Bylock' Kullanan Üniversite Genel Sekreterine 15 Yıl Hapis İstendi - Son Dakika
Güncel

Bylock' Kullanan Üniversite Genel Sekreterine 15 Yıl Hapis İstendi

Bylock\' Kullanan Üniversite Genel Sekreterine 15 Yıl Hapis İstendi

ADANA'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında kapatılan bir vakfa ait Kanuni Üniversitesi Genel Sekreteri Mahmut Açıl ile Burç Okulları'nda öğretmen olan Uğur Dündar hakkında...

31.10.2016 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADANA'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında kapatılan bir vakfa ait Kanuni Üniversitesi Genel Sekreteri Mahmut Açıl ile Burç Okulları'nda öğretmen olan Uğur Dündar hakkında hazırlanan iddianamede, 'terör örgütü üyeliği' suçundan 15'er yıl hapis cezası istendi.

Darbe girişiminin ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar kapmasında yaklaşık 700 kişi tutuklandı. Olayla ilgili yürütülen soruşturmalarda Açıl ve öğretmen Dündar'ın da evlerinde arama yapıldı. Açıl'ın evinde Fethullah Gülen'in kitapları ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Ayrıca aramalarda ele geçen cep telefonlara ve hafıza kartlarına da el konuldu. 2 şüpheli, terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan FETÖ/ PDY raporuna da yer verdi. Raporda örgütün kuruluşu, amacı, finans ve istihbarat toplama gibi yöntemleri, hiyerarşik yapılanması ve haberleşme yöntemleri hakkında bilgiler yer aldı. Savcı, örgüt üyelerinin Fethullah Gülen'in talimatı ile 'bylock' adlı kriptolu haberleşme programı kullandıklarını belirtti.

15'ER YIL HAPİS  İSTENDİ

Savcı, tutuklanan Açıl ve Dündar'ın sadece örgüt mensupları tarafından örgüt içi haberleşmede kullanılan 'bylock' programını bulundurduklarının tespit edildiğini vurguladı. Şüphelilerin Bank Asya'da hesaplarının bulunduğunu kaydeden savcı, her iki şüpheli hakkında terör örgütü üyeliğinden 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

ARAZİ DAVASI DA AÇILMIŞTI

Ayrıca, Kanuni Üniversitesi arazisi üzerinde imar yolsuzluğu ve plan sahteciliği yapılarak cemaate 150 milyon liraya ulaşacak miktarda rant kazandırdığı iddiasıyla aralarında Fethullah Gülen ve Büyükşehir Belediyesi eski Başkan vekili Zihni Aldırmaz'ın da  bulunduğu 17 sanık hakkında açılan dava ise devam ediyor. Bu dava kapsamında tüm tutuklu sanıklar daha önce tahliye edilirken, ele geçen yeni deliller ışığında iş adamı Mustafa Vural ile eski Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan tekrar tutuklanmıştı.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bylock' Kullanan Üniversite Genel Sekreterine 15 Yıl Hapis İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement