ÇABA Derneği 7. Geleneksel Alışveriş Şenliği Büyük İlgi Gördü - Son Dakika
Güncel

ÇABA Derneği 7. Geleneksel Alışveriş Şenliği Büyük İlgi Gördü

ÇABA Derneği, gelirini sosyal sorumluluk ve eğitim projelerine aktarmak üzere her yıl düzenlediği Alışveriş Şenliği'ni, bu yıl 2-3 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdi.

03.05.2016 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplumun ihtiyaç duyulan her alanında gerçekleştirdiği yardım faaliyetleri ile bugüne kadar pek çok projeye imza atan ÇABA Derneği'nin gelenekselleşen kermes etkinliği bu yıl 7. defa düzenlendi. Kermes, 02 ve 03 Mayıs tarihlerinde Four Seasons Hotel Bosphorus'da Türkiye'nin önde gelen markalarının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Dernek Başkanı Özlem Zehebi, yönetim kurulu üyeleri ve tüm ÇABA gönüllüleri ev sahipliğinde gerçekleştirilen kermese, aralarında Ayşegül Dinçkök, Nadire İçkale, Şebnem Çapa, Pınar Altuğ, Dilek Toner, Güliz Onursal, Aslı Şen, Sinem Güven, Zeynep Ilıcalı gibi isimlerin markalarının standlarının da bulunduğu 140 marka katılarak destekte bulundu. Radyo D'nin müzik yayını yaptığı kermeste, Uber uygulamasını cep telefonuna indiren misafirlere 50 TL'ye kadar ücretsiz ulaşım imkanı sağlandı. Ünlü oyuncu İnci Türkay'ın Çaba Derneği standındaki oyuncakların satışı için çocuklara yardımcı olduğu kermeste, saygı ve özlemle anılan Ketty Hakko'nun, torunları ve torunlarının çocukları için yazdığı ve 'Büyükanne K'nın Öyküleri' adını taşıyan masal kitapları da ÇABA ÇAM standında satışa sunuldu.

KERMES ÇABA ÇAM YARARINA

Kermesten elde edilen gelir, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi bünyesinde bulunan eğitim merkezleri "Çaba Çok Amaçlı Sınıf"lara (ÇABA ÇAM) aktarılacak.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇABA ÇAM (Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi) Projesi, Üniversite, Yerel Yönetim ve Sivil Toplum Örgütleri'nin paydaşlarının koordinasyonu ve işbirliğine güzel bir örnek model teşkil edecek şekilde ÇABA Derneği sponsorluğunda ve Çanakkale Kepez Belediyesi desteğiyle 2008 yılı Mart ayından itibaren Eğitim Fakültesi'ndeki mekanında hayata geçirilmiştir. Proje kapsamında bugüne kadar 4-6 yaş arasında toplam 120 çocuk, aile ve 200'e yakın hizmet öncesi öğretmen adayına eğitim sağlanmıştır.

Projenin temel amacı, toplum katılımlı işbirliklerinin oluşturulması yoluyla özellikle gelişimsel olarak risk altında olan dezavantajlı çocuklar ve aileleri için erken çocukluk hizmetlerinin sağlanmasıdır. Bir diğer önemli amacı ise, hizmet öncesi öğretmen adaylarının teori ile pratiği bir araya getirmeleri ve yaparak-yasayarak öğrenmeleri için onlara uygun fırsatlar sağlamaktır. Proje, 2008-2012 yılları arasında 'Prof. Dr. Suzan Erbas Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Sınıfı', 2012-2015 yılları arasında da 'ÇABA Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Sınıfı' adıyla Eğitim Fakültesi Anafartalar Yerleşkesi'nde hizmet vermiştir. Birim, 2015-2016 Eğitim-Öğretim dönemine Terzioğlu Yerleşkesi'ndeki yeni binasında 'ÇABA ÇAM Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi' olarak başlamıştır. Ayrıca birim bünyesinde, farklı illerdeki eğitim kurumlarının oyuncak, kırtasiye malzemesi vb. ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla da 'Kozalak Oyuncak Değişim Atölyesi' kurulmuştur.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ÇABA Derneği 7. Geleneksel Alışveriş Şenliği Büyük İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement