Büyükşehir Zabıtası Denetimlerini Artırdı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Zabıtası Denetimlerini Artırdı

Büyükşehir Zabıtası Denetimlerini Artırdı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin, kent genelinde sürdürdüğü kaldırım işgalleri, seyyar satıcı ve işportacılara yönelik çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

10.02.2015 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin, kent genelinde sürdürdüğü kaldırım işgalleri, seyyar satıcı ve işportacılara yönelik çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin, Akdeniz Belediyesi zabıta ekipleri ve Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa, Akdeniz ilçesinde bulunan Turgutreis, Kiremithane, Çankaya, Barış, Bahçe, Hamidiye, Mahmudiye, Camiişerif, İhsaniye, Mesudiye, Nusratiye, Üç Ocak ve Yenimahalle' de, cadde ve ara sokaklarda kaldırım işgali yapan işyerleri, seyyar satıcılar ile işportacıların yol ve kaldırım işgallerini önlemesine yönelik yapmış olduğu çalışma neticesinde, 8 adet zabıt varakası ve 23 adet tespit tutanağı tutulurken, 3 adet çöp toplayan araç faaliyetten men edildi. Yapılan uygulamalarda ayrıca 11 adet ihtar/tespit tutanağı, 2 adet idari yaptırım tutanağı düzenlendi. 2 adet terazi, 4 adet duba ve muhtelif ebatta birçok malzemeye el konuldu. Ayrıca, 5393 Sayılı Belediye Kanunun 15 maddesinde belirtilen, yasal olmayan seyyar satıcı ve işportacıların yol ve kaldırım işgallerinin önlenmesi, görüntü kirliliğinin giderilmesi, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 38/1 maddesi uyarınca kaldırımı işgal eden iş yerlerine idari yaptırım karar tutanağı düzenlendi.

Vatandaşların kaldırımlarda daha rahat yürüyebilmesi ve rahat alışveriş yapabilmesi için Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin, çalışmalarını kentin dört bir yanında sürdürdüğünü belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Amacımız esnaflarımıza ceza yazmak değil. Sadece esnaflarımızın bu konuda daha duyarlı davranıp, bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Halkımıza düzenli, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sunmak ve kentteki görsel kirliliği ortadan kaldırmak için bu tür uygulamalarımız periyodik olarak devam edecektir" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Zabıtası Denetimlerini Artırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement