a bağlanacak 7 km'lik yol, Alsancak Tüp Geçidi, Marina Kavşağı Altgeçidi, Fuar İzmir bağlantı yolu, Onur Mahallesi Karayolu Köprüsü, Yeşillik Caddesi Yaşayanlar Kavşağı Karayolu Geçidi gibi yeni yol, kavşak ve geçitlerle de şehir içi trafiği büyük ölçüde rahatlatacak.

İşte İzmir trafiğine nefes aldıracak dev projeler:

Buca Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu arasında bağlantı yolu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımda çığır açacak bir projeyi hayata geçirmek için 2017 yılında inşaat çalışmalarına başlayacak. Konak, Buca ve Bornova'yı birbirine bağlaması planlanan 2.5 kilometresi derin tünelle aşılacak toplam 7 kilometre uzunluğundaki yol projesiyle, Homeros Bulvarı Otogar'a kadar uzatılacak; İzmir'in trafik sorununa bir neşter daha vurulacak.

"Buca-Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu" adı verilen ve bünyesinde tamamı kent sınırları içinde olan en uzun tüneli de barındıracak proje iki ayrı etapta gerçekleştirilecek. Birinci etapta 2 bin 500 metre uzunluğunda "iki tüp tünel", ikinci etapta ise 2 adet viyadük, 2 adet altgeçit, 1 adet üst geçit yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında viyadüklerin yüzde 80'ini, tünelin ise yüzde 40'ını tamamlayacak.

İzmir Çevre Yolu'ndan Aktepe Mahallesi ve Fuar İzmir'e bağlantı yolu ve kavşak projesi
2017 yılında Avrupa'nın en büyük fuarcılık tesislerinden biri olan Fuar İzmir'e yeni bir bağlantı yolu daha açılacak. İzmir Çevre Yolu'ndan Fuar İzmir ve Aktepe Mahallesi'ne bağlantı sağlayacak yol ve kavşak düzenlemesi, yeni yılın yatırım planları arasında yer alıyor. Yapılacak bağlantı kavşağı ile çevre yolunu kullanarak Aydın, Ankara, İstanbul ve Gaziemir istikametinden gelenler Fuar İzmir'e kesintisiz olarak ulaşabilecek. Ayrıca Aktepe, Peker, Aydın, Emrez ve İhsan Alyanak mahallelerine Akçay Caddesi üzerinden kavşak bağlantısının yapılacağı Şehit Süleyman Ergin Caddesi alternatif olarak kullanılacak ve bölgeye ulaşım kolaylaşacak.
Proje kapsamında 3 km yol, 850 metre istinat yapısı, 27 bin m2 yeşil alan düzenlemesi ve yol aydınlatma imalatları yapılacak.

Ayrıca ESBAŞ yönetiminin yeni yapacağı düzenlemeler ile Serbest Bölge'den servis ve bazı gümrüklü araçların çıkışları çevre yolundan sağlanacak.

Alsancak Tüp Geçidi

Alsancak bölgesinde Sait Altınordu Meydanı, Atatürk Caddesi ve Vahap Özaltay Meydanı'nın yayalaştırılması kapsamında, Liman Caddesi ile Şair Eşref Bulvarı arasında karayolu derin tüneli yapılacak. Proje ile bölgede yaklaşık 400 metre uzunluğunda yeni bir yaya ve bisiklet aksı oluşturularak Konak Tramvayı, İZBAN ve yaya bisiklet erişimi bütünleştirilecek. Projelendirme çalışmalarının yılın ilk aylarında tamamlanarak 2017 yılı içinde yapımı için çalışmalara başlanılması hedefleniyor.

Marina Kavşağı Karayolu Altgeçidi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafikte tıkanıklık yaşanan bir noktayı daha alt geçit formülüyle rahatlatmayı hedefliyor. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ile İzmir- Çeşme Otoyolu arasında kesintisiz trafik akışının sağlanması için yaklaşık 800 metre uzunluğunda (350 metre kapalı kesit) 2 geliş, 2 gidiş toplam 4 şeritten oluşan karayolu altgeçidi inşa edilecek. Proje çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, 2017 yılının ilk aylarında yapım çalışmalarına başlanması planlanıyor.

Projeyle İzmir-Çeşme Otoyolu ve çevre yolundan gelen araçların Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden Konak yönüne kesintisiz olarak ulaşımı sağlanacak. Altgeçit yaklaşık 350 metre uzunluğunda olacak ve 2 geliş-2 gidiş toplam 4 şeritten oluşacak. Konak Tramvayı ve İzmir Deniz projeleri ile entegrasyonu sağlanacak.

Yeşillik Caddesi Yaşayanlar Kavşağı Karayolu Geçidi

İzmir'in en önemli ulaşım akslarından Yeşillik Caddesi'nde kesintisiz ulaşım için bir adım daha atılacak. Dostluk Bulvarı ile devamı niteliğindeki Şehit Teğmen Volkan Koçyiğit Bulvarı'nın Yeşillik Caddesi ile kesiştiği noktada kesintisiz karayolu ulaşımının sağlanması amacıyla, yaklaşık 600 metre uzunluğunda 2 geliş-2 gidiş toplam 4 şeritten oluşan karayolu üstgeçidi inşa edilecek. Proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından, 2017 yılında yapım çalışmalarına başlanması hedefleniyor.

Onur Mahallesi Karayolu Köprüsü

İzmir Çevre Yolu'nı Yamanlar Viyadüğü kesiminde Onur ve Yamanlar mahallelerin bağlayacak yeni bir karayolu köprüsü yapılacak. Ilıca Deresi üzerinden 7351 sokak ile 7371 sokağı bağlayacak 200 metre uzunluğundaki yol ve köprü imalatı için proje çalışmaları tamamlandı. 2017 yılında projenin yapımına başlanması planlanıyor.

Maltepe Karayolu Köprüsü

Anadolu Caddesi üzerinde kesintisiz ulaşımın sağlanması ve trafiğin düzenlenmesi için Maltepe Caddesi bağlantısında 360 metre uzunluğunda (90 metre kapalı kesit) 2 geliş, 2 gidiş toplam 4 şeritten oluşan karayolu altgeçidi inşa edilecek. Proje çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte 2017 yılında yapım çalışmalarına başlanması planlanıyor.

Narlıdere Metrosu derin tünelle geçilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin raylı sistem yatırımları da kent içi trafiğe nefes aldıracak projeler anlamında 2017 yılında ivme kazanacak.

İzmir metrosunu Evka 3'ten Fahrettin Altay'a kadar uzatarak 19 kilometreye çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, hattı Narlıdere'ye kadar projenin imalatına bir an önce başlayabilmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. 7.2 kilometre uzunluğunda, 7 istasyondan oluşacak güzergah üzerindeki günlük yaşamı ve sosyal hayatı etkilememesi için "derin tünel"le geçilecek metro hattının projesi tamamlandı.

Buca metrosu sürücüsüz olacak

Büyükşehir Belediyesi, Buca'nın ulaşım sorununu kökten çözecek metro projesi için 2017 yılı ortalarında yapım ihalesine çıkacak. Üçyol-Buca Metro hattı 11 istasyondan oluşacak. Mevcut hatlardan bağımsız olarak yapılacak Buca Metrosu, teknolojinin en son sistemleri ile donatılacak ve tren setleri sürücüsüz olarak hizmet verecek. Bölgedeki sosyal hayatı etkilememesi için derin tünel olarak yapılması düşünülen 12.5 kilometrelik metro hattı, Şirinyer İZBAN İstasyonu ile bağlantılı olacak.

Fuar İzmir'e Monoray

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Banliyö Esbaş İstasyonu - Gaziemir Yeni Fuar Alanı arasında çift hatlı ve 2 istasyonlu monoray sistemi ile Fuar İzmir'e ulaşımı kolaylaştıracak. 2.2 kilometrelik havai hat, Türkiye'nin ilk monorayı olacak.

İZBAN Selçuk'a gidiyor

İzmir'in hem kenti içi ulaşımında hem de çevre ilçelerle bağlantısında önemli rol oynayan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN, 2017 yılında Selçuk seferlerine başlayacak. Daha önce 80 kilometrelik İZBAN hattını 32 kilometre daha uzatan Torbalı bölümünün istasyon ile karayolu alt-üst geçit inşaatlarını tamamlayarak hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, 26 kilometrelik Selçuk hattındaki çalışmaları da büyük ölçüde tamamladı. Güzergahın hat döşeme çalışmaları, sinyalizasyon, kataner sistemi ve koruma duvarlarının yapımı ise TCDD tarafından gerçekleştiriliyor.

Tramvay geliyor

Kent içi trafiğe nefes aldırmak ve ulaşımı çevreci yatırımlarla desteklemek amacıyla hazırlanan Karşıyaka-Konak tramvay projesinde geriye sayım başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde deneme seferlerine başlayacağı Karşıyaka Tramvayı'nı bahar aylarında, Konak Tramvayı'nı ise 2017 sonunda işletmeye alacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir, trafiğe nefes aldıracak tarihi yatırımlara başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çağdaş Bodrumspor, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçına hazırlanıyor
    14:14 Çağdaş Bodrumspor, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçına hazırlanıyor

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 28. haftasında Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket'e konuk olacak Çağdaş Bodrumspor, önemli maç öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Genel Menajer Onur Aksoy, takımın bu zorlu süreci birlikte aşacağına inandıklarını ve taraftarların desteğiyle hedeflerine ulaşacaklarını belirtti.

  • Erzurum'da parkta çıkan kavgada 16 yaşındaki çocuk bıçakla yaralandı
    14:13 Erzurum'da parkta çıkan kavgada 16 yaşındaki çocuk bıçakla yaralandı

    Erzurum'un Palandöken ilçesinde bir parkta öğrenciler arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla omzundan yaralanan 16 yaşındaki C.Y, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olaya karıştığı iddia edilen 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'e forma hediye etti
    14:13 Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'e forma hediye etti

    Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, beraberindeki yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Yaşar Kop ile birlikte Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'i ziyaret ederek, takımın başarısı için destek istedi. Başkan Uçum, Senger'e Kars 36 Spor'un 36 numaralı formasını hediye etti.

  • Aksaray'da kaçak telefoncuya jandarma baskını
    14:12 Aksaray'da kaçak telefoncuya jandarma baskını

    Aksaray'da kaçak cep telefonu aparatlarını satan bir iş yerine jandarma tarafından düzenlenen operasyonda çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi. Operasyon sonucunda 7 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 6 adet akıllı saat, 37 adet cep telefonu şarj aleti, 38 adet kulaklık, 7 adet hoparlör ve 9 adet araç telefon tutacağı bulundu. İş yeri sahibi gözaltına alınırken, olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • AYM, arabuluculukta katılmayan tarafın yargılama giderinden sorumlu olma hükmünü iptal etti
    14:12 AYM, arabuluculukta katılmayan tarafın yargılama giderinden sorumlu olma hükmünü iptal etti

    Anayasa Mahkemesi (AYM), arabuluculukta ilk toplantıya katılmayan tarafın vekalet ücreti ve yargılama giderinin tamamından sorumlu olacağına ilişkin yasa hükmünü iptal etti. AYM'nin gerekçeli kararında, bu hükmün mülkiyet ve mahkemeye erişim haklarına sınırlama getirdiği ve orantısız bir külfet yüklediği belirtildi.

  • Mudurnu'da Biyokütle Santrali Atık Gübreleri Köylülerin Tepkisine Neden Oldu
    14:09 Mudurnu'da Biyokütle Santrali Atık Gübreleri Köylülerin Tepkisine Neden Oldu

    Bolu'nun Mudurnu ilçesinde faaliyet gösteren Mudurnu Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Biyokütle Santrali, atık gübreleri köy mera alanlarına dökmesi nedeniyle köylülerin tepkisine sebep oldu. Köylüler, hayvanlarını otlatamadıklarını ve yer altı sularının da risk altında olduğunu belirterek durumu yetkililere bildirdi.

  • Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adayı olarak açıklamalarda bulundu
    14:09 Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adayı olarak açıklamalarda bulundu

    Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkan adayı Şekip Mosturoğlu, basın mensupları ve üyelerle bir araya gelerek konuşma yaptı. Mosturoğlu, kulüp iletişiminin zayıfladığını ve divan kurulunun potansiyelinin değerlendirilemediğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin başarılarından ve yöneticilik döneminden bahsederek, Türk sporuna önderlik edeceklerine inandıklarını vurguladı.

  • Düzce İtfaiye Müdürlüğü Bayram Tatilinde En Çok Yangın ve Hayvan Kurtarma Vakalarına Çıktı
    14:09 Düzce İtfaiye Müdürlüğü Bayram Tatilinde En Çok Yangın ve Hayvan Kurtarma Vakalarına Çıktı

    Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı tatili boyunca yangın ve hayvan kurtarma vakalarına yoğun bir şekilde müdahale etti. Ekipler, 9 günlük tatil süresince toplamda 42 vakaya çıkış yaparak insanlara ve hayvanlara yardımcı oldu.


Advertisement