Caddeye İsmini Vatandaş Verdi - Son Dakika
Güncel

Caddeye İsmini Vatandaş Verdi

Caddeye İsmini Vatandaş Verdi

Zeytinburnu'nda vatandaşlar sandık başına gitti.

09.12.2014 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu'nda vatandaşlar sandık başına gitti. 4 binden fazla kişi, oturduğu sokağın ismini kendi seçti. Seçim de çocuklar da oy kullandı, ilginç önerilerde bulundu.

Zeytinburnu'nda isim verilmemiş bir sokağın yeni ismi vatandaşa soruldu. Zeytinburnu Belediyesi'nin düzenlediği "Caddene İsim Ver" projesiyle vatandaşlar, 71'inci Sokak'ın ismini seçmek için sandık başına gitti.

Cumartesi başlayan oy kullanma işlemleri, Pazartesi gününe kadar devam etti. Caddenin beş farklı noktasına sandık kuruldu. Vatandaşlara verilen oy pusulasında beş farklı öneri vardı; Belediye Caddesi, Telsizler Caddesi, Hasan Yılmaz Caddesi, Adil Emecan Caddesi ve Muzaffer Çavuşoğlu Caddesi. Ancak bunları istemeyen vatandaşlar için serbest öneri seçeneği de vardı.

Oy verme işlemi dün akşam sona erdi. 4374 oyun kullanıldığı seçimde, sayımlar sonucu en fazla oyu "Belediye Caddesi" aldı.

Sandıktan çıkan ilk beş sonuç şu şekilde oldu:

1) Belediye Caddesi – 993 Oy

2) Telsizler Caddesi – 634 Oy

3) Ömer Duru Caddesi – 357 Oy

4) Atatürk Caddesi – 244 Oy

5) Ata Caddesi – 133 Oy

Sandıktan çıkan sonuç Belediye Meclisi'ne önerilecek.

ÇOCUKLAR "POPİ CADDESİ" DEDİ

Oy sayma işleminde vatandaşların önerdiği ilginç sokak isimleri de ortaya çıktı. 10 yaşından büyüklerin oy kullandığı seçimde çocukların hayal gücü tebessüm ettirdi.

Gusto Caddesi 25 oy alırken, Popi Caddesi 14 oy aldı.

Sandıktan Çiçek Caddesi, Mevlana Caddesi, Bizim Cadde, Mutluluk Caddesi, Altın Caddesi, Deli Yusuf Caddesi, Cemil Caddesi, Gökkuşağı Caddesi, Orkide Caddesi, Gül Caddesi, Açelya Caddesi gibi ilginç ve renkli öneriler çıktı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Caddeye İsmini Vatandaş Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement