Buz Hokeyi'nde Avrupa Grup Şampiyonu Olan Zeytinburnu Belediyesi Sporcuları Tarih Yazdı. - Son Dakika
Güncel

Buz Hokeyi'nde Avrupa Grup Şampiyonu Olan Zeytinburnu Belediyesi Sporcuları Tarih Yazdı.

Buz Hokeyi\'nde Avrupa Grup Şampiyonu Olan Zeytinburnu Belediyesi Sporcuları Tarih Yazdı.

-Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da gerçekleştirilen Avrupa Buz Hokeyi Şampiyonlar Ligi'nde (IIHF Continental Cup) namağlup Avrupa Grup Şampiyonu olan Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, sporcuları Zeytinburnu Silivrikapı Buz Pisti'nde ilk antrenmanını gerçekleştirdi.

04.10.2016 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

-

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da gerçekleştirilen Avrupa Buz Hokeyi Şampiyonlar Ligi'nde (IIHF Continental Cup) namağlup Avrupa Grup Şampiyonu olan Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, sporcuları Zeytinburnu Silivrikapı Buz Pisti'nde ilk antrenmanını gerçekleştirdi.

Türkiye Buz Hokeyi tarihinde bir ilke imza atan Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, Avrupa Grup Şampiyonu olmayı başaran ilk Türk takımı oldu.

6 YIL ÖNCE BAŞLAYAN HİKAYE

6 yıl önce Doğaya Destek Sizden Buz Pateni Biletiniz Bizden sloganıyla hikayesi başlayan Zeytinburnu Belediyesi SK Buz Hokeyi Takımı, geri dönüştürülebilir atıkları getiren vatandaşlara buz pistinde kayma fırsatının tanındığı sosyal sorumluk projesinde hayat buldu. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın, Sorunlu çocuklar için buz hokeyi takımı kuralım fikriyle temelleri atılan takım, son iki yıldır Türkiye Buz Hokeyi Süper Lig Şampiyonluğu'nu kimseye kaptırmıyor.

İŞTE TARİH YAZAN ÇOCUKLAR

Zeytinburnu Buz hokeyi takım Kaptanı Gökun Öztürk, Çok çalıştık. İnandık. Bu anlatılmaz bir hikaye. Doğrusu sevincimizi ve mutluluğumuzu tarif edemem dedi.

Bir diğer sporcusu Barış Coşkun ise, Aldığımız sonuç bir inancın zaferi. başladığımızda kimse buzse böyle bir başarıyı yakalayacağımıza inanmıyordu. Bugün geldiğimiz nokta ortada diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI MURAT AYDIN, PİSTE ZARAR VERİYORLARDI. ŞİMDİ SPORCU OLDULAR

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise buz hokeyi takımının başarısı ile ilgili olarak şunları söyledi

Problemli gençlerimiz şimdi problemsiz. Bu hikaye aslında şöyle özetlenebilir.Sokaktan gelen gençlerle üniversiteden gelen gençlerin oluşturdukları atmosferin yansımasıdır. 2010 yılında 'doğaya destek sizden buz pateni biletiniz bizden' diye bir kampanya başlatmıştık. Bizim oralarda mobil buz pistine zarar veren gençler vardı. Önce bu gençleri buz pistinden sorumlu hale getirdik. Sonra Zeytinburnu Belediyesporu arkasından buz hokeyi takımını kurduk 2010 yılında. İlk önce bölgesel ligteydik. 30-40 sayı farklarla yeniliyorduk. Hiç unutmam ilk maçın 1.devresinde 20 golden fazla fark yemiştik. Devrede soyunma odasına indim ve 'sadece bir gol atın, bu maçı kazanmış sayacağım' demiştim. İşte biz o günlerden geliyoruz. Amacı olmayan bu gençler, bağımlılık yapan madde kullanan bu gençler üniversiteden gençlerle bir araya geldiler. Buz hokeyi sporunun çok iyi yapıldığı ülkelerden de gençler getirdik.Türkiye'de önce 1.lik, sonrasında Süper lig şampiyonluğu, geçen yıl Avrupada grup 2.liği ve bu sene de grup 1.liği kazandılar. Bizim o problemli gençlerimiz şimdi problemsiz hale geldiler alınlarından öpüyorum. - Danaş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Buz Hokeyi'nde Avrupa Grup Şampiyonu Olan Zeytinburnu Belediyesi Sporcuları Tarih Yazdı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement