Bylock Kullanan 2 Hakim ile 2 Savcı Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Bylock Kullanan 2 Hakim ile 2 Savcı Tutuklandı

Bylock Kullanan 2 Hakim ile 2 Savcı Tutuklandı

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında 189 hakim ve savcı hakkında verdiği gözaltı kararında İzmir'de gözaltına alınan 2 hakim ile 2 savcı tutuklandı.

18.10.2016 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında 189 hakim ve savcı hakkında verdiği gözaltı kararında İzmir'de gözaltına alınan 2 hakim ile 2 savcı tutuklandı. Tutuklanan bir hakim ile savcının evli olduğu belirtildi.

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan hakim ve savcıların, FETÖ üyelerinin haberleşmede 'ByLock' programını kullandıkları ileri sürüldü. Operasyon kapsamında İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Karaburun Hakimi Halil Güven, Aliağa Hakimi Semra Gödelek Coşğun, Aliağa Culhuriyet Savcısı Emrah Çoşğun ve Tire Cumhuriyet Savcısı Fatih İltaş gözaltına aldı. Gözaltına alınan hakim ve savcıların işyeri ve evlerinde aramalar yapıldığı, bilgisayarların incelenmesi için imajlarının alındığı belirtildi. 2 hakim ve 2 savcı, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından, olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdi. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca  açığa alınan, Karaburun'da görevli hakim Halil Güven, Aliağa'da hakim Semra Gödelek Coşğun ve savcı Emrah Çoşğun ile Tire'de görevli savcı Fatih İltaş, savcılık ifadelerinin ardından, tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Dört yargı görevlisi 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklandı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bylock Kullanan 2 Hakim ile 2 Savcı Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement