Büyükşehirden Hayvancılık Desteği - Son Dakika
Güncel

Büyükşehirden Hayvancılık Desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılığı desteklemek, genç nüfusa istihdam sağlayarak köyden kente göçü önlemek amacıyla gerçekleştirdiği koyun ve koç dağıtımı sürüyor.

09.12.2016 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılığı desteklemek, genç nüfusa istihdam sağlayarak köyden kente göçü önlemek amacıyla gerçekleştirdiği koyun ve koç dağıtımı sürüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, Çamlıdere Şeyh Ali Semerkandi Türbesi'nin de bulunduğu alanda, 60 hayvan yetiştiricisine damızlık koyun ve keçi dağıtımı yapıldı.

Törene, Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can ve Çamlıdere Kaymakamı Aydın Erdoğan katıldı.

Törende konuşan Güven, Çamlıdere'nin, coğrafi yapısı dolayısıyla tarım ve hayvancılığın kısıtlı olarak gerçekleştirilebildiği bir ilçe olduğunu ifade etti.

Buradaki çiftçilerin tarım ve hayvancılıkta, diğer ilçelere göre dezavantajlı olduğunu belirten Güven, "Bu yüzden ancak küçükbaş hayvancılık ve arıcılık yapılabiliyor. Biz de bu konuda daha çok destek olmak amacıyla Çamlıdere'de 3 bin koyun ve 60 koç dağıtımı yapıyoruz. Dağıtımlarımızın büyük bir kısmı tamamlandı." ifadelerini kullandı.

Güven, coğrafi yapının beraberinde getirdiği dezavantajların yanı sıra avantajlarının da olduğunu, organik arıcılığın sadece bu bölgede yapıldığını vurguladı.

2017'de daha fazla hayvan dağıtımı yapacaklarını bildiren Güven, "Arıcılık her yerde yapılıyor ama organik arıcılık, Ankara'da sadece burada. İnşallah organik arıcılığı da artıracağız ve Çamlıdere'ye özel projelerle çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can da, Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden memnun olduklarını belirterek, "İnşallah bunların arkası kesilmeyecek. Turizmde Çamlıdere nasıl göz bebeğiyse, arıcılık ve hayvancılıkta da göz bebeği olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Çamlıdere Kaymakamı Aydın Erdoğan ise geçmişte Çamlıdere'nin, Ankara'nın bir ilçesi olmasına rağmen uzun süre kamu hizmetlerinden yeterli düzeyde istifade edemediğini ancak son yıllarda bu eksikliğin ortadan kalktığını belirtti.

Erdoğan, Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Daire Başkanlığının, ilçenin ihtiyaçlarını analiz ederek yatırımlarını buna göre gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyükşehirden Hayvancılık Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement