Buz Tırmanış Türkiye" Bu Yıl Çok Renkli Olacak - Son Dakika
Yerel

Buz Tırmanış Türkiye" Bu Yıl Çok Renkli Olacak

Buz Tırmanış Türkiye" Bu Yıl Çok Renkli Olacak

“Buz Tırmanış Türkiye” organizatörü Dağcılık Antrenörü Çetin Bayram, bu yıl Uluslararası Buz Tırmanış Festivalinin çok renkli olacağını belirtti.

02.10.2016 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Buz Tırmanış Türkiye" organizatörü Dağcılık Antrenörü Çetin Bayram, bu yıl Uluslararası Buz Tırmanış Festivalinin çok renkli olacağını belirtti.

Erzurum'un Uzundere ilçesinde bu sene üçüncüsünü hava durumuna göre Ocak veya Şubat ayında düzenlenmeyi planladıkları belirten Dağcılık Antrenörü Çetin Bayram, "Bu festivalde sporcular, uzman dağcılar gözetiminde Uzundere ve Tortum ilçelerindeki yüksekliği 20 ile 300 metre arasında olan ve sadece kışın ortaya çıkan buz şelalelerine tırmanış yapıyor." dedi.

Bu yıl Uluslararası Buz Tırmanış Festivalinin çok renkli olacağını belirten Bayram, "Devlet kurumlarının da desteğiyle çok güzel, renkli bir festival olacak. Bu bölgede bulunan ve sadece kış aylarında oluşan donmuş şelalelere yapılan buz şelalesi tırmanışı ülkemizde yeni bir branş oldu. Dünyaca ünlü isimler Erzurum'da tırmanışa katılacaklar. Türkiye ve Erzurum'un saklı kalmış güzelliklerinin tanıtılması noktasında önemli bir festivali gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde buz tırmanışının, ulaşım, lojistik ve güvenlik bakımından Erzurum'dan başka hiçbir yerde yapılamadığına dikkat çekerim." diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Buz Tırmanış Türkiye' Bu Yıl Çok Renkli Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement