Büyükşehirden Mahallelerde Ücretsiz Spor Kursları - Son Dakika
Yerel

Büyükşehirden Mahallelerde Ücretsiz Spor Kursları

Büyükşehirden Mahallelerde Ücretsiz Spor Kursları

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, mahallelerde spor yapma imkanı bulamayan çocukları sporla buluşturmak için ücretsiz basketbol ve futbol kursları düzenliyor.

17.05.2016 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, mahallelerde spor yapma imkanı bulamayan çocukları sporla buluşturmak için ücretsiz basketbol ve futbol kursları düzenliyor. Yaz Spor Okulları'na hazırlık olarak yürütülen kurstan iki mahallede 89 çocuk faydalanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü, Yaz Spor Okulları'na hazırlık kapsamında merkez Yenişehir ilçesi Ben u Sen ve Bağlar ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde, 7-12 yaş aralığındaki çocuklar için Basketbol ve Futbol Kursu açtı. Ben u Sen Mahallesi DİKASUM Şubesi'nin bahçesinde açılan Basketbol Kursu'ndan 44 çocuk, Yeniköy Mahallesi Yeniköy Spor Tesisi'ndeki Futbol Kursu'ndan ise 45 çocuk faydalanırken, kursların bir ay sürmesi, ardından çocukların Yaz Spor Okulları'ndaki aktivitelerden yararlanması hedefleniyor.

"ÇALIŞMANIN DEVAMI YAZ SPOR OKULLARI OLACAK"

Çalışma hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü Eğitmeni İsmail Güzel, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenleyeceği Yaz Spor Okulları'na ön hazırlık yapmak amacıyla Ben u Sen ve Yeniköy Mahallesi'nde çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Ben u Sen Mahallesi'nde spor yapma alanının olmadığına dikkat çeken Güzel, bu nedenle 44 çocuğa Ben u Sen DİKASUM Şubesi bahçesindeki basketbol sahasında eğitim verdiklerini söyledi. Yeniköy'de ise belediyeye ait tesiste eğitimlerini sürdürdüklerini, 45 çocuğun buradaki kurstan faydalandığını aktaran Güzel, "İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin okuldan sonra burada enerjilerini atacak bir aktivite olarak burada çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmanın devamı Yaz Spor Okulları olacak. Çocukları bir araya getirerek bir kitle oluşturacağız. Daha sonra kentin farklı spor alanlarında çocuklarla Yaz Spor Okulları kapsamında spor yapacağız" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehirden Mahallelerde Ücretsiz Spor Kursları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement