Büyükşehirden Engellilere Bilgisayar Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Büyükşehirden Engellilere Bilgisayar Eğitimi

Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur ve Başkan Karaosmanoğlu'nun açılışını yaptığı sınıf, engellilerle ailelerine hizmet verecek.

27.12.2014 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çayırova da engellilerin Bilgisayar eğitimi alabilmesi için sınıf oluşturuldu.

Sosyal sorumluluk alanında önemli projeler üreterek üzerine düşen görevi yerine getiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, örnek çalışmalarından bir tanesini daha hizmete soktu. Çayırova Mavi Ay Derneğiyle ortak geliştirilen projede, oluşturulan bilgisayar sınıfıyla hem engellilere hem de ailelerine eğitim verilecek. 10 Adet bilgisayarla 20 öğrencinin hizmet alacağı sınıflarda, görme engellilerinde bu projeden yararlanabilmesi için özel yazılımlar kullanılıyor.

ENGELLİ İSTİHDAMINA KATKI SAĞLAYACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu projeyi önemsediğini dile getirerek"Mavi Ay Derneğimize uyguladığımız bu proje engellilerimize ve ailelerine bilgisayar eğitimi verecek. Görme engelli kardeşlerimizin de bu eğitimden faydalanacak olması ayrı bir güzellik. Umut ediyorum ki engelli istihdamında burası bir eğitim yuvası olacak. Farklı branşlar da eğitim verilecek sınıfta öğrencilerin istihdamında da önemli bir eğitim açığını kapatması bekliyorum"dedi.

ENGELLİLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Kocaeli AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Okur'da, bu projeyi farkındalık anlamında başarılı bulduğunu dile getirirken"Büyükşehir Belediyemiz ve Başkanımız engelli kardeşlerimize eğitim konusunda sahip çıkmıştır. Hükümetimizin de engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmasına dönük çalışmalarla birlikte, bu proje de engellilerimizin hayatlarını rahatlatacak olmasıyla dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na bu çalışma için teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı.

BAŞKAN ENGELLİ AİLELERİYLE YAKINDAN İLGİLENDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, dernekte ki engellilerle yakından ilgilenirken ailelerin problemlerine karşı da duyarlı davrandı. Yapılacak eğitimle ilgili bilgi de alan Başkan Karaosmanoğlu'na, Mavi Ay Derneği Başkanı Furkan Uğur Eşitti yapılan hizmetten dolayı teşekkür etti.​

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehirden Engellilere Bilgisayar Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement