Büyükşehirden Çiftçiye Bir Destek Daha - Son Dakika
Yerel

Büyükşehirden Çiftçiye Bir Destek Daha

Büyükşehirden Çiftçiye Bir Destek Daha

Bursa’nın tarım ve hayvancılıkta hak ettiği noktaya gelmesi için bütün imkanlarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi, yapı malzemeleri, sera naylonu, buzağı kulübesi ve çatı örtüsü dağıtarak çiftçinin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi.

21.04.2015 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın tarım ve hayvancılıkta hak ettiği noktaya gelmesi için bütün imkanlarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi, yapı malzemeleri, sera naylonu, buzağı kulübesi ve çatı örtüsü dağıtarak çiftçinin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi.

Keles'e kurulan Süt ve Süt Ürünleri Tesisi ile Bursa'da kırsal kalkınma yatırımlarını henüz Büyükşehir Kanunu gündemde yokken başlatan Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin artırılması ve desteklenmesi yönündeki yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Daha önce çiftçilere 400 arı kovanı dağıtıp, gereksiz tarımsal ilaç kullanımının önlenmesi amacıyla 5 ilçeye erken uyarı sistemleri kurduran, kar yağışı nedeniyle hayvanları telef olan köylülerin zararlarını telafi eden Büyükşehir Belediyesi, yapı malzemeleri, sera naylonu, buzağı kulübesi ve çatı örtüsü dağıtarak çiftçinin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Tarımsal danışmanlık hizmeti alan 81 hayvan yetiştiricisine 100 adet buzağı kulübesi veren Büyükşehir Belediyesi, Gürsu, Kestel, Yenişehir ve İnegöl'deki yaklaşık 200 çiftçiye 112 bin metrekarelik sera naylonu desteğinde bulundu. Destekler bununla da sınırlı kalmadı. Büyükşehir Belediyesi, üreticiye destek kapsamında aynı organizasyonla ağıl ve barınakları zarar gören 39 hayvan yetiştiricisine 2 bin 760 metrekarelik trapez saç, 95 arı yetiştiricisine de maliyetinin yüzde 50'sini Bursa Tarım AŞ'nin, yüzde 50'sini de Arı Yetiştiricileri Birliği'nin karşılayacağı 3000 adet arı kovanı altlığı yardımında bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, köyden kente göçün önlenmesinin ancak kırsal kalkınmayla sağlanabileceğini belirterek, bu amaçla daha önce sorumluluk alanında olmamasına rağmen Keles'e kurdukları süt fabrikası ile çiftçiye verdikleri önemi gösterdiklerini söyledi. Büyükşehir yasasının ardından doğrudan sorumluluk alanına giren kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Tarım A.Ş. gibi birimleri kurup, aktif olarak bu alanda çalışmaya başladıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Üreten şehir Bursa'da üreticilerimize her türlü desteği veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz. Daha önce Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş ve yoğun kış şartlarında ağılları hasar gören çiftçilerimizin yardımına koşmuştuk. Zararlarını telafi etmiştik. Bugün de kırsal kalkınmaya destek anlamında yine üreticilerimizle beraberiz. İhtiyacı olan, sıkıntılardan nasibini alan çiftçimizin yanında olduğumuzu bir kez daha göstermiş oluyoruz. İnşallah bununla sınırlı kalmayacağız. Ürün kalitesinin artırılması, depolanması, ambalajlanması ve marka ürünler olarak pazarlanması noktasında dünden daha yoğun çalışacağız. Bugün 26 dalda Türkiye'ye örnek olan Bursa'nın kırsal kalkınma da örnek olması için gerekli tüm yatırımlarımızı kararlılıkla hayata geçireceğiz" dedi.

Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez ise, sera üretiminin geçen kış yoğun kar yağışı nedeniyle büyük zarar gördüğünü hatırlattı. Uğranılan zararın yine Büyükşehir Belediyesi tarafından giderildiğini kaydeden Dönmez, verilen destek nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selami Sezgin de, arıcılığın insan sağlığı açısından önemine değindi. Bugün bilim insanlarının araştırmalarıyla arıların olmadığı bir dünyada insan ömrünün 4 güne kadar düştüğünü ortaya koyduğunu ifade eden Sezgin, sektöre verdiği destekler nedeniyle Başkan Altepe'ye şükran borçlu olduklarını anlattı.

Büyükşehir Belediyesi'ne ait Arabayatağı Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen törende söz alan ve Yenişehir'in Çayırlı Köyü'nde yaşayan Hayvan Yetiştiricisi Rafet Beyför de, Başkan Altepe ve Büyükşehir'in ilgisinin üreticiler olarak kendilerine heyecan verdiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Başkan Altepe ve protokol üyeleri, çiftçilere dağıtılacak buzağı kulübeleriyle sera naylonlarını inceledi. Başkan Altepe, üreticilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehirden Çiftçiye Bir Destek Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement