Büyükşehirden Yenişehir'e Hizmet Yağmuru - Son Dakika
Yerel

Büyükşehirden Yenişehir'e Hizmet Yağmuru

Büyükşehirden Yenişehir\'e Hizmet Yağmuru

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezindeki 5 asırlık Sinan Paşa Külliyesi’ndeki restorasyon başlangıç töreninin ardından, iki temel atma ve bir açılışla Yenişehir’de hizmet şöleni yaşattı.

23.05.2015 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezindeki 5 asırlık Sinan Paşa Külliyesi'ndeki restorasyon başlangıç töreninin ardından, iki temel atma ve bir açılışla Yenişehir'de hizmet şöleni yaşattı. Yenişehir'in Terziler Mahallesi'ni sulu tarımla buluşturacak sulama göleti ile Çelebiköy'de yanan muhtarlık binası yerine yapılacak mahalle konağının temeli atılırken, Çayırlı mahallesinde yapımı tamamlanan yol, tretuvar ve çevre düzenlemeleri törenle hizmete açıldı.

Bursa'yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçirirken, yeni yasa ile sorumluluk sahasının il sınırlarına kadar genişletilmesiyle tüm ilçelerde yatırım hamlesi başlatan Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesini de Büyükşehir hizmetleriyle buluşturuyor. Tarihi ve Kültürel miras projeleriyle Türkiye'ye örnek olan ve Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir merkezideki yaklaşık 500 yıllık Sinan Paşa Külliyesi'ndeki restorasyon başlangıç törenin ardından, yerel seçim öncesi verdikleri sözleri yerine getirmek üzere mahalle mahalle yatırımlarını startını verdi.

Yaklaşık bir yıl önce seçim gezileri kapsamında Terziler Köyü'ne gelen ve burada çiftçilerin talepleri üzerine sulama göleti yapılacağının sözünü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu kez aynı köye temel atma töreni için geldi. Sulama göleti ile ilgili çalışmaları hemen başlatıp, yer tespiti, zemin inceleme ve ihale sürecini de tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, düzenlenen törenle sulama göletinin temelini attı. Göletin yapılacağı alanda düzenlenen ve mahalle halkının da yoğun katılım gösterdiği törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Buraya geçen yıl geldiğimizde bizden sulama göleti istediniz, biz de 'tamam hemen çalışmalara başlıyoruz' dedik. Belki bazıları inanmadı. Çünkü eskiden bir sulama göleti için kurum kurum dolaşılırdı. Muhtar, DSİ'ye gider, valiliğe gider, oradan konu bakanlığa gider. Süreç uzayıp giderdi. Ancak biz dedik ki artık yeni bir dönem başlıyor. Artık Yenişehir'in tüm sorunları Büyükşehir Belediyesi'nin sorunu. Artık kapı kapı gezmek yok. Siz istediniz, biz programa aldık, çalışmalara başladık. Bu kadar kısa zamanda ihalesini de tamamlayıp, işte şimdi inşaatı başlatıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl tamamlanıp, hizmete açılacak. Buradan yararlanacak Terziler, Kızılköy ve Eğerce'ye hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Göletin tamamlanmasıyla 15 bin hektar alanın suyla buluşacağını dile getiren Başkan Altepe, yatırımın göletle sınırlı kalmayacağını, kapalı sistem sulama kanalları ile israfın önüne geçileceğini ve bölgede verimliliğin 3-4 kat artacağını kaydetti.

Terziler Mahalle Muhtarı Selami Ceylan, bölgenin 30 yıllık özleminin giderilmesini sağlayan Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Altepe, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile birlikte iş makinesine binerek, kazı alanına ilk kepçeyi de kendisi vurdu.

ÇELEBİ'YE MAHALLE KONAĞI

Başkan Altepe'nin gün içindeki üçüncü durağı Çelebi Mahallesi oldu. Seçim öncesi gece vakti gelip, önünde konuşma yaptığı ve Haziran ayında çıkan yangında küle dönen hizmet binası yerine modern bir mahalle konağı kazandırmak için Çelebi'ye gelen Başkan Altepe, hem ihalesi yapılan mahalle konağının temeli attı hem de bölge halkına düğün salonu müjdesi verdi. Yaklaşık 380 metrekare taban alanlı binanın tek katlı olarak projelendirildiğini ifade eden Başkan Altepe, talepler üzerine projede değişliğe gideceklerini binanın üst katına da düğün salonu yapılacağını söyledi. Alanı dolduran vatandaşlara seslenen ve seçim öncesi geldiği ziyareti hatırlatan Başkan Altepe, "Geldiğimizde gece vaktiydi ve buradaki muhtarlık binası önünde size seslenmiştik. Ancak bizim konuşma yaptığımız bina daha sonra yangında kül olmuş. Şimdi onun yerine yenisini yapmak yine bize nasip oldu. Kısa zamanda projelerini ve ihalesini tamamladık, inşallah çok yakında da hizmete açmak için bir araya geleceğiz. Sizden gelen talep üzerine üst katını da düğün salonu olarak düzenleneceğiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Çelebi Mahalle Muhtarı Enver Zengin de bölgeye modern bir mahalle konağı ve düğün salonu kazandıracak olan Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti.

ÇAYIRLI HİZMETLE BULUŞTU

Başkan Altepe'nin Yenişehir'deki son durağı da Çayırlı Mahallesi oldu. Tamamlanan Çayırlı mahalle yolu, tretuvar, aydınlatma sistemleri ve çevre düzenleme çalışmaları törenle hizmete açıldı. Mahalleye girişinde vatandaşların havai fişek gösterileri ile karşılanan Başkan Altepe, burada yaptığı konuşmada da seçim öncesi verdikleri sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Açılış ve temel atma törenleri ile Yenişehir'i Büyükşehir hizmetleriyle buluşturmaya başladıklarının altını çizen Başkan Altepe, "Cumhuriyet tarihinde yapılan hizmetlerden çok daha fazlasını 12-13 yılda hayata geçirdik. Merkezi hükümetimiz duble yollar, hızlı trenler, eğitim ve sağlık yatırımlarıyla Türkiye'yi geleceği taşıyor. Yerel yönetimler olarak bizim de görev ve sorumluluklarımız artırıldı. Çünkü yereldeki sorunların en iyi şekilde yerelden çözüleceği anlaşıldı. Sulama göletinden kaliteli ürün elde edilmesine, ürünlerin ambalajlanıp pazarlanmasına kadar her alanda artık Büyükşehir Belediyesi var. Tüm bunlar güven ortamında istikrar ortamında gerçekleşiyor. Biz sizlerin daha mutlu olabilmeniz için gece gündüz çalışıyoruz. Bakın önümüzde yine bir seçim var. Bu seçimden sonra da 4 yıl seçim olmayacak. Yani bu güven ortamının devam etmesi demek, 4 yıl boyunca Çayırlı'ya, Yenişehir'e, Bursa'ya hizmet yağması demek" diye konuştu.

Çayırlı Mahalle Muhtarı Mehmet Sarı da bölgeye kazandırdıkları hizmetler nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Açılış ve temel atma törenlerinde Başkan Altepe'yi yalnız bırakmayan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de ilçenin tarihi günlerinden birini yaşadığını söyledi. İlçe merkezinde başlayan hizmet yağmurunun mahallelerde devam ettiğini hatırlatan Çelik, "İlçe merkezimizde Sinan Paşa Külliyesi'nde restorasyon başladı. Ardından Terziler Sulama göletinin ve Çelebi Mahalle Konağı'nın temelini attık. Şimdi de Çayırlı da yol ve çevre düzenlemesi çalışmalarını hizmete açıyoruz. Ben yatırımlarıyla her zaman ilçemizin yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilçe halkım adına teşekkür ediyorum" dedi.

HİZMET YAĞMURU

İznik Kaymakamı ve Yenişehir Kaymakam vekili Hüseyin Karameşe de gün boyu devam eden açılış ve temel atma törenlerinde hazır bulundu. Bu yılın yağmur ve karla çok bereketli bir yıl olduğunu dile getiren Karameşe, "Bugün de Yenişehir için çok bereketli bir gün. Hizmet yağmuru altında dolaşıyoruz. Bütünşehir yasasıyla birlikte Büyükşehir'in tüm imkanları en önemlisi de aklı köylere, mahallelere aktı. Bez İznik'ten de biliyorum. Eğer bir talep gerçekten ihtiyaç ise Büyükşehir Belediye Başkanımız hiçbir zaman geri çevirmiyor. O nedenle hazır Başkanımızı bulmuşken, gerçekten ihtiyacınız olan bir konu varsa hiç çekinmeyin Başkanımızdan isteyin. Ben Yenişehir'e yaptıkları hizmetler nedeniyle Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehirden Yenişehir'e Hizmet Yağmuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement