Büyükşehirli Atletler İspanya Yolcusu - Son Dakika
Güncel

Büyükşehirli Atletler İspanya Yolcusu

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Genç Bayanlar Atletizm takımı, 1 – 2 Şubat tarihlerinde İspanya'nın Madrid kentinde yapılacak Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

29.01.2015 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atletizm branşında Türkiye'deki kulüplerin büyük yatırımlar yaptığını vurgulan Bursa Büyükşehir Belediye spor Atletizm Şube Sorumlusu Muzaffer Karadeniz, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün sporcular için büyük şans olduğunu vurgulayarak, "Son iki yıldır Türkiye'de takımımız önemli başarılar kazandı. Son yıllarda Türkiye'deki kulüplerimiz atletizm branşına önemli yatırımlar yapıyor. Bursa Büyükşehir Belediyespor da bunlardan bir tanesi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalarla Bursa sporda çok önemli adımlar atıyor" diye konuştu.

Karadeniz, genç atletlerin 1-2 Şubat'ta İspanya'nın Madrid kentinde yapılacak Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda Genç Bayanlar kategorisinde koşacağını söyleyerek, "Arkadaşlarımız çok iyi hazırlanıyorlar, bizler de onların çalışmalarını, hırslarını ve armaya bağlılıklarını gördükçe ilk üç hedefine ulaşacaklarına daha çok inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"Başarıya inancımız tam"

Sporcular için Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün büyük bir şans olduğunu vurgulayan Karadeniz, "Antrenörlerimiz sporcularımızla yakından ilgileniyorlar. Bursa Büyükşehir Belediyesi, spora en çok katkı yapan şehir. Bursa'da spor anlamında gözle görülür, elle tutulur büyük yatırımlar var. Şu anda her sene Avrupa'da mücadele eden ve madalyayla dönen branşlarımız var" dedi.

Geçen sezonu ve sporcularının performansını değerlendiren Büyükşehir Belediyespor Atletizm Baş Antrenörü İshak Kaya ise "Bu sene sezonu büyük bayanlarda ikinci, genç bayanlarda ise birinci bitirdik. Üç yıldır üst üste Avrupa Kulüpler Şampiyonası'na katılıyoruz, iki yıldır kupayla dönüyoruz. Bu sene 3. yılımız ve bu yıl da kupa ile dönmeyi hedefliyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyespor'un destekleri ile bizler başarılar kazanıyoruz. Bu yıl 4000 metre bayanlarda takım halinde kupa kaldırdık. Böylelikle 2016'da şampiyonaya katılmaya hak kazandık. Bundan sonra her yıl çıtamızı yükseltmemiz lazım. Bunu da gerçekleştireceğimize inancımız tam" diye konuştu.

Genç bayanlar kategorisinde Avrupa'da beş sporcu ile Türkiye ve Bursa'yı temsil edecek olan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü atletlerinden Sümeyye Erol, "İki yıldır kupa ile dönüyoruz. Bu yıl da kupa ve madalyalarla dönmek hedefimiz. Kulübümüz ve Bursa Büyükşehir Belediyesi bizlere desteklerini ve ilgilerini her şekilde gösteriyorlar. Sorumluluğumuzun farkındayız, bizlere güvenenleri ve desteklerini esirgemeyenleri mahcup etmeyeceğiz" dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyespor 2013 yılında ilk defa katıldığı şampiyonada Avrupa ikincisi ve 2014 yılında ise Avrupa üçüncüsü olmuştu. Bursa Büyükşehir Belediyespor'un Avrupa'da yarışacak kadrosunda da genç sporcuları Sümeyye Erol, Ekin Esra Kalır, Bahar Atalay, Kübra Yemişli ve Halenur Atak yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehirli Atletler İspanya Yolcusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement