Büyükşehirden Kestel'e Bursaray Jesti - Son Dakika
Yerel

Büyükşehirden Kestel'e Bursaray Jesti

Büyükşehirden Kestel\'e Bursaray Jesti

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, meclis toplantısında Bursaray Kestel hattının 350 metre daha uzatılması yönündeki talepler üzerine bölgede incelemelerde bulundu.

19.04.2012 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, meclis toplantısında Bursaray Kestel hattının 350 metre daha uzatılması yönündeki talepler üzerine bölgede incelemelerde bulundu. Altepe, hattın Kestellilerin istediği noktaya kadar uzatılacağı sözünü verdi.

Büyükşehir Belediyesi nisan ayı meclis toplantısı tarihi belediye binasında yapıldı. Toplantıda Bursaray Kestel hattı ile ilgili bir maddenin görüşülmesi sırasında söz alan CHP'li meclis üyesi Şükrü Aksu, Kestel ilçe girişindeki son istasyonun 350 metre daha ilçe içerisine doğru alınmasını talep etti. Bu yönde Kestel Kent Konseyi'nin de kararı bulunduğunu hatırlatan Aksu, yapılacak bu düzenlemenin tüm Kestel halkı tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanacağını söyledi.

Meclis toplantısının ardından hemen Kestel İlçesi'ne giden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ve meclis üyeleri ile birlikte hattı yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın'ın da hazır bulunduğu inceleme gezisinde yüklenici firma sorumlularından bilgi alan Başkan Altepe, normalde planlan son istasyonun yerinin uygun olmadığını söyledi. Son istasyon için Kestellilerin istediği yer olan Bursa Caddesi'ndeki ilk kavşağa kadar yürüyen Başkan Altepe, çok büyük bir aksilik olmadığı sürece hattın yer altından 350 metre daha uzatılarak, istenen noktaya kadar getirileceğinin sözünü verdi.

Hattın 350 metre daha içeriye uzatılmasıyla sistemin daha verimli kullanılabileceğini dile getiren Başkan Altepe, "Bu sayede Kestelli vatandaşlarımızın önemli bir istasyona araç kullanmadan yürüyerek gelebilecek. Bizim amacımız konforlu ulaşımı bir an önce Gürsu ve Kestel ile buluşturmak. Yılbaşına kadar imalatların tamamlanmasını hedefliyoruz. İnşallah yapacağımız bu düzenleme ile Kestelli vatandaşlarımız bu noktadan Bursaray'a binerek, üniversiteye ve Mudanya yoluna kadar kesintisiz bir şekilde ulaşabilecekler. Bu bize ilave bir maliyet artışı getirecek. Ancak Kestel Belediye Başkanımız da girişteki alışveriş merkezi önündeki alanı Büyükşehir'e devredecek. O alanı da farklı hizmetler için kullanmış olacağız" diye konuştu.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da bu konunun ilçenin en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu hatırlatarak, hattın 350 metre daha uzatılması yönünde Kestel Kent Konseyi'nin de karar aldığını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye anlayışından dolayı teşekkür eden Acar, "Başkanımız bizi kırmadı. Hattın yer altından 350 metre daha uzatılacağının sözünü verdi. Bu karar tüm Kestel halkının menfaatine alınmış bir karardır" dedi.

Öte yandan meclis toplantısında Otosansit'in üst kısmında bulunan yaklaşık 700 bin metrekarelik alanın 'Sağlık Tesisi Alanı' olmasına yönelik plan değişikliği de oybirliğiyle kabul edildi. Bu kararla sağlık kompleksinin yapılması planlanan alan da Otosansit'in üst kısmı olarak netlik kazanmış oldu.

Toplantıda ayrıca encümen üyeleri ile komisyon üyelikleri seçimi de yapıldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehirden Kestel'e Bursaray Jesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement