Bylock" Soruşturması: 21 Hakim ve Savcı Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Bylock" Soruşturması: 21 Hakim ve Savcı Tutuklandı

Bylock" Soruşturması: 21 Hakim ve Savcı Tutuklandı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, "Bylock" programı kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan İstanbul'daki adliyelerde görevli 27 hakim ve savcıdan adliyeye sevk edilen 21'i "Terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı.

18.10.2016 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, "Bylock" programı kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan İstanbul'daki adliyelerde görevli 27 hakim ve savcıdan adliyeye sevk edilen 21'i "Terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı. Etkin pişmanlıktan yararlanan 2 savcı hakkında ise, yurtdışına çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakıldı.

"TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ" SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDILAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin yargı mensuplarına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun talimatıyla haklarında gözaltı kararı verilen İstanbul'da bulunan adliyelerde görevli 30 hakim ve savcıdan 27'si emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şifreli haberleşme uygulaması olan "Bylock"u kullandığı belirlenen hakim ve savcılar, savcılık ifadelerinin ardından "Terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

21 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI

21 hakim ve savcı tutuklanırken, aralarında 4 hakim ve savcı da adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. Öte yandan etkin pişmanlıktan faydalanan 2 savcı hakkında da yurtdışına çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakıldı. Firari 3 hakim ve savcı ise hala aranıyor.

ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANDILAR

Etkin pişmanlıktan yararlanan şüpheli savcılar Y.D ve M.Ç. ise savcılık ve hakimlik ifadelerinde suçlamaları reddetti. Savcı Y.D. telefonuna bylock yüklemesini avukat olarak tanıdığı A.S.'nin HSYK seçimleri öncesi yüklediğini söyledi. Kod isim kullanan ve öğretmen olduğu tespit edilen A.S. de Sivas'ta gözaltına alınarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi, A.S.'nin emniyetteki sorgusu ise hala devam ediyor. A.S.'nin 15 Temmuz darbe girişiminden 2 gün önce, İstanbul'dan Sivas'a taşındığının belirlendiği öğrenildi

BYLOCK TELEFONUNA NASIL YÜKLENDİĞİNİ BİLMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Etkin pişmanlıktan yararlanan diğer savcı M.Ç. de ifadesinde telefonuna Bylock'un nasıl yüklendiğini bilmediğini belirterek, staj döneminde toplantılara katılan meslektaşlarını ifadesinde anlattığı öğrenildi. Toplantılara katılan bu yargı mensuplarının bir kısmının açığa alınan hakim ve savcılar olduğu, bir kısmının ise hala görevde olduğu tespit edildiği ifade edildi.

189 HAKİM VE SAVCI HAKKINDA GÖZALTI KARARI ALINMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında, "Bylock" programını kullandıkları iddiasıyla 189 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. 189 hakim ve savcıdan 30'nun İstanbul'daki adliyelerde görevli oldukları belirlenmiş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun talimatıyla gözaltına alınmıştı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bylock' Soruşturması: 21 Hakim ve Savcı Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement