Büyükşehirli İzciler Mağara Gezip, Jüpiter'i İnceledi - Son Dakika
Yerel

Büyükşehirli İzciler Mağara Gezip, Jüpiter'i İnceledi

Büyükşehirli İzciler Mağara Gezip, Jüpiter\'i İnceledi

Kağıtsporlu İzciler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleriyle birlikte düzenledikleri kampta, gündüz cin kuyu mağarasını gezip, akşam Jüpiter gezegenini teleskopla inceledi.

15.04.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kağıtsporlu İzciler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleriyle birlikte düzenledikleri kampta, gündüz cin kuyu mağarasını gezip, akşam Jüpiter gezegenini teleskopla inceledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü işbirliğiyle bilgievlerinde İzcilik projesi kapsamında, sezonun ilk kampını Yuvacık Aksığın'da yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor İzci liderlerinden İsmail Önder Samur ile Ertan Silan'ın üstlendiği kampa İbn-i Sina, Karamürsel Alp ve Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi izci ünitelerinden 85 izci katıldı. Kampa katılan izcilere kamp boyunca, atıcılık, ateş yakma ve çadır kurma ve temel izcilik, doğada yürüyüş teknikleri konulu eğitimler verildi.

İzciler doğal güzellikleriyle ünlü Cin Kuyu mağarasını inceleme fırsatını buldu. Mağaradaki sarkıt ve dikitleri inceleyen izcilere, mağara oluşumları hakkında bilgiler verildi. Gezinin ardından izciler, kamp ateşinin başında sohbet ederek, birbirlerini daha yakından tanıdılar. Kamp ateşi başında verilen uzay astronomi eğitiminin ardından izciler, teleskopla yıldızları ve gök cisimlerini gözlemlediler. Jüpiter gezegenini ve uydularını inceleyen izciler, hayatlarında ilk defa bir gezegeni yakında görme imkanı buldular.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü Başkanı İslam Yücel, Kulüp Eğitim Komisyonu Başkanı Yasin Özlü, İzcilik branş yöneticisi Ömer Bahadır Özyılmaz, Kulüp yöneticisi Kemal Ceylan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil kampa ziyarette bulunarak çalışmaları yakından incelediler. Kampla ilgili açıklamalarda bulunan branş sorumlusu Ömer Bahadır Yılmaz, izcilik branşında havaların ısınmasıyla birlikte faaliyetlerinden daha da artacağını belirterek, "Güzel geçen bir kamptı, izci arkadaşlarımız açısından da faydalı geçtiği kanaatindeyiz" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehirli İzciler Mağara Gezip, Jüpiter'i İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement