Bylock'çu Polislerin Üçüncü Duruşması Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Bylock'çu Polislerin Üçüncü Duruşması Sona Erdi

Bylock\'çu Polislerin Üçüncü Duruşması Sona Erdi

*FETÖ / PDY mensuplarının kullandığı şifreli haberleşme programı Bylock uygulamasını kullanan 114'ü tutuklu 149 polisin yargılandığı davanın üçüncü duruşması yapıldı.

12.04.2017 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

*FETÖ/ PDY mensuplarının kullandığı şifreli haberleşme programı Bylock uygulamasını kullanan 114'ü tutuklu 149 polisin yargılandığı davanın üçüncü duruşması yapıldı.

*Tutuklu sanıklardan Mehmet Koç, tutuklanmasının tek nedeninin telefonunda ByLock uygulamasının olduğunu belirterek, "Ben telefonuma ByLock indirmedim, kullanmadım, Darbeye karşı cansiperane mücedele edenlerden biriydim, darbe başarılı olsaydı gözaltına alınacaktım" dedi.

*Tutuklu sanıklardan Mustafa Tunca, "Katalog eş seçiminden bahsediliyor. Ben eşimi böyle seçmedim, kendim bularak, beğenerek evlendim" dedi.

Haber: Yüksel KOÇ/ İstanbul DHA

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Silivri Kapalı Cezaevi yerleşkesinin yanında bulunan duruşma salonunda görülen davaya, 99'i tutuklu, 1'i tutuksuz 100 sanık ve yakınları katıldı.

Duruşmada, tutuklu sanıkların sorgusu yapıldı.

Tutuklu sanıklardan Mehmet Koç, sorgusunda 17-25 Aralık operasyonlarından sonra Terörle Mücadele Şubesi'ne alındığını, orada 3 yıl çalıştığını, IŞİD'e yönelik yapılan tüm operasyonların başında olduğunu, darbe girişiminden sonra 18 Temmuz 2016 tarihinde açığa alındığını belirterek, "18 Temmuz 2016 tarihinde açığa alındım. 2-2.5 ay sonra hakkımda gözaltı kararı ile geldiler. Nedeni telefonumda ByLock uygulamasının bulunması. ByLock diye bir programı kullanmadım, indirmedim, yüklemedim" dedi.

'DARBEYE KARŞI CANSİPERANE MÜCADELE EDENLERDEN BİRİYİM'

Sorgusunda, "Ben 17-25 Aralık sonrası Terörle Mücadele Şubesi'ne alındım. Bir sürü elekten geçirdiler. Ta ki telefonumdan ByLock çıkana kadar" diyen Koç, "Yurtta Sulh Konseyi'nin Whatsapp gurubunun bütün yazışmalarını inceleme şansım oldu. Orada Vatan Emniyet'in Hava Kuvvetleri tarafından vurulması emrediliyor, ama uçaklar uçtu vurmadı, niye vurmadılar bilmiyorum. Vursalardı ölebilirdim, ele geçirselerdi gözaltına alınacaktım. Darbeye karşı cansiperane mücedele edenlerden biriydim" dedi.

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Osman Yağız Bulut, terör örgütünün gizli haberleşme programı ByLock'u indirmediğini savunarak, "ByLock ile ilişkilendirilen hattı kısa bir süre kullandım. Hain teröristler tarafından yapılan 15 Temmuz darbe girişimi gecesi onlara karşı durdum. Askeri araç geçişini engellemek aracıyla trafiği kesme talimatı verdim. Ardından valiliğe geçtim. Valiliğin talebi üzerine 4 askerin silahlarına el koyarak ilçe emniyet müdürlüğünde muhafaza altına aldım. Açığa alındığım 18 Temmuz sabahına kadar dinlenmeden çalıştım. Hakkımdaki tüm deliller toplanmıştır, tahliyemi ve beraatimi istiyorum" dedi.

'EŞİMİ KATALOGDAN SEÇMEDİM'

İstanbul Güvenlik Şube'de görevli polis memuru tutuklu sanık Mustafa Tunca, ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle 6 aydır tutuklu olduğunu belirterek, "Ben böyle bir programı indirmedim, kullanmadım. Katalog eş seçiminden bahsediliyor. Ben eşimi böyle seçmedim, kendim bularak, beğenerek evlendim" dedi.

2000'den açığa alınana kadar Kartal Olay Yeri İnceleme biriminde çalıştığını belirten tutuklu sanıklardan Kenan Damar, 18 Temmuz sabahı açığa alındığını tutuklanmasına neden olan ByLock uygulamasını kullanmadığını öne sürdü.

Pazartesi başlayan davanın ilk üç gününde toplam 44 tutuklu sanığın sorgusu tamamlandı. Sanıkların sorgusuna yarın devam edilecek.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/ PDY'nin polis yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, ByLock kullandığı tespit edilen 149 polis memuru hakkında, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları talep ediliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bylock'çu Polislerin Üçüncü Duruşması Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı
    16:24 Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı

    Konya Akıncılar Platformu Başkanı Ahmet Poçanoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını destekleyeceklerini açıkladı.

  • Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı
    16:23 Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı

    Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin haklarında gözaltı kararı verilen 3 zanlıdan ikisi yakalandı. Zanlılar, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamalarıyla karşı karşıya. Yakalanan zanlılar adliyeye sevk edildi, diğer zanlının yakalanması için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına talimat gönderildi.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu
    16:23 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.

  • Denizli'nin Buldan ilçesinde yangın çıkan minibüs kullanılamaz hale geldi
    16:21 Denizli'nin Buldan ilçesinde yangın çıkan minibüs kullanılamaz hale geldi

    Denizli'nin Buldan ilçesinde, İ.Ö'nün kullandığı 41 AST 887 plakalı minibüs, Sarımahmutlu mevkisinde seyir halindeyken çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

  • Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı
    16:20 Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Bafra Narkotik Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine Kemalpaşa ve İğdir mahallerinde N.K, V.K. ve A.K'ye ait adreslerde arama yaptı. Aramada 2 ruhsatsız av tüfeği, kurusıkı tabanca ve 5 dolu kartuş ele geçirildi. Zanlılar gözaltına alındı.

  • Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı
    16:20 Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde çeşitli suçlardan aranan 2 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucunda 'Kasten Yaralama' suçundan aranan bir şahsı ve 'Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Mala Zarar Verme' suçlarından aranan bir diğer şahsı yakaladı. Her iki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi
    16:20 Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi

    Kale İlçe Halk Kütüphanesi, Kale Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Kale Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte gençlerin kütüphaneye ilgisi artırılmak ve okuma alışkanlığı kazandırılmak amacıyla 30 dakika boyunca kitap okundu. Programa katılan gençlere ve ilçedeki kurum amirlerine hafta kapsamında kitap hediye edildi.

  • Trabzon'da meyve fidanı aşılama etkinliği düzenlendi
    16:19 Trabzon'da meyve fidanı aşılama etkinliği düzenlendi

    Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü kampüsünde düzenlenen meyve fidanı aşılama etkinliğine Vali Aziz Yıldırım, Akçaabat Ziraat Odası üyeleri, Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Etkinlik kapsamında meyve fidanı aşılaması teorik ve pratik olarak gerçekleştirildi. Uzmanlar tarafından aşılanan 200 fidan katılımcılara hediye edildi.


Advertisement