Buz Hokeyi, Altyapıyla Gelişecek - Son Dakika
Yerel

Buz Hokeyi, Altyapıyla Gelişecek

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Feyzi Karabıyık, altyapıyı geliştirmeye çalıştıklarını belirterek, "Oradan kadın ve erkek milli takımına daha fazla sporcu gelmesini istiyoruz" dedi.

27.02.2015 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Feyzi Karabıyık, altyapıyı geliştirmeye çalıştıklarını belirterek, "Oradan kadın ve erkek milli takımına daha fazla sporcu gelmesini istiyoruz" dedi.

Karabıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hong Kong'da düzenlenen Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) Buz Hokeyi Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda Türkiye Kadın Milli Takımı'nın 2. Klasman B Grubu'nu birinci tamamlayıp bir üst gruba çıktığını belirterek, takımın farklı skorlu galibiyetler aldığını söyledi.

İyi maçlar çıkaran takıma inandıklarını ifade eden Karabıyık, şöyle konuştu:

"Biz yeni bir federasyonuz, göreve geldikten sonra ilk işimiz altyapı oldu. Altyapıyı geliştirmeye çalışıyoruz, oradan kadın ve erkek milli takımına daha fazla sporcu gelmesini istiyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor bünyesinde altyapıya daha ehemmiyet verdik. Şu anda Türkiye'de Erzurum ve Kocaeli dışında altyapıya sporcu yetiştiren çok fazla bir yer yok. Kadınlarda da ciddi bir şekilde oluşumu sağlamaya çalışıyoruz."

Karabıyık, sporcuların moral ve motivasyonlarının iyi durumda olduğunu dile getirerek, milli takımın hak ettiği yere gelmesi için çalıştıklarını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Buz Hokeyi, Altyapıyla Gelişecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement